Actueel

'Hun baan is de kroon op ons werk'

27 maart 2019
Alweer de vierde klas studenten startte vorige week bij Howie the Harp Brabant met de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundig medewerker. Brenda Pieters, hoofddocent, “De gedrevenheid van de 27 nieuwe studenten is aanstekelijk. Uit de vorige klas zijn 20 studenten afgestudeerd en binnenkort krijgen zij hun diploma overhandigd. Velen van hen hebben een baan gevonden bij organisaties in de zorg en welzijn en GGZ, bijvoorbeeld bij RIBW Brabant. Dat zij straks werkzaam zijn als ervaringsdeskundig medewerker is echt de kroon op ons werk.”
Klas Howie Brabant
Wilt u een stagiair in uw organisatie een aankomend ervaringsdeskundig medewerker een stageopdracht laten uitvoeren dan kunt u contact opnemen met Howie the Harp Brabant via 06-46610850 of mail met howietheharp@ribwbrabant.nl

Vanuit ervaringskennis naar professionele ervaringsdeskundige

Howie the Harp™ is bijzonder omdat het herstelproces en dat van medestudenten deel uitmaakt van het totale leerproces. De student leert persoonlijke ervaringen van enige afstand te bekijken en haalt er eigen levenslessen uit. Zo zet een student zijn ervaring om naar ervaringskennis. Het is die kennis die studenten onderscheidt van klassiek opgeleide hulpverleners. Vanuit ervaringskennis en theoretische kennis werken studenten toe naar de professionele praktijk van een ervaringsdeskundige. Klik hier voor meer informatie over de opleidingen van Howie the Harp. 
Actueel
Mariëlle Hoefnagel werkt als ervaringsdeskundige binnen een woonteam van RIBW Brabant en blogt ...
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet en volgen de ...
Paola Buitelaar heeft lang geworsteld met psychoses en klinische opnames daarvoor. Deze ...