Actueel

Vrijwilliger van het Jaar: stem op Stefan!

30 september 2017
Bijzonder nieuws: onze cliënt Stefan is genomineerd voor Vrijwilliger van het Jaar! De gemeente Tilburg reikt elk jaar Vrijwilligersprijzen uit: een prijs aan een organisatie en een prijs aan een persoon, die de titel ‘Vrijwilliger van het Jaar’ krijgt. Een jury selecteert per prijs slechts drie kandidaten, en Stefan is genomineerd voor Vrijwilliger van het Jaar. Alle inwoners van Tilburg, Berkel-Enschot en Udenhout mogen stemmen: klik hier om je stem uit te brengen op Stefan!
Vrijwilliger_van_het_jaar

Voorbeeld voor velen

Stefan is voorgedragen door zijn begeleidingsteam. Hij is namelijk al drie jaar actief als vrijwilliger in de sportschool om andere cliënten te motiveren en te begeleiden. Doordat Stefan als vrijwilliger werkt, is hij hét voorbeeld voor velen. Hij maakt het sporten laagdrempelig en er zijn steeds meer cliënten aanwezig in de sportschool. Hoog tijd om hem in het zonnetje te zetten, vindt zijn team!

“Een paar jaar geleden vroeg ik als sportfunctionaris binnen RIBW Brabant aan Stefan of hij samen met mij aan de slag wilde om anderen in de sportschool te helpen”, vertelt begeleider Bastiaan Brabers. “Zijn inzet was vanaf het begin af aan super en dat is nog steeds zo.”

Over de drempel helpen

Soms begeleidt Stefan mee groepen met het sporten, soms motiveert hij mensen individueel. Door één op één met ze te sporten, kunnen mensen over de psychologische drempel heenstappen. Als ze een paar keer volhouden, laadt hun batterij op en voelen ze zich energieker worden.

In de loop der tijd heeft Stefan een aantal cliënten positief beïnvloed. Ze bewegen meer, hebben een fijne dagbesteding én hebben nieuwe mensen leren kennen. Hij is ook altijd aanwezig, wat maakt dat cliënten houvast bij hem kunnen vinden.

Vrijwilliger van het Jaar: 100% verdiend!

“Ze vertrouwen hem en hij is loyaal naar wie dan ook. Zonder Stefan zou het project nooit zo goed zijn gaan lopen”, besluit Bastiaan. “Dankzij Stefan zijn veel van onze cliënten de wijk in gebracht, en doen ze mee in de samenleving. Wij vinden dat Stefan het 100% verdient om Vrijwilliger van het Jaar te worden!”

Geef ook je stem aan Stefan: klik op deze link om te stemmen!
Stemmen kan tot 23 oktober. De organisatie ligt in handen van ContourdeTwern. In november wordt de uitslag bekend gemaakt.

Actueel
Eind 2019 zijn we als RIBW Brabant gestart met de ontwikkeling van onze strategische koers voor de ...
RIBW Brabant ondertekende samen met 22 organisaties in de regio Midden-Brabant een convenant voor ...
Het is lastig te zien voor een individuele hulpverlener waar en hoe stigma (onbedoeld en onbewust) ...