Vacatures bij RIBW Brabant:

Gezocht: vrijwilligers!

Wil jij jouw talenten, kwaliteiten en ervaringen inzetten om mensen met psychiatrische klachten te helpen? RIBW Brabant is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die een steentje bij willen dragen aan onze zorg. 

RIBW Brabant biedt veel mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, van cliëntgerichte activiteiten tot organisatie-ondersteunende taken. Door de veranderingen in de zorgsector wordt informele zorg steeds belangrijker. We gaan weer meer zelf doen en voor elkaar doen. Als vrijwilliger bij RIBW Brabant kun ook jij daaraan bijdragen. Bij de uitvoering van je werkzaamheden wordt je begeleid door onze professionele medewerkers. We houden rekening met je persoonlijke kwaliteiten en wensen. Je inzet is heel flexibel: van twee uur per maand tot een paar dagdelen per week. Vrijwilligerswerk bij RIBW Brabant is een inspirerende en zinvolle tijdsbesteding die veel mogelijkheden biedt voor het ontplooien van je talenten en kwaliteiten. En, niet onbelangrijk: het kan je kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Ervaring van Milou 
Vrijwilliger Milou (24 jaar): “Elke vrijdagmiddag ga ik met Jan boodschappen doen. Jan heeft het Syndroom van Korsakov en gaat niet graag alleen weg. Samen lopen we het kwartier naar de winkel en halen we de boodschappen. Vaak gaan we nog wat drinken. In het begin vond Jan dat hij niets te vertellen had. Hij zei toen hij anderen zag praten: Dat zou ik ook willen kunnen: makkelijk praten. Nu we elkaar kennen, praat hij vaak over gewone dingen, zoals de reclame op tv. Jan weet dat ik speciaal voor hem kom. Die middag wil ik er ook echt voor hem zijn.”

Soorten vrijwilligerswerk
We hebben veel behoefte aan vrijwilligers, vooral voor de ondersteuning van cliënten die beschermd wonen en cliënten die begeleiding thuis krijgen. Voor hen ben je als vrijwilliger van groot belang, want mede dankzij jouw inzet wordt hun sociale netwerk vergroot en hun aansluiting bij de maatschappij beter. Werk je liever in een kantooromgeving? We hebben ook mogelijkheden voor organisatie-ondersteunende werkzaamheden, zoals secretariële taken of gastheerschap. 

Ben je zelf cliënt bij RIBW Brabant en eraan toe om een actieve rol als vrijwilliger in te nemen? In overleg met je persoonlijk begeleider en een medewerker van team Herstel Ondersteunende Zorg bekijken we jouw mogelijkheden.

Aansluitend op jouw wensen
Als je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij RIBW Brabant is het handig om eerst eens na te denken over de werkzaamheden die je zou willen doen. Wat is de reden dat je vrijwilliger wilt worden? Welke van jouw kwaliteiten kunnen van pas komen bij het doen van vrijwilligerswerk? Hoeveel tijd wil je erin steken? Voor welke groepen mensen wil je je graag inzetten? Hoe beter je je bewust bent van jouw wensen, hoe beter wij de werkzaamheden daarop af kunnen stemmen. Klik hier voor het overzicht met de actuele vacatures voor vrijwilligerswerk.

REACTIES

Interesse in vrijwilligerswerk bij RIBW Brabant? Klik dan hier om het formulier in te vullen.  Wij nemen dan snel contact met u op.

Vacatures bij RIBW Brabant:
Werk je graag met jonge mensen in de leeftijd tussen 16 en 27 jaar? Ben je ondernemend en kun je de ...
Stage lopen in een informele en veilige omgeving? Bij RIBW Brabant is veel mogelijk! Als je onze ...
RIBW Brabant is continue op zoek naar goede mensen. Kijk eens bij onze vacatures, misschien zit er ...