Vacatures bij RIBW Brabant:

Senior Ervaringsdeskundige

Houd jij van pionieren op het trainingsvlak? En zie je het zitten om ons huidige trainingsaanbod nog beter te maken? Zet jij jouw ruime trainerservaring graag in om trainingen te geven aan kwetsbare inwoners uit de regio? En zet jij hiertoe zowel de gedeelde, als je eigen ervaringskennis professioneel in? Dan zijn wij op zoek naar jou!
vacature Senior Ervaringsdeskundige RIBW Brabant
Reageer vóór: 7 december

Wat ga je doen als Senior Ervaringsdeskundige?

Ervaringsdeskundigen bieden anderen herkenning, erkenning en hoop. In de uitspraak "Met mijn heftige ervaringen kan ik nu iets positiefs doen voor anderen", kun jij je helemaal vinden. Vanuit die achtergrond draag jij bij aan de preventieve ondersteuning van kwetsbare burgers uit de regio Midden-Brabant. Je bent goed bekend met de trainingen WRAP, HDJZ, WMEE en HOP. En je zet jouw eigen ervaringen, gecombineerd met algemene ervaring in. Door al deze kennis, kun jij uitstekend verbinden met anderen. Ook omdat je kwetsbaarheid en je professionaliteit inmiddels echt in balans zijn.
Je werkt zowel zelfstandig als in groepsverband en je organisatorische vaardigheden zijn uitstekend. Je bent een trainer bij groepsactiviteiten, trainingen en cursussen. Je geeft tevens feedback en instructies
aan deelnemers, én co-trainers. Daarnaast lever je een grote bijdrage aan het ontwikkelen en realiseren van (nieuwe) trainingsprogramma’s gericht op ervaringsdeskundigheid. Je vindt het belangrijk dat we met het Kiemuur kwaliteit leveren. Je stemt samen met het team de diensten van Het Kiemuur af op maatschappelijke ontwikkelingen. En wanneer blijkt dat er zaken verbeterd kunnen worden, zet je je hiervoor graag in. 

In welk team ga je werken?

Jij werkt vanuit team Kiemuur. De medewerkers van Het Kiemuur zijn ervaringsdeskundigen: mensen met ervaring met kwetsbaarheid, die gevorderd zijn in hun herstel en een opleiding afrondden om hun opgedane ervaringskennis in te zetten voor anderen.

Wat heb je nodig?

 • Een HBO denk- en werkniveau en een afgeronde opleiding ervaringsdeskundigheid.
 • Je kunt de eigen ervaring met professionele nabijheid inzetten.
 • Zelf cliënt ervaring met een psychiatrische kwetsbaarheid, psychische of psychosociale klachten en/of verslaving.
 • Ten minste 4 jaar ervaring  als gecertificeerd trainer met minimaal drie van de volgende vier trainingen: WRAO, HDJZ, WMEE en HOP.
 • Je kunt je vinden in onze kernwaarden: verbinding, professionaliteit, vertrouwen en inspiratie.

Ons aanbod: 

 • Een dienstverband bij een werkgever die invulling geeft aan goed werkgeverschap.
 • Tevreden cliënten, ze beoordeelden onze zorg met een 8!
 • Een open en informele sfeer met heel veel ruimte voor jouw ontwikkeling
 • Je contract omvat 28 uur per week. Het gaat over een contract van in eerste instantie voor 1 jaar. Na goed functioneren komt hierop een verlenging.
 • De functie is ingeschaald in FWG 50 (€ 2.154 - € 3.571 bij een fulltime dienstverband). Tot en met november 2021 wordt het salaris stapsgewijs verhoogd met totaal 5,1%.
 • Niet standaard nachtdiensten draaien. Daar hebben wij namelijk een apart team voor.
 • Arbeidsvoorwaarden zijn conform de CAO Geestelijke Gezondheidszorg.
 • Je krijgt jaarlijks 8% vakantiegeld en een structurele eindejaarsuitkering van 8,33%.
 • Je hebt recht op een goed pakket aan secundaire arbeidsvoorwaarden, collectieve verzekeringen, sportfaciliteiten, een ruim opleidingsaanbod en een werkgeversbijdrage voor het pensioenfonds PFZW.
 • Uitnodigingen voor onze jaarlijkse super leuke personeels-, Sinterklaas- en Kerstfeesten.
 • Een telefoon, tablet of laptop die je ook vanuit huis mag gebruiken.

Visie RIBW Brabant

Wij geloven dat een mens vaak veel meer kan dan hij of zij zelf denkt. Onze professionals zijn een bron van inspiratie en motivatie voor anderen. Onze medewerkers en vrijwilligers durven zichzelf te zijn en zien gelijkwaardigheid als hét uitgangspunt in de begeleiding van anderen. Gelijkwaardigheid zie je ook terug op de werkvloer. We gaan informeel met elkaar om en ondersteunen elkaar. We zorgen samen dat iedereen zich veilig kan voelen. Onze medewerkers en vrijwilligers zetten zich in om cliënten weer mee te laten doen in de samenleving. Zij zijn succesvol wanneer een cliënt zoveel mogelijk op eigen kracht zijn leven naar tevredenheid kan inrichten. 

En verder….

We zijn lid van BRABANTWERKtZEKER. Dit betekent onder meer dat je als (toekomstig) medewerker jouw werkzekerheid vergroot, jouw kennis en netwerk kunt ontwikkelen en je beter de regie houdt op je loopbaan. 

Enthousiast?

Dan wil je vast wat meer weten. Bel gewoon even met Angela Bison, zij is Senior Ervaringsdeskundige op telefoonnummer: 06 – 310 361 34. Zij weet heel veel over het werk, het team, de soort cliënten maar ook het sollicitatieproces. 
Meer weten over RIBW Brabant? Check www.ribwbrabant.nl en onze socials. Meer weten over BRABANTWERKtZEKER? Check www.brabantwerktzeker.nl  

Solliciteren

Wij ontvangen graag je motivatiebrief en CV voor 7 december per e-mail: PenO@ribwbrabant.nl. Zet er ook even het vacaturenummer bij (18302). We laten je snel weten of we je uitnodigen voor een gesprek. En als je nu werkt voor een organisatie die aangesloten is bij BRABANTWERKtZEKER, zet dat dan in je sollicitatiebrief. 
Houd vast in  je achterhoofd dat we de eerste gesprekken op 16 december houden en het arbeidsvoorwaardengesprek op 20 december. 

Plaatsingsdatum vacature: 29-11-2019
Vacatures bij RIBW Brabant:
Heb jij een ondernemende en commerciële blik en een pioniersgeest? Vind jij ook dat iedereen ...
Zie jij het jezelf doen? Ruimte creëren voor onze cliënten met verslavingsproblematiek ...
Zie jij het jezelf doen? Ruimte creëren voor onze cliënten vanuit (h)erkenning, begrip, ...