lijst (4)

Gefilterd op: "RIBW Alliantie"

Samen werken aan sociale inclusie

26 oktober 2018

Professionals werkzaam bij RIBW Alliantie en brancheorganisaties zoals VNG en Zorgverzekeraars Nederland, gemeente Tilburg, Ministerie van BZK, MIND, en GGZ Nederland zoeken tijdens een werkbezoek aan RIBW Brabant naar een antwoord op de vraag: Hoe kunnen mensen meedoen in de samenleving? De betrokken partijen committeerden zich aan de ambities van de meerjarenagenda ‘Beschermd wonen en maatschappelijke opvang, van verblijf in een instelling naar ambulante zorg en wonen in de wijk’. De werkgroep wil naast de theorie juist ook de knelpunten in de praktijk van beschermd wonen ervaren. 

tags: maatschappelijke co-producties, RIBW Alliantie

Lees meer >
regeldruk2

Brancheorganisaties vragen nieuw kabinet om minder administratieve verplichtingen

26 oktober 2017

Brancheorganisaties Aedes, Actiz, Federatie Opvang, GGZ Nederland, Leger des Heils, PO-Raad, RIBW Alliantie, VGN, VNG, VO-raad en VTW betogen in een brief aan het nieuwe kabinet dat professionals weer vertrouwen moeten krijgen. Doorgeslagen administratieve verplichtingen zorgen ervoor dat zorgverleners, leerkrachten en woningcorporatiemedewerkers te weinig toekomen aan de mensen voor wie zij werken.

tags: RIBW Alliantie

Lees meer >
Advies Cie Dannenberg vierkant

Aanbevelingen toekomst van beschermd en begeleid wonen

24 augustus 2016

Leden van de centrale cliëntenraden van de 22 RIBW's komen jaarlijks bij elkaar tijdens een landelijke ontmoetingsdag. Tijdens de zesde editie van dit jaar werd onder andere het advies van de commissie Dannenberg besproken. Ook leden vanuit onze cliëntenraad waren aanwezig om vanuit hun expertise mee te denken over de mogelijkheden en uitdagingen binnen het veranderende landschap van het beschermd wonen.

tags: nieuws van cliƫntenraad, RIBW Alliantie, Wmo, wonen

Lees meer >
cropped-header-dnggz

De Nieuwe GGZ zet in op kwaliteit

22 oktober 2015

"Het huidige zorgaanbod sluit niet aan bij de behoeften van mensen met psychische klachten. De geestelijke gezondheidszorg is te veel bezig met symptoombestrijding en te weinig met de zelfredzaamheid van de cliënt." zo stelt De Nieuwe GGZ. Deze nieuwe beweging lanceerde zichzelf afgelopen week met een pamflet en roept alle mensen die betrokken zijn bij de GGZ op om met elkaar in discussie te gaan, ideeën te verzamelen en visie te ontwikkelen om de GGZ toekomstbestendig te maken.

tags: GGZ, RIBW Alliantie

Lees meer >

Nieuws filter

Filter op onderwerp:
kies een onderwerp
werkprojecten KREW
herstelondersteunende zorg
Wmo
resultaatsturing
zelfredzaamheid
autisme
De Werkplaats
wijkgericht werken
maatschappelijke co-producties
wonen
gezondheid
RIBW Brabant
De Sluis
video
Howie the Harp
ervaringsdeskundigheid
vrijwilligers
publicaties
GGZ
RIBW Alliantie
nieuws van cliƫntenraad
zorgapps
sociale relaties
leren
vacature
ontwikkeling&ontmoeting
naastbetrokkenen
Het Kiemuur
Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten Midden-Brabant
Filter op jaartal:
kies een jaartal
2019
reset >