over ons

In vogelvlucht

RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychische of  psychiatrische aandoening. Met onze gedegen, professionele en totale aanpak zijn wij voor onze cliënten partner in herstel. Wij werken aan duurzaam herstel. Daarom komen bij ons alle leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling/werken, sociale relaties, financiën en gezondheid
Doen-we-het-goed-vierkant

Organisatie RIBW Brabant

Hoe zit onze organisatie in elkaar en wat is ons werkgebied? Ook vind je hier informatie over ons kwaliteitsstatuut en de Meldcode Huiselijk Geweld en Kindermishandeling.

Lees meer >
Marina-Hesen-raad-van-besuur-RIBW-Braban-online-1

Wie is wie?

RIBW Brabant heeft ongeveer 500 medewerkers. Zij hebben allerlei verschillende functies en werken in teams. Ze worden aangestuurd door een Raad van Bestuur en een Managementteam. Daarnaast is er ook een Raad van Toezicht, die controle houdt over de wijze waarop de organisatie wordt geleid. Hier vind je informatie over de personen die een bestuurs- of managementfunctie hebben.

Lees meer >
clienten

Voor cliënten

Iedereen kan een psychiatrische of psychische aandoening overkomen. Dat heb je niet zelf in de hand. Omgaan ermee gaat niet vanzelf. Wij bieden professionele, praktische begeleiding bij mensen thuis of via beschermd wonen. 

Lees meer >
veelgestelde-vragen-vierkant

Werken bij RIBW Brabant

RIBW Brabant is de basis voor herstel. We begeleiden het herstelproces van mensen met een psychiatrische achtergrond bij het vinden van een plek in de samenleving op het gebied van wonen, het vinden van een zinvolle dagbesteding en werk. Onze visie gaat uit van ondersteuning bij herstel. Lees hier meer over werken bij onze bijzondere organisatie.

Lees meer >
vriendelijkedame_vierkantvoorweb

Publicaties

Als RIBW Brabant hebben we regelmatig publicaties over onze organisatie en ons werk. Met brochures en video’s laten we vanuit diverse invalshoeken zien waar we mee bezig zijn. Onze cliënten, samenwerkingspartners en medewerkers komen aan het woord. De beschikbare publicaties voor dit moment staan hieronder kort beschreven. Waar wil je meer van weten?

Lees meer >
begeleiding-thuis-vierkant

Veel gestelde vragen

Veelgestelde vragen over aandoeningen, methodes en hoe wij werken.

Lees meer >
Zie ook:
Ken jij iemand met autisme of heb je zelf autisme? Kom naar de Autisme Informatiemarkt in ...
Vorige week startte de derde lichting van Howie the Harp, locatie Tilburg. Uit de zware ...
In aanloop naar de landelijke Autismeweek (31 maart tot en met 7 april 2018) organiseert RIBW ...