lijst (22)

«
<
1
2
3
..
>
»
Gefilterd op: "Het Kiemuur"

Samen je eigen boontjes doppen

10 juni 2019

'Meer met minder' is het thema van de nieuwste editie van magazine De Draad. Bij Het Kiemuur en Kiemuur Kookt ervaren mensen dat ze er niet alleen voor staan als het (financieel) tegenzit. Wekelijks koken en eten mensen samen en gratis bij Kiemuur Kookt.  

tags: Het Kiemuur

Lees meer >
Kopie van afbeelding bij samenvatting website Paul het kiemuur

Opening 20e Kiemuur: "Met een luisterend oor en begrip kom je een heel eind."

11 januari 2019

Marijo Immink (Wethouder Wmo, Welzijn, Jeugd en Sport, gemeente Goirle ) mengt zich tussen de bezoekers en geeft ze stuk voor stuk een handje voor een korte kennismaking. In Mainframe in Goirle, in de zitkamer en in de grote zaal hangen ballonnen en slingers en op de achtergrond hoor je de piano spelen. De opening van het 20e Kiemuur in de regio Hart van Brabant is bijna een feit. In de ruimte waar Het Kiemuur zelf elke woensdag zal plaatsvinden is het druk want daar maakt de Lokale Omroep Goirle opnames van Marie-Louise (Bij Wies) en Sandra (Het Kiemuur).

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, Het Kiemuur, maatschappelijke co-producties, RIBW Brabant, sociale relaties

Lees meer >
afbeelding bij samenvatting website Paul het kiemuur

“Ik kan écht mezelf zijn tijdens Het Kiemuur.”

21 december 2018

Het Kiemuur is een wekelijkse bijeenkomst in de wijk, dicht bij bewoners. Voor iedereen die contact of advies zoekt. Er zijn in de regio Hart van Brabant 19 Kiemuren, in januari start in Goirle het twintigste Kiemuur. Paul Coolen bezoekt al ruim anderhalf jaar trouw Het Kiemuur in Hilvarenbeek: “Samen creëren we een fijne, veilige omgeving. We groeien samen. Dat is heel speciaal.”

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, Het Kiemuur, maatschappelijke co-producties

Lees meer >
afbeelding bij samenvatting Het Kiemuur Kookt

“Door gastvrijheid groeien mensen”

26 november 2018

Bij Het Kiemuur vinden bezoekers een luisterend oor – laagdrempelig en kosteloos. Het Kiemuur wordt geleid door ervaringsdeskundigen van RIBW Brabant. Vanuit de visie dat koken en eten verbindt, is – naast het reguliere Kiemuur, waar het gesprek centraal staat – Kiemuur Kookt ontstaan. Rachel Borghaerts, ervaringsdeskundige bij RIBW Brabant en initiatiefneemster van Kiemuur Kookt: “Door gastvrijheid groeien mensen. Dat zie je echt gebeuren. Mensen voelen zich veilig en krijgen hoop.” 

tags: ervaringsdeskundigheid, Het Kiemuur, maatschappelijke co-producties, sociale relaties, wijkgericht werken, zelfredzaamheid

Lees meer >
SSzS in de wijk Kiemuur

Het Kiemuur draagt bij aan destigmatisering in de wijk

20 november 2018

Een goed landelijk voorbeeld en handreiking om wijkgericht sociale inclusie te verbeteren en stigma te verminderen: ‘Samen Sterk zonder stigma in de wijk’. Samen met lokale ervaringsdeskundigen en cliënten van Altrecht en RIBW Brabant ging Samen Sterk zonder Stigma hierover in gesprek met inwoners, vrijwilligers en professionals in de wijk. Wat zijn hun ervaringen daarbij en welke lessen kunnen we daaruit trekken? In de praktijkbeschrijving van Movisie staan werkvormen, bevindingen en tips over hoe je kunt werken aan destigmatisering in de wijk. Het Kiemuur is daar een goed voorbeeld van!

tags: Het Kiemuur, maatschappelijke co-producties, wijkgericht werken

Lees meer >
20161212-Marina-Hesen

Lees het webmagazine 'Iedereen doet mee'

5 januari 2018

Marina Hesen, bestuursvoorzitter van RIBW Brabant, is duidelijk over onze visie in dit speciale webmagazine: iedereen doet mee!

tags: gezondheid, herstelondersteunende zorg, Het Kiemuur, RIBW Brabant

Lees meer >
Het-Kiemuur-pagina-vierkant

Het Kiemuur: wijkinloop voor iedereen

21 december 2017

Op zoek naar contact, steun en advies in de buurt? Kom dan naar Het Kiemuur, een wekelijkse bijeenkomst dichtbij huis, geleid door ervaringsdeskundigen. Gratis, zonder wachtlijst, geen papiertje nodig! 

tags: ervaringsdeskundigheid, Het Kiemuur

Lees meer >
logo-kiemuur-RGB

Als je samen eet smaakt het beter

26 september 2017

Het Kiemuur organiseerde voor iedereen die mee wilde eten een lunch in wijkcentrum Den Boogaard in Moergestel. Moergestel TV maakte opnames van deze gezellige bijeenkomst. 

tags: herstelondersteunende zorg, Het Kiemuur

Lees meer >
ervaar je iegen kracht

Folder 'Herstellen? Cursussen waarmee je verder komt'

24 augustus 2017

Ervaringsdeskundigen van Het Kiemuur geven deze herstelgerichte cursussen. Zij doorliepen zelf een herstelproces vanwege levensontwrichtende ervaringen. De cursussen ondersteunen je zodat jij je vrij voelt om stappen te zetten in jouw proces. 

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, Het Kiemuur

Lees meer >
Sandra

Nieuwe blog van Sandra

14 april 2017

Sandra, ervaringsdeskundig medewerker bij team Het Kiemuur, schrijft in deze blog over haar werk en hoe nieuwe situaties hierin haar steeds verder helpen in haar ontwikkeling. Ze vertelt over hoe het komt dat ze beter durft te praten over wie ze is en wat haar bezig houdt. Zelfs over haar ervaringen is ze heel open, maar wel steeds binnen haar grenzen. Lees haar nieuwe blog hier. 


tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, Het Kiemuur, ontwikkeling&ontmoeting, wijkgericht werken

Lees meer >

Het Kiemuur de Symfonie*

8 februari 2017

Het Kiemuur is een laagdrempelige ontmoetingsplaats voor iedereen die behoefte heeft aan ondersteuning, advies, werken aan eigen kracht of gewoon een praatje. Het Kiemuur wordt geleid door ervaringsdeskundigen en vrijwilligers met ervaring die werkzaam zijn bij het team HOZ. Het Kiemuur is vrij toegankelijk voor cliënten en medewerkers van RIBW Brabant maar ook voor naasten, vrijwilligers en wijkbewoners. Wij nodigen je dan ook van harte uit het gesprek aan te gaan met medewerkers en vrijwilligers van team HOZ tijdens het Kiemuur. Kijk voor meer informatie op www.hetkiemuur.nl

Familie Kiemuur is elke laatste woensdagmiddag van de maand van 14:00 - 16.00 uur. Tijdens het "Familie Kiemuur" is er extra aandacht voor o.a. familieleden, mantelzorgers of andere naastbetrokkenen die hulpvragers in hun dagelijks leven ondersteunen. 

tags: Het Kiemuur

Lees meer >
kiemuur detail

Verdubbeling aantal ontmoetingsplekken van ‘Het Kiemuur’

31 januari 2017

Steeds meer mensen vinden de weg naar Het Kiemuur, een ontmoetingsinloop in de wijk voor iedereen. In totaal zijn er nu maar liefst tien locaties waar je terecht kunt voor een Kiemuur. Goed nieuws, want tijdens een Kiemuur vind je een luisterend oor en kun je allerlei vragen stellen aan mensen die zelf ervaring hebben op het gebied van (psychische) kwetsbaarheid. “Het Kiemuur is voor mij een plek om mezelf te zijn.” Ben jij al een keer binnengelopen?

tags: Het Kiemuur

Lees meer >
Hoop geven aan jezelf of aan elkaar

Hoop geven aan jezelf of aan elkaar

16 december 2016

Het Kiemuur organiseert 20 december de themabijeenkomst 'met elkaar naar de feestdagen toe'.

tags: ervaringsdeskundigheid, Het Kiemuur

Lees meer >
logo-kiemuur-RGB

workshop schrijven

1 december 2016

Wil jij goed kunnen schrijven over je ervaringen? En wil je (weer) iets gaan doen met je wens om te schrijven? Kom dan woensdag 14 december naar Het Kiemuur. 

tags: ervaringsdeskundigheid, Het Kiemuur

Lees meer >
Doe wat JIJ kun(s)t-c-JeroenNouwensFotografie

Positieve reacties op kunstexpositie en inspiratiedag Oisterwijk

10 november 2016

Sandra van Herpt en Kim de Jong, ervaringsdeskundig medewerkers en organisatoren van ´Doe wat JIJ kun(s)t´ blikken terug op een inspirerende samenwerking: "Vier november was het zover; De kunstexpositie in Oisterwijk - georganiseerd door Het Kiemuur in nauwe samenwerking met Tiliander en Mentorhulp Oisterwijk - werd geopend met een inspirerende middag vol workshops, creatieve mensen en stands van allerlei maatschappelijke organisaties in Oisterwijk."

tags: ervaringsdeskundigheid, Het Kiemuur

Lees meer >
foto affiche

Doe wat JIJ kun(s)t

18 oktober 2016

Doe mee met inspirerende workshops en kom kijken naar de bijzondere kunst van creatieve burgers uit de gemeente Oisterwijk.
Iedereen is van harte welkom, de toegang is gratis.

tags: Het Kiemuur

Lees meer >
foto affiche

Samenwerken aan Inspiratiedag en Kunstexpositie in Oisterwijk

18 oktober 2016

Op 4 november organiseert Het Kiemuur samen met diverse maatschappelijke organisaties een Inspiratiedag en Kunstexpositie in Cultuurcentrum Tiliander. 

tags: Het Kiemuur, maatschappelijke co-producties

Lees meer >
Interview Sandra Timmermans, Gerdien Rabbers en Paola van den Noordt

“Iedereen, hoe verward ook, moet zich sociaal geaccepteerd voelen”

17 oktober 2016

Onlangs verscheen het magazine “Doorpakken”, een eenmalige uitgave van het landelijke aanjaagteam Verwarde Personen ter inspiratie voor een sluitende aanpak verwarde personen. Paola van den Noordt, Ervaringsdeskundig Projectleider bij RIBW Brabant levert vanuit haar ervaring geregeld een bijdrage aan het landelijke vraagstuk en vertelt in dit interview samen met Sandra Timmermans (veiligheidsadviseur gemeente Tilburg) en Gerdien Rabbers (‎directeur Samen Sterk zonder Stigma) wat de uitkomsten van deze samenwerking zijn.

tags: ervaringsdeskundigheid, Het Kiemuur, Wmo

Lees meer >
afbeelding_kiemuur_luisterendoor

Groeispurt voor Het Kiemuur

27 juli 2016

Het Kiemuur is een voor iedereen gratis toegankelijke ontmoetingsinloop. In Tilburg zijn de bijeenkomsten nu fors uitgebreid met drie locaties.

tags: Het Kiemuur

Lees meer >
Overhandiging Migo

Het Kiemuur ontvangt subsidie van het Maatschappelijk Innovatiefonds Gemeente Oisterwijk (MIGO)

21 april 2016

In de Oisterwijkse raadszaal werd dinsdagavond 19 april bekend gemaakt welke nieuwe vrijwilligersprojecten financiële steun krijgen van het Maatschappelijk Innovatiefonds Gemeente Oisterwijk (MIGO). Het Kiemuur is beloond voor hun idee, dat met het ontvangen geldbedrag kan worden uitgevoerd. Zo start op 29 april een Kunstexpo van talentvolle lokale kunstenaars in Den Boogaard in Moergestel dat mede met de bijdrage van het fonds gerealiseerd kan worden.

tags: herstelondersteunende zorg, Het Kiemuur

Lees meer >
8uoverwerk

Kiemuur triggert creatieve breinen om mee te denken over stigmavermindering in de wijk

24 maart 2016

Op vrijdagnacht 18 maart boog een groep vrijwillige creatievelingen zich van 18:00 – 04:00 uur over een hulpvraag van het Kiemuur tijdens "8 uur overwerk". 

tags: Het Kiemuur, maatschappelijke co-producties, RIBW Brabant

Lees meer >
Kiemuur vz

Het Kiemuur: vraagbaak in de wijk voor iedereen

30 oktober 2015

RIBW Brabant heeft een nieuw initiatief gestart in diverse wijkcentra en buurthuizen: Het Kiemuur. Dit is een vrij toegankelijke en laagdrempelige ontmoetingsplek, waar niet alleen onze eigen cliënten, maar alle wijkbewoners gemakkelijk binnen kunnen stappen voor ondersteuning, advies of een luisterend oor. De medewerkers van het Kiemuur weten waar ze het over hebben, vanwege hun eigen ervaring met lichamelijke of psychische klachten en/of verslaving.

tags: ervaringsdeskundigheid, herstelondersteunende zorg, Het Kiemuur, maatschappelijke co-producties

Lees meer >
«
<
1
2
3
..
>
»

Nieuws filter

Filter op onderwerp:
kies een onderwerp
werkprojecten KREW
herstelondersteunende zorg
Wmo
resultaatsturing
zelfredzaamheid
autisme
De Werkplaats
wijkgericht werken
maatschappelijke co-producties
wonen
gezondheid
RIBW Brabant
De Sluis
video
Howie the Harp
ervaringsdeskundigheid
vrijwilligers
publicaties
GGZ
RIBW Alliantie
nieuws van cliëntenraad
zorgapps
sociale relaties
leren
vacature
ontwikkeling&ontmoeting
naastbetrokkenen
Het Kiemuur
Samenwerkende Jeugdzorg Specialisten Midden-Brabant
Filter op jaartal:
kies een jaartal
2019
reset >