lijst (14)

«
<
1
2
3
>
»
Gefilterd op: "wijkgericht werken"

Werkbezoek vier gemeentes uit de regio Hart van Brabant

7 december 2018

Op de vroege ochtend van woensdag 5 december brachten wethouders en beleidsmakers van de gemeente Dongen, Gilze-Rijen, Hilvarenbeek en Tilburg uit de regio Hart van Brabant een bezoek aan RIBW Brabant. Zij maakten op deze dag een rondje langs het zorgveld in de regio. Onze organisatie stond als eerste op het programma, bekijk de sfeerimpressie hier.

tags: RIBW Brabant, wijkgericht werken, wonen

Lees meer >
afbeelding bij samenvatting Het Kiemuur Kookt

“Door gastvrijheid groeien mensen”

26 november 2018

Bij Het Kiemuur vinden bezoekers een luisterend oor – laagdrempelig en kosteloos. Het Kiemuur wordt geleid door ervaringsdeskundigen van RIBW Brabant. Vanuit de visie dat koken en eten verbindt, is – naast het reguliere Kiemuur, waar het gesprek centraal staat – Kiemuur Kookt ontstaan. Rachel Borghaerts, ervaringsdeskundige bij RIBW Brabant en initiatiefneemster van Kiemuur Kookt: “Door gastvrijheid groeien mensen. Dat zie je echt gebeuren. Mensen voelen zich veilig en krijgen hoop.” 

tags: ervaringsdeskundigheid, Het Kiemuur, maatschappelijke co-producties, sociale relaties, wijkgericht werken, zelfredzaamheid

Lees meer >
SSzS in de wijk Kiemuur

Het Kiemuur draagt bij aan destigmatisering in de wijk

20 november 2018

Een goed landelijk voorbeeld en handreiking om wijkgericht sociale inclusie te verbeteren en stigma te verminderen: ‘Samen Sterk zonder stigma in de wijk’. Samen met lokale ervaringsdeskundigen en cliënten van Altrecht en RIBW Brabant ging Samen Sterk zonder Stigma hierover in gesprek met inwoners, vrijwilligers en professionals in de wijk. Wat zijn hun ervaringen daarbij en welke lessen kunnen we daaruit trekken? In de praktijkbeschrijving van Movisie staan werkvormen, bevindingen en tips over hoe je kunt werken aan destigmatisering in de wijk. Het Kiemuur is daar een goed voorbeeld van!

tags: Het Kiemuur, maatschappelijke co-producties, wijkgericht werken

Lees meer >
website afbeelding bij samenvatting Renda

“Als ik niet lekker in mijn vel zit, heb ik liever ook geen contact”

17 oktober 2018

Het jaarlijkse Renda event voor woningcorporaties van donderdag 11 oktober ging over de identiteit van de huurder. RIBW Brabant en WonenBreburg verzorgden er samen de deelsessie: ‘Omgaan met verward gedrag: advies van een ervaringsdeskundige’. Aan de hand van een casus zijn er tips en tricks uitgewisseld over het omgaan met deze kwetsbare groep bewoners. Er was veel animo voor de sessie, bekijk ook deze bondige film waarin we laten zien waar we eerder samenwerkten.

tags: ervaringsdeskundigheid, maatschappelijke co-producties, wijkgericht werken

Lees meer >
Collin film wijk WBB

Ervaringsdeskundige slaat een brug tussen ons en onze huurders

4 september 2018

Woningcorporatie WonenBreburg maakt gebruik van de ervaringsdeskundigen van RIBW Brabant. Collin Hoefnagel zet als senior ervaringsdeskundige zijn eigen ervaringen als hulpverlener én cliënt in, om zo aansluiting te vinden bij mensen die zorg nodig hebben. Bij WonenBreburg geeft Collin huismeesters en woonconsulenten inzicht in de belevingswereld van deze huurders, waardoor het contact beter verloopt. Hoe Collin dat doet ziet u in een bondige film.

tags: ervaringsdeskundigheid, maatschappelijke co-producties, wijkgericht werken

Lees meer >
kapstoksessie

Inspirerende sessie 'thuis in de wijk'

29 augustus 2018

'Thuis in de wijk' is een initiatief van het MOM waar RIBW Brabant een samenwerkingspartner is samen met de woningcorporaties in Tilburg, Gemeente Tilburg, GGD, Traverse, Sterk Huis, IMW, GGz Breburg, ContourdeTwern en Thebe. Kwetsbare mensen landen niet vanzelf in de wijken, buurt of dorp. Ook commissie Dannenberg stelt in haar rapport 'Van beschermd wonen naar een beschermd thuis' voorwaarden aan beschermd thuis wonen. Projectgroep 'Thuis in de wijk' pakte knelpunten op om deze op te lossen.  

tags: maatschappelijke co-producties, wijkgericht werken

Lees meer >
JJoosten

"Goede ondersteuning geven? Eerst vertrouwen winnen"

15 december 2017

Johnnie Joosten is begeleider in een Tilburgs RIBW-wijkteam. Samen met collega’s begeleidt hij buurtbewoners met psychiatrische problemen, die heel verschillend zijn. “Depressie, autisme en ADHD komen veel voor, daarnaast zijn er ook steeds meer gezinnen met meerdere problemen die voortkomen uit psychische problemen, zoals verslavingen en schulden.” Wat houdt zijn werk als begeleider in?

tags: herstelondersteunende zorg, RIBW Brabant, wijkgericht werken

Lees meer >
Burendag_2017

Weer volop in touw op Burendag

15 september 2017

Op zaterdag 23 september is het Burendag, en RIBW Brabant doet weer volop mee in veel wijken. Medewerkers en cliënten organiseren allerlei activiteiten in diverse buurten in Tilburg, Oisterwijk, Sprang-Capelle, Waalwijk en Moergestel. Voor jong en oud zijn er spelletjes, hapjes en drankjes, muziek, creatieve workshops, sporten etc. Zoek de gezelligheid op met je buren!

tags: maatschappelijke co-producties, wijkgericht werken

Lees meer >
Sandra

Nieuwe blog van Sandra

14 april 2017

Sandra, ervaringsdeskundig medewerker bij team Het Kiemuur, schrijft in deze blog over haar werk en hoe nieuwe situaties hierin haar steeds verder helpen in haar ontwikkeling. Ze vertelt over hoe het komt dat ze beter durft te praten over wie ze is en wat haar bezig houdt. Zelfs over haar ervaringen is ze heel open, maar wel steeds binnen haar grenzen. Lees haar nieuwe blog hier. 


tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, Het Kiemuur, ontwikkeling&ontmoeting, wijkgericht werken

Lees meer >
organisatie-overstijgend-samenwerken-tsant

“Organisatie-overstijgend samenwerken begint met het verdwijnen van de schotten”

13 december 2016

Zorgprofessionals met een wijkgerichte functie kunnen vanaf begin februari optimaal samenwerken vanuit een nieuw wijkwerkconcept in Tilburg. Afgelopen maand werd er in Wijkcentrum ’t Sant gestart met de verbouwing van meerdere bestaande kantoren tot een grote ruimte waarbinnen samenwerken en kennisdeling voorop staan. Nu de eerste tussenmuren verdwenen zijn kijkt Eelco den Hamer (hoofd facilitaire zaken bij RIBW Brabant) uit naar de nieuwe werksituatie, die zal bijdragen aan meer onderlinge verbinding.

tags: ontwikkeling&ontmoeting, wijkgericht werken

Lees meer >
20160913_ondertekeningtsantgroot

Samen werken in nieuw wijkwerkconcept

14 september 2016

Niet versplinterd in de wijk maar met alle zorgverleners op één centrale, laagdrempelige plek. Dat is het uitgangspunt van een nieuw, gezamenlijke wijkwerkconcept waarvoor RIBW Brabant en ContourdeTwern het initiatief nemen. Wijkcentrum 't Sant in Tilburg West wordt de eerste locatie waar gestart wordt met samen werken in een gezamenlijke ruimte, wat moet leiden tot betere en efficiëntere ondersteuning van kwetsbare wijkbewoners.

tags: maatschappelijke co-producties, wijkgericht werken, Wmo

Lees meer >
BURENDAG 2016

RIBW Brabant viert Burendag

23 augustus 2016

Medewerkers van RIBW Brabant organiseren op 23, 24 en 25 september diverse activiteiten in het kader van de nationale Burendag. RIBW Brabant vindt verbinding met de wijk erg belangrijk en wil in dit weekend wijkbewoners (nog beter) leren kennen. Zo worden er verschillende wijkactiviteiten georganiseerd zoals een ruilmarkt, samen een speeltuintje opknappen, een creatieve schildermiddag en een gezellige buurt barbecue waarbij ook aan kinderen is gedacht.

tags: wijkgericht werken

Lees meer >
wijkbijeenkomst_ism_parochie

Voor elkaar zorgen in de wijk

10 juni 2016

Cliënten van RIBW Brabant team Tilburg Oost hebben zich op woensdag 8 juni vrijwillig ingezet om een samenzijn te verzorgen voor andere wijkbewoners met een behoefte aan wat extra ondersteuning.

tags: vrijwilligers, wijkgericht werken

Lees meer >

Wijkschakel stopt in huidige vorm

4 mei 2015

RIBW Brabant, Thebe, Schakelring, Maasduinen en Prisma bundelden in 2013 hun krachten vanwege grote veranderingen in de zorgsector. Samen startten zij het project Wijkschakel voor een nieuwe aanpak wat betreft zorg- en dienstverlening in drie gemeenten: Drunen, Waalwijk en Loon op Zand. Per 1 april jl. is besloten om Wijkschakel in deze vorm stop te zetten.

tags: wijkgericht werken, Wmo, zelfredzaamheid

Lees meer >
«
<
1
2
3
>
»

Nieuws filter

Filter op onderwerp:
kies een onderwerp
werkprojecten KREW
herstelondersteunende zorg
Wmo
resultaatsturing
zelfredzaamheid
autisme
De Werkplaats
wijkgericht werken
maatschappelijke co-producties
wonen
gezondheid
RIBW Brabant
De Sluis
video
Howie the Harp
ervaringsdeskundigheid
vrijwilligers
publicaties
GGZ
RIBW Alliantie
nieuws van cliëntenraad
zorgapps
sociale relaties
leren
vacature
ontwikkeling&ontmoeting
naastbetrokkenen
Het Kiemuur
Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten Midden-Brabant
Filter op jaartal:
kies een jaartal
2019
reset >