Actueel

Snel weer op eigen benen

1 oktober 2015
Cliënt Chris: "Ik wil zo snel mogelijk weer op eigen benen staan". Zo snel mogelijk zelfstandig kunnen wonen, daar zijn we op gefocust. In magazine de Draad vertellen cliënten Daisy en Chris over wonen bij RIBW Brabant. 
Daisy en Chris

“Het idee van woontrainingen is niet nieuw, ook op de locaties in de Reeshof werd dit al gedaan" licht teammanager Robert van Baast toe. "Wel nieuw is dat we meer uitgaan van de persoonlijke behoefte. Verder wordt de woontraining gefaseerd aangeboden. En niet onbelangrijk: er zit nu een tijdslimiet aan. Binnen anderhalf jaar moet de klus geklaard zijn.”

Cliënt Daisy is tijdelijk thuis bij RIBW Brabant en volgt een zelfstandigheidstraining specifiek voor jongeren van 16-23 jaar met als doel zelfstandig functioneren in de maatschappij: “Ik woon hier nu drie maanden. Ik heb onder meer ADHD en wat ik vooral moet leren is zelfstandig worden. En ik wil een diploma halen in dierenverzorging. Natuurlijk wil ik op mezelf maar daar ben ik nog lang niet aan toe. Ik vind het nu nog veel te moeilijk om alleen te zijn en daarom ben ik blij dat deze vorm van begeleid wonen er is.”

Lees hier het artikel dat deze maand in de Draad (voorheen De SpinT) verschijnt over deze vorm van begeleiding op onze nieuwe locatie in de wijk Broekhoven.

Actueel
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet en volgen de ...
Paola Buitelaar heeft lang geworsteld met psychoses en klinische opnames daarvoor. Deze ...
In haar maandelijkse blog geeft Mariëlle ons een inkijkje in haar werk als ervaringsdeskundige ...