Actueel

'Hun baan is de kroon op ons werk'

27 maart 2019
Alweer de vierde klas studenten startte vorige week bij Howie the Harp Brabant met de eenjarige opleiding tot ervaringsdeskundig medewerker. Brenda Pieters, hoofddocent, “De gedrevenheid van de 27 nieuwe studenten is aanstekelijk. Uit de vorige klas zijn 20 studenten afgestudeerd en binnenkort krijgen zij hun diploma overhandigd. Velen van hen hebben een baan gevonden bij organisaties in de zorg en welzijn en GGZ, bijvoorbeeld bij RIBW Brabant. Dat zij straks werkzaam zijn als ervaringsdeskundig medewerker is echt de kroon op ons werk.”
Klas HtH Brabant rc 250
Wilt u een stagiair in uw organisatie een aankomend ervaringsdeskundig medewerker een stageopdracht laten uitvoeren dan kunt u contact opnemen met Howie the Harp Brabant via 0416 34 83 20 of mail met howietheharp@ribwbrabant.nl

Vanuit ervaringskennis naar professionele ervaringsdeskundige

Howie the Harp™ is bijzonder omdat het herstelproces en dat van medestudenten deel uitmaakt van het totale leerproces. De student leert persoonlijke ervaringen van enige afstand te bekijken en haalt er eigen levenslessen uit. Zo zet een student zijn ervaring om naar ervaringskennis. Het is die kennis die studenten onderscheidt van klassiek opgeleide hulpverleners. Vanuit ervaringskennis en theoretische kennis werken studenten toe naar de professionele praktijk van een ervaringsdeskundige. Klik hier voor meer informatie over de opleidingen van Howie the Harp. 
Actueel
Howie the Harp biedt in co-productie met ROC Zadkine de opleiding MOED (Medewerkers Opleiding tot ...
Ons jaarbeeld 2018 presenteren we als magazine. Hierin kunt u lezen hoe medewerkers en ...
Over enkele weken start de oriëntatieatiecursus 'Hulpverlener met ervaring' weer. De cursus is ...