Veel van onze cliënten krijgen hun leven weer op orde. Dat gaat niet vanzelf. De basis voor succes zit in onze onderscheidende aanpak. Oordeel zelf:
Herstelondersteunende zorg
De basis van ons werk is herstelondersteunende zorg. We gaan uit van de talenten en vaardigheden van mensen, niet van hun beperkingen. 

Ook kijken we naar hun omgeving: wat kunnen familie, vrienden, buren, werk, studie, de wijk en een vrijwilliger betekenen in de ondersteuning? 
Duidelijk resultaat, solide kennis
RIBW Brabant heeft al meer dan 25 jaar ervaring met complexe psychische problematiek en met psychiatrie.

Daarbij werken we met professionele, bewezen methodieken.
Ervaringsdeskundigheid
Als RIBW Brabant zijn we voortdurend bezig met vernieuwing. Het inschakelen van ervarings­deskundigen is een bewuste keuze.
Succesvol samenwerken
Samen sta je sterker en werk je scherper. We betrekken de omgeving van de cliënt bij onze begeleiding en werken samen met andere zorgpartijen.
Wij geloven in duurzaam herstel. Daarom komen bij ons leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling, sociale relaties, financiën en gezondheid.
Wonen
Werken en leren
Sociale relaties
Financiën en administratie
Gezondheid
RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychiatrische problematiek.
Organisatie
Wie is wie?
Cliënten
Publicaties
Werken bij

RIBW Brabant licht scholieren voor over beroepspraktijk tijdens diverse open dagen

14 november 2017
Om scholieren een beeld te geven van de vakgebieden waarin ze opgeleid kunnen worden, organiseren diverse grote opleidingsinstanties in de regio Brabant in november 2017 open dagen.
Natuurlijk is het voor de bezoekers van deze open dagen belangrijk om meer informatie over de inhoud van een bepaalde studie te krijgen. Maar er is ook aandacht voor het  werkveld ná het volgen van een studie.

Verschillende opleidingen hebben dan ook organisaties uit de praktijk uitgenodigd bij deze voorlichtingsmomenten, om bezoekers een beter beeld te geven van het werkveld waar zij in de toekomst kunnen gaan werken.
In samenwerking met een drietal MBO scholen (met de studierichtingen Maatschappelijke Zorg, Sociaal Maatschappelijke Dienstverlening en Verpleegkunde niveau 4) zal RIBW Brabant op 18, 25 en 26 november op locatie aanwezig zijn:


• Op zaterdag 18 november 2017 is RIBW Brabant van 10.00 tot 15.00 uur aanwezig bij de open dag van Summa College Zorg / Welzijn (Willem de Rijkelaan 3, 5616 EA, Eindhoven). Klik hier voor meer informatie.

• Op zaterdag 25 november 2017 is RIBW Brabant van 9.30 tot 16.30 uur aanwezig bij de open dag van het Koning Willem I College(Vlijmenseweg 2 5223 GW ’s-Hertogenbosch). Klik hier voor meer informatie.

• Op zondag 26 november 2017 is RIBW Brabant van 11.00 tot 15.00 uur aanwezig bij de open dag van ROC Tilburg, School voor Welzijn (Wandelboslaan 28, 5042 PD Tilburg). Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

mbo-stagiaires
Zie ook:
Johnnie Joosten is begeleider in een Tilburgs RIBW-wijkteam. Samen met collega’s begeleidt ...
Binnen drie jaar een aanzienlijke verduurzaming van je bedrijf realiseren. Dat is het doel van de ...
RIBW Brabant gaat mee uitvoering geven aan het programma ‘Nu Niet Zwanger’, dat ...