Actueel

Samen je eigen boontjes doppen

10 juni 2019
'Meer met minder' is het thema van de nieuwste editie van magazine De Draad. Bij Het Kiemuur en Kiemuur Kookt ervaren mensen dat ze er niet alleen voor staan als het (financieel) tegenzit. Wekelijks koken en eten mensen samen en gratis bij Kiemuur Kookt.  
Samen je eigen boontjes doppen

De basis van herstel is een goede (gratis) maaltijd

“De basis van herstel is een goede maaltijd, zeg ik altijd", zegt initiatiefneemster Rachel, “We koken met z’n allen, voor iedereen en gratis. Gemiddeld bereiden 6 tot 8 personen de maaltijden en hebben we zo’n 20 tot 25 gasten per week. We koken met pakketten van de Voedselbank. Is het te veel, dan geven we de restanten mee aan de gasten. Door de samenwerking met partners als IMW en ContourdeTwern kunnen we ook gemakkelijker doorverwijzen. Maar belangrijker: er komt niet alleen een gezonde en gratis maaltijd op tafel, daarnaast hebben ze ook een fijne middag. Door onze gastvrijheid groeien mensen. Ze voelen zich hier veilig en krijgen weer hoop. Want je bent even verlost van je stigma. Bij Kiemuur Kookt kun je in het diepste vertrouwen met elkaar praten over schulden, schaamte en geldgebrek.”

Na het diepste dal in een opwaartse beweging

Lees hier het artikel uit De Draad nummer 2 van 2019 waarin ervaringsdeskundige Rachel Borghaerts vertelt hoe zij na het diepste dal nu in een opwaartse beweging zit. Eerder lieten we al zien hoe samen koken en eten mensen verbindt. Lees hier het eerder verschenen artikel op onze website. Het gehele magazine De Draad kunt u lezen op de website van Magazine De Draad.

Iedereen is van harte welkom bij Kiemuur Kookt.

Ook zin in een lekkere, gezonde maaltijd in goed gezelschap? Loop gerust binnen op maandagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur in wijkcentrum De Ypelaer, Corellistraat 10 in Tilburg en donderdagmiddag van 14.00 tot 18.00 uur in MFA De Poorten, Hasseltstraat 194 in Tilburg. De enige regel is dat er geen regels zijn, dus aanmelden hoeft niet. 
Op zoek naar een luisterend oor en erkenning van je verhaal? Kom dan langs bij Het Kiemuur. Interesse? Er is geen wachtlijst of formuliertje nodig, wie wil kan zo binnenlopen. Meer informatie leest u op www.hetkiemuur.nl of neem contact op via 06-15904492

In De Draad staat "Het Kiemuur van RIBW Brabant heeft zich de afgelopen vier jaar bewezen als een bijzonder(e) laagdrempelige inloop in de wijk. Alle wijkbewoners die een luisterend oor, steun of advies kunnen gebruiken; iedereen is hier altijd welkom. Het Kiemuur loopt als een trein in 15 buurthuizen, bibliotheken en kringloopwinkels in Tilburg en omgeving. Vanuit de gedachte dat koken en eten nog meer verbindt, is een jaar geleden de spin-off Kiemuur Kookt ontstaan."
Actueel
Mariëlle Hoefnagel werkt als ervaringsdeskundige binnen een woonteam van RIBW Brabant en blogt ...
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet en volgen de ...
Paola Buitelaar heeft lang geworsteld met psychoses en klinische opnames daarvoor. Deze ...