over ons

In vogelvlucht

RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychische of  psychiatrische aandoening. Met onze gedegen, professionele en totale aanpak zijn wij voor onze cliënten partner in herstel. Wij werken aan duurzaam herstel. Daarom komen bij ons alle leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling/werken, sociale relaties, financiën en gezondheid
Doen-we-het-goed-vierkant

Organisatie RIBW Brabant

Hoe zit onze organisatie in elkaar en wat is ons werkgebied? Ook vind je hier informatie over ons kwaliteitsstatuut en de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.

Lees meer >
Marina-Hesen-raad-van-besuur-RIBW-Braban-online-1

Wie is wie?

RIBW Brabant heeft ongeveer 500 medewerkers. Zij hebben allerlei verschillende functies en werken in teams. Ze worden aangestuurd door een Raad van Bestuur en een Managementteam. Daarnaast is er ook een Raad van Toezicht, die controle houdt over de wijze waarop de organisatie wordt geleid. Hier vind je informatie over de personen die een bestuurs- of managementfunctie hebben.

Lees meer >
clienten

Voor cliënten

Iedereen kan een psychiatrische of psychische aandoening overkomen. Dat heb je niet zelf in de hand. Omgaan ermee gaat niet vanzelf. Wij bieden professionele, praktische begeleiding bij mensen thuis of via beschermd wonen. 

Lees meer >
clienten

Vraag of klacht?

Tips, zorgen, compliment of klacht? We horen graag van je
Jij bent de expert! Wij horen graag van jou als cliënt, wat we goed doen maar ook wat we niet zo goed doen. Daar kunnen én willen we van leren! Ons laten weten wat jij ervaart, kan op verschillende manieren:

Lees meer >
werken-robinson-vierkant

Werken bij RIBW Brabant

RIBW Brabant heeft aantrekkelijke functies en biedt een fijne werkomgeving. Goed werkgeverschap vinden we belangrijk, hoe we dit zien lees je in dit artikel. De resultaten van die inspanningen zijn ook dit jaar weer beloond: RIBW Brabant bezit de beste werkgever Award 2018 van Effectory en Intermediair. Lees meer hierover in dit nieuwsbericht.

Lees meer >
7-straat-2

Vacatures

RIBW Brabant is een organisatie met veel mogelijkheden. RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een  ernstig psychiatrische aandoening. Onze medewerkers werken samen met de cliënt aan duurzaam herstel. Daarbij gaan we uit van eigen kracht en verantwoordelijkheid. En we geloven in gelijkwaardigheid, in onze begeleiding, én op de werkvloer.
Wil jij jouw talenten benutten om samen ambities waar te maken?  Alle vacatures die we hebben vind je hier.  Daarnaast staan al onze vacatures op Brabant Zorgnet
Ook kunnen we altijd wat extra hulp van vrijwilligers gebruiken. Zin om je steentje bij te dragen? Klik hier voor de vacatures voor vrijwilligers

Lees meer >
7-straat-2

Training en cursus voor organisaties, (zorg)professionals en burgers

De ervaringsdeskundige trainers van RIBW Brabant zijn professionals die hun deskundigheid inzetten voor anderen binnen de zorg. Dankzij diverse opleidingen zijn zij in staat verbinding te maken met de professional op de werkvloer en de cliënten. Ook weten zij de brug te slaan met de overige medewerkers van een organisatie. Met de inzet van maatwerk trainingen en cursussen bieden de ervaringsdeskundigen die organisaties een vernieuwende professionele kijk op zorg, onder andere met 29 verschillende cursussen op maat. Maar ook met de trainingen Mental Health First Aid (MHFA) en Hulpverlener met Ervaring. Met cursussen voor individuen en maatwerktrainingen voor zowel RIBW Brabant als voor andere organisaties creëren onze ervaringsdeskundigen inzicht, erkenning en hoop. 

Ervaringsdeskundigheid efficiënt en effectief inzetten?

Voor (programma-)managers, (staf-)medewerkers en hulpen zorgverleners van organisaties die ervaringsdeskundigheid willen inzetten hebben we een whitepaper ontwikkeld. Dit document bevat naast relevante achtergrondinformatie handige tips om mee aan de slag te gaan. Ervaringsdeskundigen zetten hun persoonlijke ervaringen als klant, inwoner, huurder, patiënt of cliënt in om anderen te ondersteunen. Om hun opgedane ervaringskennis in te zetten voor anderen, hebben zij een opleiding afgerond. Opgeleide ervaringsdeskundigen laten zien wat hen heeft geholpen, maar juist ook heeft belemmerd. Met die aanpak zetten ze zowel cliënten als professionals aan het denken. Kijk en lees mee in de whitepaper over ervaringsdeskundigheid.

Lees meer >
vriendelijkedame_vierkantvoorweb

Publicaties

Als RIBW Brabant hebben we regelmatig publicaties over onze organisatie en ons werk. Met brochures en video’s laten we vanuit diverse invalshoeken zien waar we mee bezig zijn. Onze cliënten, samenwerkingspartners en medewerkers komen aan het woord. De beschikbare publicaties voor dit moment staan hieronder kort beschreven. Waar wil je meer van weten?

Lees meer >
begeleiding-thuis-vierkant

Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen over aandoeningen, methodes en hoe wij werken.

Lees meer >
Zie ook:
Mariëlle Hoefnagel werkt als ervaringsdeskundige binnen een woonteam van RIBW Brabant en blogt ...
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet en volgen de ...
Paola Buitelaar heeft lang geworsteld met psychoses en klinische opnames daarvoor. Deze ...