Actueel

Opleiding Howie the Harp start weer in 2018

24 juli 2017
In maart 2018 starten we in Tilburg weer met deze eenjarige opleiding tot professioneel ervaringsdeskundige. Deze is bedoeld voor iedereen die ervaring heeft in de psychiatrie en deze wil benutten om anderen te ondersteunen.
Howie_the_Harp_cursisten_rc
De opleiding is bijzonder: het eigen herstelproces en dat van medestudenten maken deel uit van het totale leerproces. Het eerste half jaar staat in het teken van theorie en herstel, het tweede half jaar doen Howie the Harp-studenten praktijkervaring op. Zij krijgen tijdens de hele opleiding begeleiding van een coach.

Doorgroeien
Ze leren met meer afstand kijken naar hun ervaringen en halen er persoonlijke levenslessen uit. Gaandeweg de opleidingen worden eigen ervaringen omgezet naar ervaringskennis. Na de opleiding is het mogelijk te solliciteren naar de functie van ervaringsdeskundige bij (zorg)instanties en bedrijven. Een vervolgopleiding in de sociale hulpverlening bij een reguliere onderwijsinstelling is ook een optie.

Contact
Meer weten over de inhoud van de opleiding in Tilburg? Bel met Howie the Harp Tilburg via  06-46610850 of mail met howietheharp@ribwbrabant.nl

Er staat een aantal informatiebijeenkomsten gepland op de Westertorenlaan 4 in Tilburg. De data zijn: 14 augustus, 28 augustus, 28 september, 6 november, 4 december en 8 januari 2018.

Meer algemene informatie over de opleiding is te vinden op www.howietheharp.nl

Actueel
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet. Het RIVM stelde op ...
Dit jaar start de alweer de vijfde klas van Howie Brabant. In de eenjarige opleiding tot ...
Alle cliënten van RIBW Brabant hebben ongeveer anderhalve week geleden per post een ...