Actueel

RIBW Brabant in SBS6-programma Samen Sterk

10 maart 2017
Nieuwsgierig naar het dagelijkse werk van begeleiders van RIBW Brabant? Kijk dan naar het SBS6-programma Samen Sterk dat zaterdag 11 maart werd uitgezonden! Hierin komen enkele van onze begeleiders en hun cliënten aan het woord om te vertellen over onze ‘herstelondersteunende zorg’. Hoe ziet die zorg eruit in de praktijk? Op welke manieren ondersteunen wij cliënten bij het bereiken van hun persoonlijke doelen, zodat zij een zinvol bestaan kunnen opbouwen? Het programma geeft een goede inkijk in de wisselwerking tussen begeleiders en cliënten.


Samen Sterk uitzending SBS6
In het programma gaat begeleider Sanne op bezoek bij John, die van ver kwam maar nu succesvol bezig is om zijn leven te herpakken. Een vroegere verslaving speelt hem geen parten meer en het lukt hem steeds beter om uit zijn sociale isolement te komen. Leer-werkcoach Jan vertelt over de begeleiding die hij geeft aan cliënten om stap voor stap weer naar betaalde baan te komen. Van een beschermde werkervaringsplek naar een baan bij een regulier bedrijf: hoe pak je dat aan? “De gelijkwaardigheid in begeleiding van Jan vind ik heel prettig”, vindt cliënt Jeroen. “Jan staat echt naast mij in plaats van boven mij.”

Genoeg aan half woord
Tot slot komen Collin en Lisanne aan het woord: medewerkers van RIBW Brabant die zelf ervaring hebben met de psychiatrie. RIBW Brabant zet bewust ervaringsdeskundigen in omdat ze een extra dimensie toevoegen aan de hulpverlening. De persoonlijke verhalen van cliënten zijn herkenbaar voor hen. Daarom ontstaat vaak al snel een vertrouwensband waar de cliënt veel steun aan heeft. Zoals Lisanne zegt: “Een blik of een half woord is al genoeg voor ons.”

De uitzending geeft een heldere inkijk in de kern van ons werk: erkenning van de psychische kwetsbaarheden van cliënten, maar met focus op hun talenten en mogelijkheden. Dit past goed in de boodschap van Samen Sterk, een informatief televisieprogramma waarin SBS6 wil laten zien hoe zorgverlener en cliënt samen sterk kunnen staan.

Actueel
Heb jij ervaring als cliënt in de psychiatrie? En wil je jouw ervaring benutten om anderen te ...
RIBW Brabant biedt in het Safehouse in Tilburg begeleid wonen aan cliënten die een gevorderd ...
Howie the Harp biedt in co-productie met ROC Zadkine de opleiding MOED (Medewerkers Opleiding tot ...