vacatures

Gezocht: stagiaires en BBL leerlingen!

18 januari 2018
Als stagiaire bij RIBW Brabant kun je werkervaring opdoen in een organisatie die inspeelt op de ontwikkelingen binnen de veranderende zorgsector. Ervaren begeleiders leren je hoe je mensen met een ernstig psychiatrische aandoening kunt begeleiden en ondersteunen.
_DSC5302

“Als stagiaire bij RIBW Brabant mag je op heel veel verschillende gebieden meekijken en zoveel meemaken, dat vind ik heel waardevol.” Michelle van de Put, derdejaars student Sociaal Pedagogische Hulpverlening. Klik hier om meer te lezen over haar ervaringen.

Leer het vak van ervaren begeleiders met expertise in ziektebeelden als schizofrenie, borderline, eetstoornissen, verslaving, autisme, ADHD, persoonlijkheidsstoornissen en angst- en stemmingsstoornissen. Doe ervaring op met werken met de individuele rehabilitatie benadering (IRB), waardoor mensen met ernstige psychiatrische problematiek beter leren te functioneren met zo min mogelijk professionele hulp. De medewerkers van RIBW Brabant maken gebruik van de laatste geavanceerde technologische middelen om hun werkzaamheden zo efficiënt en flexibel mogelijk uit te kunnen voeren. 

Meelopen in de praktijk
Voor studenten binnen de volgende opleidingen hebben wij mogelijkheden om in het derde of vierde studiejaar bij ons stage te lopen: 

  • Sociaal-agogische MBO opleidingen (3e of 4e jaars, niveau 4) in de richting Maatschappelijke Zorg, Verpleegkunde of Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening 
  • HBO studie (3e jaars) in de richting Sociaal Pedagogische Hulpverlening of Maatschappelijk Werk en Dienstverlening
  • Sport & Bewegen MBO opleiding (3e of 4e jaars, niveau 4) 

Daarnaast zijn er jaarlijks enkele stageplaatsen beschikbaar voor studenten van andere opleidingen die ondersteunend zijn aan het organisatieproces (zoals bijvoorbeeld secretariaat, financiële administratie en communicatie).

Afstudeerprojecten
RIBW Brabant staat open voor enkele afstudeerprojecten per jaar. Daarbij is het wel van belang dat je een concreet idee, onderzoek, project of thema aan ons voorlegt wat past binnen onze organisatie. We vragen daarom aan iedere afstudeerder om naast een motivatie ook een concrete onderzoeksvraag of opdracht aan ons voor te leggen zodat we kunnen beoordelen of deze bij ons past. 
Heb je interesse om een afstudeeropdracht binnen RIBW Brabant uit te voeren dan willen we je vragen om je motivatie en onderzoeksvoorstel twee a drie maanden voorafgaand aan de start van de afstudeerstage te mailen naar stage@ribwbrabant.nl

BBL-trajecten
We bieden ook BBL-trajecten aan, eventuele vacatures worden via het algemene vacature overzicht gepubliceerd en ook vermeld op brabantzorgnet.

Voorwaarden
We bieden onze stagiaires de mogelijkheid om te leren binnen een organisatie waar veel ruimte is voor eigen ontwikkeling en uitdaging. Een goede begeleiding staat daarbij centraal. Daarnaast bieden we je een stagevergoeding, verzekering en interne training aan. Hieraan zijn een aantal voorwaarden verbonden:

  • je stage duurt minimaal 6 maanden en bij voorkeur 1 jaar 
  • je bent minimaal drie dagen en minimaal 24 uur per week beschikbaar 
  • je kunt een Verklaring omtrent gedrag (VOG) overleggen

Ervaringen van stagiaires
Marleen Voogd liep haar 3e jaars-stage SPH binnen team Waalwijk Centrum. Ze zette als afsluiting een prachtige presentatie neer, die vanuit school met een 10(!) werd gewaardeerd. Dit omdat het een bijzondere ontwikkeling toonde van zowel persoonlijke als professionele groei. Klik hier om meer te lezen over haar ervaringen.

Neem contact met ons op
Heb je interesse dan vragen we je om uiterlijk 5 maart 2018 (voor HBO-stages en MBO stages Sport & Bewegen) of 2 april 2018 (voor overige MBO-stages) je sollicitatie met cv te sturen naar stage@ribwbrabant.nl. Heb je een voorkeur voor een bepaalde doelgroep dan kun je dit in je sollicitatie aangeven, we proberen dan om hier zoveel als mogelijk rekening mee te houden. We streven ernaar om je na de sluitingsdatum zo snel als mogelijk te informeren over de mogelijkheden voor een stage. Er wordt eerst een selectie gemaakt op basis van je sollicitatie, vervolgens zal er een klikgesprek plaatsvinden met de praktijkopleider en stagebegeleider.

vacatures
Wil jij jouw talenten, kwaliteiten en ervaringen inzetten om mensen met psychiatrische klachten te ...