lijst (19)

«
<
1
2
3
..
>
»
Gefilterd op: "Howie the Harp"

2e lichting Howie the Harp behaalt certificaat en betaalde baan

7 november 2017

Vorig jaar oktober startte lichting II in opleidingscentrum Howie the Harp™ Tilburg en een jaar later zijn 15 studenten geslaagd. Donderdag 2 november kregen zij hun certificaat uitgereikt. Studenten met een kwetsbaarheid en (grote) afstand tot de arbeidsmarkt volgden een traject van een jaar waarin ze een volwaardige opleiding succesvol hebben afgerond. Ze hebben nu een betaalde baan als ervaringsdeskundig medewerker. In november starten ze 24 uur in de week voor een periode van een half jaar. 

tags: ervaringsdeskundigheid, Howie the Harp, leren

Lees meer >

Opleiding tot ervaringsdeskundige start weer in 2018!

30 juli 2017

Heb je ervaring in de psychiatrie en wil je deze benutten om anderen te ondersteunen? In maart 2018 starten we in Tilburg weer met Howie the Harp, een eenjarige opleiding tot professioneel ervaringsdeskundige!

tags: ervaringsdeskundigheid, Howie the Harp, leren

Lees meer >
Howie_the_Harp_cursisten_sq

Opleiding Howie the Harp start weer in 2018

24 juli 2017

In maart 2018 starten we in Tilburg weer met deze eenjarige opleiding tot professioneel ervaringsdeskundige. Deze is bedoeld voor iedereen die ervaring heeft in de psychiatrie en deze wil benutten om anderen te ondersteunen.

tags: ervaringsdeskundigheid, Howie the Harp

Lees meer >
Howie_the_Harp_congres_juni

29 juni: Howie the Harp-congres 'Ervaring werkt'

12 mei 2017

De Howie the Harp™-opleiding tot ervaringsdeskundige bestaat vijf jaar in Nederland! Dat wordt gevierd met een congres op 29 juni in Arnhem. Dit congres staat in het teken van 'Ervaring werkt' en is bijzonder interessant voor professionals die op zoek zijn naar mogelijkheden voor mensen met een psychiatrische en/of verslavingsachtergrond.

tags: ervaringsdeskundigheid, Howie the Harp, RIBW Brabant

Lees meer >
Nieuwe_Basis_online_lezen

Lees online ons magazine Basis

4 mei 2017

Tot voor kort was Basis een blad voor medewerkers en cliënten van RIBW Brabant. Het magazine wordt goed gewaardeerd: er kwam steeds meer vraag vanuit de wijkteams om het breder te verspreiden. Vandaar dat het nieuwste nummer ook is bedoeld voor naastbetrokkenen, buurtbewoners en familie, gemeentes en andere zorgorganisaties. Basis is nu ook online te lezen!

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, Howie the Harp

Lees meer >
Tjeu van der Linden en Sandra Eradus c Marie-Thérèse KierkelsBeeld Werkt

In één jaar van cliënt naar ervaringsdeskundige

18 november 2016

"Tjeu was ‘een luiwammes op school’ en Sandra een ‘aanstelster die niets mankeerde’. Althans: die oordelen hadden sommigen snel klaar over beide studenten van Howie the Harp Tilburg." Het Brabants Dagblad publiceerde een interview met Sandra Eradus (37) en Tjeu van der Linden (29), die vertellen hoe ze als studenten van Howie the Harp Tilburg leerden hun persoonlijke ervaringen in de psychiatrie te gebruiken om anderen te helpen.


tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, Howie the Harp

Lees meer >
Gerda ervaringsdeskundige

De kracht van ervaringsdeskundigen

14 november 2016

"Mensen met een psychosociale of psychiatrische stoornis staan te vaak buitenspel in onze samenleving. Door de inzet van ervaringsdeskundigen kunnen deze mensen sneller herstellen en terugkeren op de werkvloer. Ervaringsdeskundigen weten als geen ander wat het is om psychische problemen te hebben. Dit biedt herkenning, erkenning en hoop voor cliënten. Tevens dragen zij bij aan de kijk op hulpverlening. RIBW Brabant werkt aan duurzaam herstel en daar dragen ervaringsdeskundigen aan bij; er is veel meer openheid en begrip." 

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, Howie the Harp

Lees meer >
Bezoek aan Community Access’ Howie the Harp Advocacy Center voor Career Class

Werkbezoek verdieping in ervaringsdeskundigheid: "Focus op workreadiness"

10 november 2016

Nando van Gemert is ervaringsdeskundig coach senior bij Howie the Harp Tilburg: “Afgelopen september bezocht ik met een aantal collega’s de Verenigde Staten om te kijken hoe men daar omgaat met de ontwikkeling van het vak, want ervaringsdeskundigen worden daar al langer, meer en breder ingezet dan in Nederland. We brachten een bezoek aan het Howie the Harp Advocacy Center in New York, dat in 1995 werd opgericht. De perfecte gelegenheid om de kennis die wij dit afgelopen jaar als opleiders in Tilburg hebben opgedaan, te spiegelen aan die van deskundigen met meer dan twintig jaar ervaring. Een inspirerende ontmoeting, die ons zal helpen om Howie the Harp Tilburg verder te laten groeien en ontwikkelen."

tags: herstelondersteunende zorg, Howie the Harp

Lees meer >
Howard ondertekent zijn certificaat

RIBW Brabant feliciteert afgestudeerden Howie the Harp met behalen certificaat en betaalde baan.

8 november 2016

Vorig jaar september startte klas I in opleidingscentrum Howie the Harp™ Tilburg en een jaar later zijn 13 studenten geslaagd. Donderdag 3 november j.l. kregen zij hun certificaat uitgereikt. 13 studenten met een kwetsbaarheid en (grote) afstand tot de arbeidsmarkt volgden een traject van een jaar waarin ze een volwaardige opleiding succesvol hebben afgerond. Ze hebben nu allen een betaalde baan als ervaringsdeskundig medewerker.

tags: Howie the Harp

Lees meer >

Eerste Tilburgse lichting Howie the Harp ervaringsdeskundigen studeert af

9 september 2016

De eerste vijftien studenten van het Tilburgse opleidingscentrum van Howie the Harp™ studeren komende maand af. De ervaringen na dit eerste jaar zijn positief.  

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, Howie the Harp

Lees meer >
HTH-logo-72dpi

Nieuwsbrief Howie the Harp juli 2016

2 augustus 2016

Vier keer per jaar verschijnt de digitale nieuwsbrief van Howie the Harp™ NL. Lees hier de tweede editie van juli 2016 met een succesverhaal van een student uit Tilburg. Op 3 oktober start in Tilburg de tweede lichting van de éénjarige opleiding tot ervaringsdeskundige.

tags: ervaringsdeskundigheid, Howie the Harp, RIBW Brabant

Lees meer >
HTH-logo-72dpi

nieuwsbrief Howie the Harp

14 april 2016

Howie the Harp™ is een éénjarige opleiding voor ervaringsdeskundigheid. De opleiding combineert theorie met een half jaar praktijk. Iedereen die cliëntervaring heeft binnen de psychiatrie, verslavingszorg en/ of maatschappelijke opvang en die ondersteuning wil bieden aan kwetsbare mensen in de samenleving, kan aan de opleiding deelnemen. Howie the Harp heeft nu een eigen nieuwsbrief boordevol goed nieuws. 

tags: ervaringsdeskundigheid, Howie the Harp, RIBW Brabant

Lees meer >
lisa

Lisa: "Vroeger schreef ik alles op wat kon gebeuren op een dag. Dat hoeft nu niet meer."

30 maart 2016

In de aanloop naar de landelijke Autismeweek van 2 t/m 9 april laat het Stadsnieuws mensen met een vorm van autisme aan het woord. Lisa van Turnhout, die de opleiding ervaringsdeskundigheid psychiatrie bij opleidingscentrum Howie the Harp volgt, vertelt haar verhaal in een interview met Stadsnieuws:

tags: autisme, Howie the Harp, RIBW Brabant

Lees meer >
Howievoorweb

UWV ziet kansen van Howie the Harp

2 november 2015

Van je ervaringen je kracht maken en zo anderen helpen bij hun herstelproces: dat leren cliënten van zorgorganisaties in de opleiding ‘Howie the Harp’, die wordt aangeboden door RIBW Brabant. Half september werd dit unieke opleidingscentrum geopend in Tilburg. Voor 15 studenten betaalt UWV het collegegeld: zij ontvangen een WIA- of Wajong-uitkering of zitten in de ziektewet. Waarom investeert UWV in deze bijzondere studenten?

tags: herstelondersteunende zorg, Howie the Harp, werkprojecten KREW

Lees meer >
RIBW Brabant Lieve Louise

Opleidingscentrum Howie the Harp™ feestelijk geopend

17 september 2015

14 september opende RIBW Brabant op feestelijke wijze opleidingscentrum Howie the Harp™. “We zijn trots op onze keuze de opleiding in Tilburg aan te bieden. We hebben het volste vertrouwen dat het volgen van de opleiding zal bijdragen aan participatie in de maatschappij.” Carla Lasonder, voorzitter Raad van Bestuur: “Daarom bieden we afgestudeerden een baangarantie.” Wethouder Hans Kokke steunt dit initiatief van harte maar was helaas verhinderd. Ook hij is blij en trots met de mogelijkheid tot meer werkgelegenheid en participatie. “Hij wenst, net als wij, alle studenten veel succes en plezier en een goede toekomst!”

tags: ervaringsdeskundigheid, Howie the Harp, RIBW Brabant

Lees meer >
Howie-the-harp-ribw-brabant

Opleidingscentrum Howie the Harp™* ook in Tilburg

9 juli 2015

De medewerkers van RIBW Brabant zetten zich dagelijks in om de zelfredzaamheid van onze cliënten te vergroten. Daarbij werken we onder andere met ervaringsdeskundig medewerkers. Onze visie op herstel bezegelen wij nu met de komst van een vestiging van opleidingscentrum Howie the Harp. In de loop van 2015 kunnen mensen met cliëntervaring in de psychiatrie zich hier laten opleiden tot professionele ervaringsdeskundige. Dit doen we in nauwe samenwerking met Pameijer, een organisatie die in de hele regio Rotterdam mensen met een (licht) verstandelijke beperking en/of psychische problemen ondersteunt. 

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, Howie the Harp

Lees meer >
invorm

Als de scheidslijn tussen cliënt en medewerker vervaagt

11 juni 2015

Invorm, het magazine van Transvorm over ontwikkelingen in zorg&welzijn in Noord-Brabant, sprak met Paola van de Noordt en René van Trijp. "Er is wat lef nodig om te beginnen met ervaringsdeskundigheid, maar RIBW Brabant laat zien dat het resultaat groot kan zijn."

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, Howie the Harp, RIBW Brabant

Lees meer >
howie_student

5 augustus voorlichtingsbijeenkomst Howie the Harp™ Tilburg

4 juni 2015

Ben je iemand met eigen ervaring in de psychiatrie of ken je iemand met deze achtergrond? Wil je jouw ervaring inzetten  om anderen te ondersteunen? Wil je toewerken naar een betaalde baan? Bezoek dan de informatie- bijeenkomst op woensdag 5 augustus. Je krijgt informatie over het opleidingscentrum van Howie the Harp, dat RIBW Brabant in samenwerking met Pameijer in september 2015 in Tilburg opent.

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, Howie the Harp

Lees meer >
howie_student

Voorlichtingsbijeenkomsten Howie the Harp™ Tilburg

16 maart 2015

Ben je iemand met eigen ervaring in de psychiatrie en/of verslavingszorg of ken je iemand met deze achtergrond? Wil je leren om deze ervaring op een professionele wijze in te zetten? Bezoek een van de informatiebijeenkomsten om meer te leren over het opleidingscentrum van Howie the Harp, dat RIBW Brabant in samenwerking met Pameijer in september 2015 in Tilburg opent.

tags: herstelondersteunende zorg, Howie the Harp

Lees meer >
«
<
1
2
3
..
>
»

Nieuws filter

Filter op onderwerp:
kies een onderwerp
werkprojecten KREW
herstelondersteunende zorg
Wmo
resultaatsturing
zelfredzaamheid
autisme
De Werkplaats
wijkgericht werken
maatschappelijke co-producties
wonen
gezondheid
RIBW Brabant
De Sluis
video
Howie the Harp
ervaringsdeskundigheid
vrijwilligers
publicaties
GGZ
RIBW Alliantie
nieuws van cliëntenraad
zorgapps
sociale relaties
leren
vacature
ontwikkeling&ontmoeting
naastbetrokkenen
Het Kiemuur
Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten Midden-Brabant
Filter op jaartal:
kies een jaartal
2019
reset >