Veel van onze cliënten krijgen hun leven weer op orde. Dat gaat niet vanzelf. De basis voor succes zit in onze onderscheidende aanpak. Oordeel zelf:
Herstelondersteunende zorg
De basis van ons werk is herstelondersteunende zorg. We gaan uit van de talenten en vaardigheden van mensen, niet van hun beperkingen. 

Ook kijken we naar hun omgeving: wat kunnen familie, vrienden, buren, werk, studie, de wijk en een vrijwilliger betekenen in de ondersteuning? 
Duidelijk resultaat, solide kennis
RIBW Brabant heeft al meer dan 25 jaar ervaring met complexe psychische problematiek en met psychiatrie.

Daarbij werken we met professionele, bewezen methodieken.
Ervaringsdeskundigheid
Als RIBW Brabant zijn we voortdurend bezig met vernieuwing. Het inschakelen van ervarings­deskundigen is een bewuste keuze.
Succesvol samenwerken
Samen sta je sterker en werk je scherper. We betrekken de omgeving van de cliënt bij onze begeleiding en werken samen met andere zorgpartijen.
Wij geloven in duurzaam herstel. Daarom komen bij ons leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling, sociale relaties, financiën en gezondheid.
Wonen
Werken en leren
Sociale relaties
Financiën en administratie
Gezondheid
RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychiatrische problematiek.
Organisatie
Wie is wie?
Cliënten
Publicaties
Werken bij

Zo pakken wij het aan:

Succesvol samenwerken

Samen sta je sterker en werk je scherper. We betrekken de omgeving van de cliënt bij onze begeleiding en werken samen met andere zorgpartijen.
We bieden onze hulp aan de cliënt samen met de familie en naastbetrokkenen zoals vrienden, buren of collega’s. Zij kunnen een passende rol hebben in de ondersteuning, uiteraard zonder dat ze overvraagd worden.

Daarnaast werken we nauw samen met een aantal zorgorganisaties voor een goede afstemming van de professionele hulpverlening en bundeling van onze krachten.
MSS-1

Maatschappelijk Steunsysteem Tilburg

Een gecoördineerd netwerk van personen, diensten en voorzieningen dat werkt als steunsysteem voor kwets­bare mensen. Ervarings­deskundigen en vrijwilligers spelen een grote rol!

Lees meer >
sjs

Samenwerkende Jeugdzorgspecialisten Midden-Brabant (SJS)

De ambitie van de SJS is om Brabantse jeugd de specialistische jeugdzorg te geven die zij verdient. Bundeling van kennis en inzet leidt tot innovatieve trajecten, die passen bij jeugdzorg ‘nieuwe stijl’.

Lees meer >
R_Newt

Hotspot V39

Hotspot V39 is een one-stop service point voor jongeren die vastlopen op het vlak van wonen, school, werk, geestelijke gezondheid, vrije tijd en/of praktische zaken. Met verschillende zorgpartijen werken we hier verbindend in het sociale domein rondom jeugdzorg, Toegang en Werk en Inkomen.

Lees meer >
meer grip op het leven

Community Support

Community support draagt bij aan de herstelvisie om cliënten zo te ondersteunen dat ze weer meer eigen kracht ervaren en de regie over hun leven weer terug krijgen. Community support draagt bij aan netwerkversterking en afschalen van zorg. Kern is de samenwerking tussen cliënt, zijn of haar eigen netwerk, vrijwilligers en professionals.

Lees meer >
In de praktijk
Op zoek naar contact, steun en advies in de buurt? Voor iedere wijkbewoner die wat ondersteuning ...
De ervaringsdeskundigen binnen RIBW Brabant verzorgen cursussen voor cliënten en ondersteunen ...
Dikke dossiers, weg ermee. Welke doelen wil je bereiken in je leven? Dat is de belangrijkste vraag. ...