Psychoses

Deze verschijnselen van schizofrenie worden psychoses genoemd. Ze zijn zo levensecht, dat iemand niet kan geloven dat het om een bijzondere toestand van de hersenen gaat, die deze waanbeelden veroorzaakt.

Er is niet één enkele oorzaak voor schizofrenie, maar vele tegelijk. Het is niet gemakkelijk schizofrenie vast te stellen: er zijn veel verschijnselen die in allerlei combinaties bij schizofrenie voorkomen.

Wat kan RIBW Brabant doen bij schizofrenie

Er wordt steeds meer bekend over deze ziekte en de medicatiemogelijkheden nemen toe. Toch is voor veel mensen schizofrenie een ziekte die blijft. Begeleiding kan je goed helpen om psychoses eerder aan te zien komen, of om zo te leven dat je ze minder vaak hebt. Deze begeleiding kun je krijgen bij RIBW Brabant.

RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een ernstig psychiatrische aandoening. Met onze professionele, resultaatgerichte en integrale aanpak begeleiden wij cliënten naar een zo zelfstandig mogelijk leven.

Partner in herstel

Wij werken aan duurzaam herstel. Daarom komen alle leefgebieden aan bod waar hulp bij nodig is, zoals wonen, daginvulling/werk, sociale relaties, financiën en gezondheid.
Wij werken in de provincie Noord-Brabant onder meer in de gemeenten Tilburg, Waalwijk, Oisterwijk, Goirle, Gilze en Rijen, Hilvarenbeek, Heusden, Loon op Zand en Dongen.