Vaak zijn mensen zich niet bewust van een persoonlijkheidsstoornis. Ze vinden wat ze doen en denken eigenlijk  heel normaal. Daarom lopen ze vaak vast: andere mensen hebben namelijk soms moeite met het gedrag van iemand met een persoonlijkheidsstoornis.

Ontwikkeling van persoonlijkheidsstoornis

Je kunt een persoonlijkheidsstoornis ontwikkelen door bijvoorbeeld stress of de omstandigheden in het gezin van herkomst. Maar ook een traumatische ervaring in de jeugd, misbruik of een erfelijke aanleg kan de oorzaak zijn. Deze factoren kunnen elkaar versterken.
 
Er zijn verschillende soorten persoonlijkheidsstoornissen. Zoals borderline, narcisme, afhankelijke persoonlijkheidsstoornis, vermijdende persoonlijkheidsstoornis en de paranoïde persoonlijkheidsstoornis.

Wat kan RIBW Brabant voor je doen?

RIBW Brabant kan je veel vertellen over persoonlijkheidsstoornissen en hoe het is om goed en deskundig begeleid te worden. Neem gerust contact met ons op!
 
RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een ernstig psychiatrische aandoening. Met onze professionele, resultaatgerichte en integrale aanpak begeleiden wij cliënten naar een zo zelfstandig mogelijk leven.

Partner in herstel

Wij werken aan duurzaam herstel. Daarom komen alle leefgebieden aan bod waar hulp bij nodig is, zoals wonen, daginvulling/werk, sociale relaties, financiën en gezondheid.
 
Wij zijn werken in de provincie Noord-Brabant onder meer in de gemeenten Tilburg, Waalwijk, Oisterwijk, Goirle, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Heusden, Loon op Zand en Dongen.