lijst (9)

«
<
1
2
>
»
Gefilterd op: "resultaatsturing"

RIBW Brabant werkt herstelondersteunend en resultaatgestuurd

28 augustus 2018

RIBW Brabant werkt herstelondersteunend en resultaatgestuurd. Voordelen van deze werkwijze zijn de korte lijnen en meer aandacht voor de zelfstandigheid en tevredenheid van cliënten. Een methode die uitgaat van eigen regie.

tags: herstelondersteunende zorg, resultaatsturing

Lees meer >
meetbaar-resultaat-vierkant

Resultaatsturing: vooruitgang in beeld

21 december 2017

Dikke dossiers, weg ermee. Welke doelen wil je bereiken in het leven? Dat is de belangrijkste vraag. Daarom werken we voor elke cliënt met een concreet actieplan, dat de vooruitgang helder in beeld brengt. 

tags: resultaatsturing

Lees meer >
nieuwefotos_Carla (4)

duurzaam herstel door resultaatgerichte en integrale aanpak psychiatrische problematiek

31 maart 2016

Gezond zijn, zelfstandig wonen, naar je werk gaan, een stabiele financiële administratie hebben en afspreken met vrienden… Het klinkt vanzelfsprekend, maar voor mensen met een ernstige psychiatrische aandoening is het dat niet. “Wij helpen ze hun leven op orde te brengen door begeleiding en ondersteuning in een beschermde woonomgeving, zodat ze weer zo zelfstandig mogelijk kunnen functioneren”, aldus Carla Lasonder, voorzitter Raad van Bestuur RIBW Brabant. 

tags: resultaatsturing, RIBW Brabant

Lees meer >
richardvierkant

Betere zorg door mobiel werken

9 november 2015

Zorg en ICT vinden elkaar steeds meer. Innovaties maken het werk van zorgmedewerkers effectiever en beter, waar cliënten weer de vruchten van plukken. Welke innovatieve ICT-toepassingen zijn mede door RIBW Brabant ontwikkeld en gaan binnenkort in de praktijk hun nut bewijzen?

tags: GGZ, resultaatsturing, RIBW Brabant

Lees meer >
Daisy en Chris

Snel weer op eigen benen

1 oktober 2015

Cliënt Chris: "Ik wil zo snel mogelijk weer op eigen benen staan". Zo snel mogelijk zelfstandig kunnen wonen, daar zijn we op gefocust. In magazine de Draad vertellen cliënten Daisy en Chris over wonen bij RIBW Brabant. 

tags: resultaatsturing, RIBW Brabant, zelfredzaamheid

Lees meer >
boris_web_klein

"Beschermd wonen gaf mij rust en vertrouwen"

14 augustus 2015

Boris ontving tijdelijk begeleiding van onze medewerkers via beschermd wonen en leerde stap voor stap omgaan met de problemen die hij in verband met autisme ervoer. “Omgaan met anderen bezorgde me spanning. Dan kon ik niet meer goed nadenken en trok ik me terug. Nadat het een aantal jaren geleden niet zo goed met me ging en ik emotioneel behoorlijk in de put raakte, ben ik in een woning van RIBW Brabant terecht gekomen.” 

tags: herstelondersteunende zorg, resultaatsturing, wonen, zelfredzaamheid

Lees meer >

Resultaatsturing: zorgrijke én regelarme cliëntbegeleiding

17 februari 2015

Geen uitgebreide begeleidingsplannen en cliëntrapportages meer, maar sturen op duidelijke doelen die de cliënt op de korte termijn wil bereiken. Met dit doel voor ogen ontwikkelden medewerkers en ervaringsdeskundigen van RIBW Brabant samen met een adviesbureau een nieuwe begeleidingsmethode: resultaatsturing. Hiermee krijgt de cliënt meer grip op zijn bereikte resultaten en ontstaat er meer inzicht in hoeveel baat cliënten hebben bij onze zorg. Na de succesvolle pilot in 2014 gaat RIBW Brabant nu deze begeleidingsmethode in de hele organisatie toepassen. 

tags: resultaatsturing

Lees meer >

Efficiënter begeleiden door mobiele techniek

19 januari 2015

Nieuwe wetgeving in de zorg vereist dat zorginstellingen flexibel reageren op veranderingen in de markt. RIBW Brabant speelt hierop in door efficiënter te gaan werken met behulp van mobiele technieken. De tijd van onze medewerkers kan  hierdoor effectiever ingezet worden. 

tags: resultaatsturing, RIBW Brabant, zelfredzaamheid

Lees meer >
Artie_lowres 230 x 160

‘Versie 3.0 van onze zorg start dit jaar’

8 januari 2015

Hoe ziet RIBW Brabant haar rol in ‘het nieuwe zorgen’ onder de Wmo in 2015? We vroegen het bestuursvoorzitter Artie van Tuijn. In een persoonlijke boodschap gaat hij in op de sleutelwoorden van dit nieuwe jaar: de wijk, de kracht van de cliënt en zorgvernieuwing. En: noteer vast 23 april in uw agenda!

tags: resultaatsturing, RIBW Brabant, zelfredzaamheid

Lees meer >
«
<
1
2
>
»

Nieuws filter

Filter op onderwerp:
kies een onderwerp
werkprojecten KREW
herstelondersteunende zorg
Wmo
resultaatsturing
zelfredzaamheid
autisme
De Werkplaats
wijkgericht werken
maatschappelijke co-producties
wonen
gezondheid
RIBW Brabant
De Sluis
video
Howie the Harp
ervaringsdeskundigheid
vrijwilligers
publicaties
GGZ
RIBW Alliantie
nieuws van cliëntenraad
zorgapps
sociale relaties
leren
vacature
ontwikkeling&ontmoeting
naastbetrokkenen
Het Kiemuur
Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten Midden-Brabant
Filter op jaartal:
kies een jaartal
2019
reset >