Actueel

In gesprek over vooroordelen

21 juli 2015
Op sociaal festival Te gek!? wordt op zondag 20 september 2015 het boek 99keerandersdanjedenkt gepresenteerd. Dit is een bundeling van fragmenten uit gesprekken over vooroordelen, onwetendheid, bekendheid en eigen ervaringen met psychische aandoeningen. Paola van den Noordt, ervaringsdeskundig medewerker senior bij RIBW Brabant, werkte als ambassadeur van Samen Sterk Zonder Stigma ook mee aan dit project. 
tekgek
Verhalen van sterke en kansrijke mensen 
Auteur Paul Custers over het boek: “De ambassadeurs lieten me zien hoe sterk en kansrijk mensen zijn, ondanks dat ze soms heftige gevechten met hun leven moesten leveren. Ze hebben me vriendelijk en niet minder stevig laten voelen hoe vooringenomenheid en onwetendheid aangaande psychische kwetsbaarheid bij mij zijn ingesleten. We kwamen er achter dat stigmatisering ook aanwezig kan zijn bij degenen die er tevens onder lijden. Maar samen hebben we geconcludeerd dat er altijd kansen zijn. Dat er altijd eigen kracht is, ook al laat de tegenovergestelde schijn zich nog zo hardnekkig gelden. Als we over vooroordelen en onwetendheid kunnen praten met elkaar dan verdwijnt het etiket van het ‘niet-kunnen’.” 

Sociaal festival Te gek!
Samen Sterk Zonder Stigma is een organisatie die zich inzet om de beeldvorming rond psychische aandoeningen te verbeteren. Zij organiseren het gratis toegankelijk sociaal festival Te gek!? voor jong en oud, met naast muziek, een drankje, eten en gezelligheid ook een inhoudelijk programma. Meld je aan als bezoeker via de website van SSZS. 
Actueel
Heb jij ervaring als cliënt in de psychiatrie? En wil je jouw ervaring benutten om anderen te ...
RIBW Brabant biedt in het Safehouse in Tilburg begeleid wonen aan cliënten die een gevorderd ...
Howie the Harp biedt in co-productie met ROC Zadkine de opleiding MOED (Medewerkers Opleiding tot ...