onze aanpak

De pijlers van ons werk

We staan voor praktische zorg met meetbaar resultaat. Ons werk doen we altijd dichtbij, in de wijk.
Met onze integrale, persoonlijke benadering helpen we cliënten hun draai te vinden in het dagelijks leven. RIBW Brabant bekijkt het grotere plaatje. Wat is belangrijk voor iemand? Waar kan iemand begeleiding bij gebruiken om zich te ontwikkelen? Dit kan dus tijdelijk van aard zijn, maar ook structureel en varieert van een wat intensievere zorgvraag tot een lichte.
herstelondersteunende-zorg-vierkant

Onze aanpak: Herstelondersteunende zorg

Ons uitgangspunt is herstelondersteunende zorg: jouw talenten, wensen en doelen staan centraal. Zo kun je weer zoveel mogelijk zelf aan het roer komen te staan, met zo min mogelijk professionele begeleiding. In ons werk gebruiken we onze expertise, gaan we uit van gelijkwaardigheid en zijn altijd dichtbij, in de wijk. 

Lees meer >
meetbaar-resultaat-vierkant

Onze aanpak: Meetbaar resultaat

Voor ons is altijd de belangrijkste vraag: 'Welke doelen wil jij zelf graag bereiken?' Om deze goed in beeld te houden stellen we samen met de cliënt een praktisch plan op. Dat maakt onze zorg resultaatgericht én meetbaar. Ook vragen we cliënten vaak om hun mening: Wat gaat goed, wat kan beter? Zo blijven we concreet en scherp in ons werk.

Lees meer >
Ervaringsdeskundigheid-header-vierkant

Onze aanpak: Ervaringsdeskundigheid

"Ik weet precies waar je doorheen gaat." Onze ervarings­deskundigen mogen dit zeggen, want ze hebben zelf ervaring in de psychiatrie. Ze zijn geschoold om die ervaringskennis in te zetten voor anderen. Steeds vaker werken ze als begeleider in onze teams. Een unieke combinatie van kennis door studie met kennis door ervaring!

Ervaringsdeskundigheid efficiënt en effectief inzetten?

Voor (programma-)managers, (staf-)medewerkers en hulpen zorgverleners van organisaties die ervaringsdeskundigheid willen inzetten hebben we een whitepaper ontwikkeld. Dit document bevat naast relevante achtergrondinformatie handige tips om mee aan de slag te gaan. Ervaringsdeskundigen zetten hun persoonlijke ervaringen als klant, inwoner, huurder, patiënt of cliënt in om anderen te ondersteunen. Om hun opgedane ervaringskennis in te zetten voor anderen, hebben zij een opleiding afgerond. Opgeleide ervaringsdeskundigen laten zien wat hen heeft geholpen, maar juist ook heeft belemmerd. Met die aanpak zetten ze zowel cliënten als professionals aan het denken. Kijk en lees mee in de whitepaper over ervaringsdeskundigheid.

Lees meer >
onze-aanpak-900

Onze aanpak: Succesvol samenwerken

We staan bekend om onze ervaring met psychische en psychiatrische problematiek. Andere zorgorganisaties vragen ons regelmatig om advies. We werken graag samen met onder meer ContourdeTwern, GGZ Breburg, Novadic-Kentron en Samenwerkende Jeugdspecialisten (SJS). Wat dit in de praktijk betekent? Lees het hieronder!

Lees meer >
Zie ook:
De feestdagen staan in het teken van ‘samen’ en ‘iets betekenen voor een ...
KREW, werk en scholing als onderdeel van RIBW Brabant, is verhuisd. Op de open dag op 21 november ...
RIBW Brabant is een unieke werkgever, aldus bestuursvoorzitter Marina Hesen. Zij vertelt over de ...