Actueel

Deelname Social Run gesteund met opbrengst dichtbundel

12 juli 2016

Voor elke dichtbundel van DonkerLicht 2.0 die vanaf vandaag wordt verkocht, doneert schrijver Nills van Gemert €2,50 aan de Social Run. Met de 555 km lange estafetteloop van 23 - 25 september 2016 vraagt Social Run aandacht voor openheid rondom psychische aandoeningen.

donkerlicht20_nillsvangemert_klein

omgaan met vooroordelen

Ook namens RIBW Brabant doet er een team mee aan deze bijzondere estafetteloop om geld in te zamelen voor projecten die stigmatisering tegen gaan. Om team RIBW Brabant te ondersteunen besloot Van Gemert een gedeelte van de opbrengst van de verkoop van zijn dichtbundel te doneren. Hij weet zelf als geen ander hoe moeilijk het kan zijn om goed om te gaan met vooroordelen: “Eenmaal verworden tot psychiatrisch patiënt, werd ik al helemaal niet meer voor vol aangezien door de maatschappij. Of ik nu bij de bank een rekening wilde openen, een cv met logischerwijs veel gaten doornam of me aanmeldde bij een huis- of andere arts. Ik was minder mens, maar meer patiënt.”

bestellen?

DonkerLicht 2.0 is een openhartige en indrukwekkende bundel die ervaringsdeskundige Van Gemert schreef aan de hand van een moeilijke periode in zijn leven. De gedichtenbundel kost €15,- waarvan €2,50 wordt gedoneerd aan de Social Run van team RIBW Brabant. De gedichtenbundel kan besteld worden bij Nills van Gemert op dichtbundelsocialrun@gmail.com 


Actueel
Samen met de rest van de Nederlandse horeca, sloot ook Restaurant Waanzinnig half maart de deuren ...
Eind 2019 zijn we als RIBW Brabant gestart met de ontwikkeling van onze strategische koers voor de ...
RIBW Brabant ondertekende samen met 22 organisaties in de regio Midden-Brabant een convenant voor ...