lijst (25)

«
<
1
2
3
4
5
>
»
Gefilterd op: "zelfredzaamheid"

“Door gastvrijheid groeien mensen”

26 november 2018

Bij Het Kiemuur vinden bezoekers een luisterend oor – laagdrempelig en kosteloos. Het Kiemuur wordt geleid door ervaringsdeskundigen van RIBW Brabant. Vanuit de visie dat koken en eten verbindt, is – naast het reguliere Kiemuur, waar het gesprek centraal staat – Kiemuur Kookt ontstaan. Rachel Borghaerts, ervaringsdeskundige bij RIBW Brabant en initiatiefneemster van Kiemuur Kookt: “Door gastvrijheid groeien mensen. Dat zie je echt gebeuren. Mensen voelen zich veilig en krijgen hoop.” 

tags: ervaringsdeskundigheid, Het Kiemuur, maatschappelijke co-producties, sociale relaties, wijkgericht werken, zelfredzaamheid

Lees meer >
beschermd_wonen_ribw_brabant_vierkant

Onze begeleiders helpen: thuis of bij beschermd wonen

22 november 2017

Iedereen vindt het belangrijk om prettig te wonen en te leven. Door psychiatrische problematiek kan het (tijdelijk) te zwaar zijn om alles helemaal zelf te regelen. Onze begeleiders ondersteunen cliënten in dat geval op allerlei praktische manieren in het dagelijkse leven. Dat doen ze doelgericht: niet meer dan noodzakelijk, niet minder dan verantwoord. Ze bieden herstelondersteunende zorg bij uiteenlopende levensvragen over herstel, gezondheid, sociale relaties, werk/daginvulling en financiën/administratie. Met als doel: zoveel mogelijk zelfredzaamheid voor elke cliënt.

tags: herstelondersteunende zorg, wonen, zelfredzaamheid

Lees meer >
Stefan genomineerd als Vrijwilliger van 2017

Hard werken wordt beloond

9 november 2017

Werd onze genomineerde Stefan Vrijwilliger van het jaar 2017? Een spannende maar feestelijke avond!

tags: gezondheid, vrijwilligers, zelfredzaamheid

Lees meer >
Tilburg voor iedereen-01

Gemeente Tilburg vraagt burgers mee te praten

20 oktober 2017

Iedereen doet mee in onze samenleving! Hoe zou het zijn als iedereen kan meedoen in Tilburg? Ongeacht leeftijd of afkomst. Uit alle wijken van Tilburg. Mensen zonder én met een beperking. Heb je een chronische ziekte , of een fysieke, zintuigelijke of psychische beperking? Dan ervaar je zonder twijfel drempels om ergens binnen te komen, goede zorg, onderwijs of werk te krijgen.

tags: zelfredzaamheid

Lees meer >
Vrijwilliger_van_het_jaar

Vrijwilliger van het Jaar: stem op Stefan!

30 september 2017

Bijzonder nieuws: onze cliënt Stefan is genomineerd voor Vrijwilliger van het Jaar! De gemeente Tilburg reikt elk jaar Vrijwilligersprijzen uit: een prijs aan een organisatie en een prijs aan een persoon, die de titel ‘Vrijwilliger van het Jaar’ krijgt. Een jury selecteert per prijs slechts drie kandidaten, en Stefan is genomineerd voor Vrijwilliger van het Jaar. Alle inwoners van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout mogen stemmen: klik hier om je stem uit te brengen op Stefan!

tags: gezondheid, vrijwilligers, zelfredzaamheid

Lees meer >
Stefan werkt met begeleiding aan zijn discipline en structuur

“Samen sporten hielp mij een depressie te overwinnen”

15 november 2016

Psychische problemen kunnen hun weerslag hebben op de lichamelijke gezondheid en vice versa. Met ondersteuning van begeleidingsmedewerker Bastiaan lukte het Stefan om in beweging te komen en beter om te gaan met zijn kwetsbaarheden.

tags: gezondheid, zelfredzaamheid

Lees meer >
Sander woont weer zelfstandig en werkt aan zijn droom

“Dankzij begeleiding durf ik weer zelfstandig keuzes te maken"

1 november 2016

Het liefst start Sander later zijn eigen horecabedrijf. Het klappen van de zweep leert hij momenteel bij maar liefst twee werkgevers en een opleider. “Op dinsdag en woensdag bedien ik de gasten van Restaurant De Koning. Op vrijdag tot en met zondag verzorg ik de klanten in het restaurant van woonwarenhuis Woonexpress. En ik volg een dag per week lessen bij Prins Heerlijk.” Een druk bestaan dus, waarvan hij een paar jaar geleden niet had durven dromen.

tags: gezondheid, zelfredzaamheid

Lees meer >
Genieve werkt met begeleiding aan haar lichamelijke gezondheid

“Ik heb de balans tussen lichaam en geest hervonden”

13 september 2016

Psychische problemen kunnen hun weerslag hebben op de lichamelijke gezondheid en vice versa. Met ondersteuning van begeleidingsmedewerker Bastiaan lukte het Genevieve om in beweging te komen en haar beperkingen te overwinnen.

tags: gezondheid, zelfredzaamheid

Lees meer >
Verrijkingsdag

Verrijkingsdag 2016 'verrijking in werk'

1 september 2016

De tweede jaarlijkse Verrijkingsdag vindt dinsdag 27 september plaats in Wijkcentrum De Poorten in Tilburg. Met een aantrekkelijk programma van diverse workshops, films, documentaires, muziek en een informatiemarkt draait de dag om 'verrijking in het werk'. 

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, maatschappelijke co-producties, Wmo, zelfredzaamheid

Lees meer >
Omar met certificaat afgerond KREW Talent Program

"Welk beroep bij mij past ontdekte ik met hulp van mijn leer-werkcoach"

8 juli 2016

Omar studeerde aan de MBO-opleiding ICT toen hij ziek werd en werd opgenomen bij de GGZ. De behandeling sloeg aan en na een tijdje kreeg hij ontslag uit de instelling. Om hem thuis te helpen met de overgang en verder te bouwen aan een goede dagstructuur ging hij onder begeleiding aan de slag als medewerker groenvoorziening. Terwijl hij leerde omgaan met zijn kwetsbaarheden, realiseerde hij zich dat het misschien tijd was om andere keuzes in het leven te gaan maken. De leer-werkcoaches van KREW hielpen hem stappen zetten in de goede richting.

tags: werkprojecten KREW, zelfredzaamheid

Lees meer >
BaLaDe

In BaLaDe liggen de kansen voor het oprapen

25 februari 2016

Sinds najaar 2015 vormt De Kansenfabriek, een project om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar werk te begeleiden, een verbindende schakel tussen iedereen en alles in huis en in de wijk. In 2010 opende BaLaDe de deuren: een modern, multifunctioneel werk-, leer-, zorg- en welzijnscentrum van woningcorporatie Casade. Cliënten van RIBW Brabant en Prisma wonen er naast zelfstandig wonende ouderen. 

tags: maatschappelijke co-producties, RIBW Brabant, zelfredzaamheid

Lees meer >
gekkermaghetnietworden

Lancering website “Gekker mag het niet worden”

5 november 2015

Hoe vaak komt het niet voor dat iemand psychiatrische problemen ervaart en niet durft te vragen om hulp? Of niet weet waar die hulp te krijgen is? Familie, vrienden en andere naasten herkennen de signalen soms niet of weten niet wat ze kunnen doen. De nieuwe website www.gekkermaghetnietworden.nl van RIBW Brabant is speciaal voor mensen met psychiatrische problemen én hun naaste omgeving.

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, zelfredzaamheid

Lees meer >
Daisy en Chris

Snel weer op eigen benen

1 oktober 2015

Cliënt Chris: "Ik wil zo snel mogelijk weer op eigen benen staan". Zo snel mogelijk zelfstandig kunnen wonen, daar zijn we op gefocust. In magazine de Draad vertellen cliënten Daisy en Chris over wonen bij RIBW Brabant. 

tags: resultaatsturing, RIBW Brabant, zelfredzaamheid

Lees meer >

De kracht van cirkels

10 september 2015

Met de decentralisaties van de AWBZ, Jeugdzorg, Participatiewet en Passend onderwijs komt de verantwoordelijkheid voor een goede inrichting van het sociale domein voor de inwoners grotendeels bij de gemeentes te liggen. Dit heeft geleid tot samenwerkingsverbanden van welzijns- en zorgaanbieders. 

tags: maatschappelijke co-producties, RIBW Brabant, Wmo, zelfredzaamheid

Lees meer >
poorten

Cliënten organiseren wijkbijeenkomst 'de Verrijkingsdag'

20 augustus 2015

Samenwerkende organisaties RIBW Brabant, GGZ Breburg, Novadic-Kentron en SMO-Traverse ondersteunen cliënten en ervaringsdeskundigen bij het tot stand brengen van 'de Verrijkingsdag'.
De organisatie en inhoud van dit nieuwe initiatief is clientgestuurd en wijkgericht. Het evenement vindt plaats op dinsdag 29 september in Wijkcentrum De Poorten en biedt cliënten die bezig zijn met hun persoonlijke ontwikkeling de gelegenheid om inspiratie op te doen en in contact te komen met anderen.

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, maatschappelijke co-producties, Wmo, zelfredzaamheid

Lees meer >
boris_web_klein

"Beschermd wonen gaf mij rust en vertrouwen"

14 augustus 2015

Boris ontving tijdelijk begeleiding van onze medewerkers via beschermd wonen en leerde stap voor stap omgaan met de problemen die hij in verband met autisme ervoer. “Omgaan met anderen bezorgde me spanning. Dan kon ik niet meer goed nadenken en trok ik me terug. Nadat het een aantal jaren geleden niet zo goed met me ging en ik emotioneel behoorlijk in de put raakte, ben ik in een woning van RIBW Brabant terecht gekomen.” 

tags: herstelondersteunende zorg, resultaatsturing, wonen, zelfredzaamheid

Lees meer >
RIBW Brabant PaolaNoordt

RIBW Brabant biedt Tilburgers hulp in Maatschappelijk Steunsysteem (MSS)

25 juni 2015

Jaarlijks verhuizen mensen vanuit voorzieningen voor geestelijke gezondheidszorg, verslavingszorg en maatschappelijke opvang naar een eigen, zelfstandige woning. Dit doen ze met of zonder begeleiding. Maar met alleen een dak boven het hoofd is deze groep vaak niet voldoende geholpen. Met een maatschappelijk steunsysteem (MSS) ondersteunen RIBW Brabant, Novadic-Kentron, Thebe begeleiding en GGZ Breburg deze Tilburgers om weer deel te nemen aan het maatschappelijk leven.

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, RIBW Brabant, zelfredzaamheid

Lees meer >

Wijkschakel stopt in huidige vorm

4 mei 2015

RIBW Brabant, Thebe, Schakelring, Maasduinen en Prisma bundelden in 2013 hun krachten vanwege grote veranderingen in de zorgsector. Samen startten zij het project Wijkschakel voor een nieuwe aanpak wat betreft zorg- en dienstverlening in drie gemeenten: Drunen, Waalwijk en Loon op Zand. Per 1 april jl. is besloten om Wijkschakel in deze vorm stop te zetten.

tags: wijkgericht werken, Wmo, zelfredzaamheid

Lees meer >
20150205_SpeechJan_LG

In 2015 doet cliënt Jan weer mee

5 februari 2015

De Nieuwjaarsbijeenkomst eind januari was een inspirerende en interessante middag. We mochten ruim 150 medewerkers, vrijwilligers en cliënten ontvangen. Bestuursleden Carla Lasonder en Artie van Tuijn gingen in op de huidige ontwikkelingen in zorgland en de positie die RIBW Brabant hierin kan innemen. Hoogtepunt van de middag was echter de speech van cliënt Jan (65), die vertelde over de grote omslag in zijn leven.

tags: RIBW Brabant, zelfredzaamheid

Lees meer >
20150129_paolaSSZS

Goed gesprek als wapen tegen stigma

4 februari 2015

Praten met Bekende Nederlanders over je psychische klachten? Ervaringsdeskundig medewerker Paola van den Noordt doet dit regelmatig. Als ambassadrice voor de Stichting Samen Sterk zonder Stigma (SSZS) spreekt zij op allerlei plekken openlijk over haar klachten. “Ik hoop met mijn werk meer ruimte te kunnen maken voor kwetsbaarheid.”

tags: ervaringsdeskundigheid, zelfredzaamheid

Lees meer >
Angelique zelfstandig wonen

“Eindelijk weer mijn eigen stekkie”

2 februari 2015

Sinds 1 januari heeft de gemeente Tilburg nieuwe taken op het gebied van jeugd, werk en zorg. Door middel van een advertentiecampagne geeft de gemeente aandacht aan deze veranderingen en hoe mensen ermee omgaan. In huis-aan-huiskrant Stadsnieuws van 17 januari worden de ervaringen van een cliënt van RIBW Brabant belicht. Na een moeilijke periode in haar leven woont ze weer zelfstandig.

tags: wonen, zelfredzaamheid

Lees meer >
141128 mobiele vraagbaak VWS 230 br

Dating- en ontmoetingssite ‘Durf jij met mij?’

19 januari 2015

Ben je als cliënt op zoek naar vrienden om samen iets te ondernemen? Of durf je een stap verder te gaan en wil je een relatie of een date zoeken? Kijk dan eens op www.durfjijmetmij.nl,  een gratis toegankelijke dating/ontmoetingssite voor mensen met een psychiatrische aandoening. Sinds kort is RIBW Brabant aangesloten op dit platform: de site is nu beschikbaar voor al onze cliënten!

tags: maatschappelijke co-producties, zelfredzaamheid

Lees meer >

Efficiënter begeleiden door mobiele techniek

19 januari 2015

Nieuwe wetgeving in de zorg vereist dat zorginstellingen flexibel reageren op veranderingen in de markt. RIBW Brabant speelt hierop in door efficiënter te gaan werken met behulp van mobiele technieken. De tijd van onze medewerkers kan  hierdoor effectiever ingezet worden. 

tags: resultaatsturing, RIBW Brabant, zelfredzaamheid

Lees meer >
Artie_lowres 230 x 160

‘Versie 3.0 van onze zorg start dit jaar’

8 januari 2015

Hoe ziet RIBW Brabant haar rol in ‘het nieuwe zorgen’ onder de Wmo in 2015? We vroegen het bestuursvoorzitter Artie van Tuijn. In een persoonlijke boodschap gaat hij in op de sleutelwoorden van dit nieuwe jaar: de wijk, de kracht van de cliënt en zorgvernieuwing. En: noteer vast 23 april in uw agenda!

tags: resultaatsturing, RIBW Brabant, zelfredzaamheid

Lees meer >
afbeelding_kledingwinkel_ribw_brabant

Jong @work: hét adres voor betaalbare kleding!

29 juni 2014

De kledingwinkel van jong @work doet het prima! De winkel is onderdeel van het project van RIBW Brabant waarbij jongeren werkzaam zijn in een tweedehands kledingwinkel. Dit project is erop gericht op jongeren zelfredzaam te maken. Een echte omgeving met een serieus doel helpt daarbij.

tags: werkprojecten KREW, zelfredzaamheid

Lees meer >
«
<
1
2
3
4
5
>
»

Nieuws filter

Filter op onderwerp:
kies een onderwerp
werkprojecten KREW
herstelondersteunende zorg
Wmo
resultaatsturing
zelfredzaamheid
autisme
De Werkplaats
wijkgericht werken
maatschappelijke co-producties
wonen
gezondheid
RIBW Brabant
De Sluis
video
Howie the Harp
ervaringsdeskundigheid
vrijwilligers
publicaties
GGZ
RIBW Alliantie
nieuws van cliëntenraad
zorgapps
sociale relaties
leren
vacature
ontwikkeling&ontmoeting
naastbetrokkenen
Het Kiemuur
Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten Midden-Brabant
Filter op jaartal:
kies een jaartal
2019
reset >