Vacatures bij RIBW Brabant:

Stage lopen in een informele en veilige omgeving? Bij RIBW Brabant is veel mogelijk!

Als we onze huidige stagiaires vragen wat zij zo fijn vinden aan RIBW Brabant, krijgen we vaak het volgende te horen: ‘de openheid tijdens gesprekken en de mogelijkheden om je echt te ontwikkelen’. Dat deze sfeer binnen RIBW Brabant leeft, is niet zo gek: onze medewerkers geloven in de kracht om te herstellen en om mee te doen. Een mens kan vaak veel meer dan hij zelf denkt.
RIBW Brabant
Onze medewerkers zijn een bron van inspiratie en motivatie voor anderen. Onze medewerkers durven zichzelf te zijn en zien gelijkwaardigheid als hét uitgangspunt in de begeleiding van anderen. Gelijkwaardigheid zie je ook terug op de werkvloer. We gaan informeel met elkaar om, lachen en huilen met elkaar en ondersteunen elkaar. We zorgen samen dat iedereen zich veilig kan voelen.

Een andere reden die met name voor zorg & welzijn-studenten interessant is, is dat RIBW Brabant voor zoveel verschillende doelgroepen werkt. Dat is op hun ‘leerpad’ heel fijn. Je kunt bij ons op veel verschillende vlakken en manieren werkervaring opdoen:

“Als stagiaire bij RIBW Brabant mag je op heel veel verschillende gebieden meekijken en zoveel meemaken, dat vind ik heel waardevol.” Michelle van de Put, derdejaars student Sociaal Pedagogische Hulpverlening.  Klik hier om meer te lezen over haar ervaringen.


Meelopen in de GGZ-praktijk

Je leert het vak van ervaren begeleiders met expertise in ziektebeelden als schizofrenie, borderline, eetstoornissen, verslaving, autisme, ADHD, persoonlijkheidsstoornissen en angst- en stemmingsstoornissen. En je doet ervaring op met werken met de individuele rehabilitatie benadering (IRB). Een aanpak die zorgt dat mensen met ernstige psychiatrische problematiek, beter leren functioneren en daarbij zo min mogelijk professionele hulp nodig hebben. De medewerkers van RIBW Brabant gebruiken de laatste geavanceerde technologische middelen om hun werk zo efficiënt en flexibel mogelijk uit te kunnen voeren. En bovendien weten en begrijpen ze dat alle mensen anders zijn en dat het niet altijd meezit. Ze kunnen met deze kwetsbaarheid omgaan, ook als ze weerstand krijgen of als ze geprezen worden. Onze cliënten kunnen onvoorspelbaar zijn en werken met en voor hen is soms verbazingwekkend, soms verdrietig en soms hartverwarmend maar altijd afwisselend.


Wil jij je bij ons ontwikkelen?

Voor studenten binnen de volgende opleidingen hebben wij mogelijkheden om in het derde of vierde studiejaar bij ons stage te lopen:
  • Sociaal-agogische MBO opleidingen (3e of 4e jaars, niveau 4) in de richting Maatschappelijke Zorg, Verpleegkunde of Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening.
  • Sport en Bewegen MBO opleiding.
  • HBO studie (3e jaars) in de richting Social Work.

“Marleen Voogd liep haar 3e jaars-stage SPH binnen team Centrum. Ze zette als afsluiting een prachtige presentatie neer, die vanuit school met een 10(!) werd gewaardeerd. Dit omdat het een bijzondere ontwikkeling toonde van zowel persoonlijke als professionele groei.” Klik om hier te lezen over haar ervaringen.


Afstudeerprojecten op het zorg & welzijnsvlak

RIBW Brabant staat open voor enkele afstudeerprojecten per jaar. Het is belangrijk dat je een concreet idee, onderzoek, project of thema aan ons voorlegt dat past binnen onze organisatie. We vragen daarom aan iedere afstudeerder om naast een motivatie ook een concrete onderzoeksvraag of opdracht aan ons voor te leggen.
Heb je interesse om een afstudeeropdracht binnen RIBW Brabant uit te voeren? Stuur dan je motivatie en onderzoeksvoorstel 2 à 3 maanden voor de start van je afstudeerstage naar:  stage@ribwbrabant.nl


BBL-trajecten

We bieden ook BBL-trajecten aan. Eventuele vacatures worden via het algemene vacature overzicht gepubliceerd en ook vermeld op www.brabantzorg.net.


Niet-zorg gerelateerde stages

Studenten van andere opleidingen die ondersteunend zijn aan het organisatieproces (zoals bijvoorbeeld secretariaat, financiële administratie en communicatie) kunnen ook bij ons terecht. Sommige afdelingen hebben plaats voor een afstudeerstagiaire. Wanneer er plaats is, vermelden we deze op onze vacaturesite.


Voorwaarden

We bieden onze stagiaires de mogelijkheid om te leren binnen een organisatie waar veel ruimte is voor eigen ontwikkeling en uitdaging. Een goede begeleiding staat daarbij centraal. Daarnaast bieden we je een stagevergoeding, verzekering en interne training aan. Hieraan zijn een aantal voorwaarden verbonden:
  • je stage duurt minimaal 6 maanden en bij voorkeur 1 jaar.
  • je bent minimaal drie dagen en minimaal 24 uur per week beschikbaar. 
  • je kunt een Verklaring omtrent gedrag (VOG) overleggen.


Neem contact met ons op

Heb je interesse dan vragen we je om uiterlijk 11 maart 2019 (voor HBO-stages & MBO Sport en Bewegen) of 1 april 2019 (voor MBO-stages) je sollicitatie met cv te sturen naar stage@ribwbrabant.nl. Als je graag met bepaalde doelgroep werkt, dan kun je dit in je motivatie aangeven. We proberen om hier rekening mee te houden.

We informeren je na de sluitingsdatum zo snel als mogelijk over de mogelijkheden voor een stage. We maken allereerst een selectie op basis van je motivatiebrief en cv, waarna een klikgesprek plaatsvindt met de praktijkopleider en stagebegeleider.
Vacatures bij RIBW Brabant:
Heb jij een goed beeld van de ontwikkelingen in het communicatie-vak? Draai je al een tijdje mee? ...
Ben jij die stevige professional met ruime bestuurlijke advieskwaliteiten die zich prettig voelt in ...
RIBW Brabant is continue op zoek naar goede mensen. Kijk eens bij onze vacatures, misschien zit er ...