Werken bij RIBW Brabant

RIBW Brabant vrijwilligers en vrijwilligerswerk

30 december 2017
RIBW Brabant werkt veel met vrijwilligers die een steentje bij willen dragen aan onze zorg. Dat gebeurt op allerlei manieren. 

Speciale kennis en ervaring

RIBW Brabant biedt veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, van activiteiten voor cliënten tot organisatie-ondersteunende taken. Door de veranderingen in de zorgsector wordt informele zorg steeds belangrijker. We gaan weer meer zelf doen en voor elkaar doen. Als vrijwilliger bij RIBW Brabant kun je hieraan bijdragen.

Bij de uitvoering van je werkzaamheden wordt je begeleid door onze professionele medewerkers. We houden rekening met je persoonlijke kwaliteiten en wensen. Je inzet is heel flexibel: van twee uur per maand tot een paar dagdelen per week. Vrijwilligerswerk bij RIBW Brabant is een inspirerende en zinvolle tijdsbesteding die veel mogelijkheden biedt voor het ontplooien van je talenten en kwaliteiten. En, niet onbelangrijk: het kan je kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Soorten vrijwilligerswerk

We hebben behoefte aan vrijwilligers, vooral voor de ondersteuning van cliënten die beschermd wonen en cliënten die begeleiding thuis krijgen. Voor hen ben je als vrijwilliger van groot belang, want mede dankzij jouw inzet wordt hun sociale netwerk vergroot en hun aansluiting bij de maatschappij beter. Werk je liever in een kantooromgeving? We hebben ook mogelijkheden voor organisatie-ondersteunende werkzaamheden, zoals secretariële taken of gastheerschap. 

Ben je zelf cliënt bij RIBW Brabant en eraan toe om een actieve rol als vrijwilliger in te nemen? In overleg met je persoonlijk begeleider en een medewerker van team Herstel Ondersteunende Zorg bekijken we jouw mogelijkheden.

Aansluitend op jouw wensen

Als je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij RIBW Brabant, is het handig om eerst eens na te denken over de werkzaamheden die je zou willen doen. Wat is de reden dat je vrijwilliger wilt worden? Welke van jouw kwaliteiten kunnen van pas komen bij het doen van vrijwilligerswerk? Hoeveel tijd wil je erin steken? Hoe beter je je bewust bent van jouw wensen, hoe beter wij de werkzaamheden daarop af kunnen stemmen.

Meedoen?

Interesse in vrijwilligerswerk bij RIBW Brabant? Vul dan het formulier in Wij nemen dan snel contact met je op.

Wil je weten welke vacatures er zijn: klik dan hier
Werken bij RIBW Brabant
RIBW Brabant is een organisatie met veel mogelijkheden. Wil jij jouw talenten benutten om onze ...
We besteden veel aandacht aan de opleiding van deskundige medewerkers en de in te zetten ...
RIBW Brabant werkt veel met vrijwilligers die een steentje bij willen dragen aan onze zorg. Dat ...