Word vrijwilliger bij RIBW Brabant

Een overzicht van de vrijwilligers die wij zoeken: 

Vrijwilligers Gastteam Tilburg of Waalwijk


- Ontvangen van gasten
- Aanvullen koffie, thee etc.
- Verzorgen van koffie, thee etc. voor cursussen en vergaderingen
- Schoonhouden ruimtes na gebruik (tafels afdoen) en in-uitruimen vaatwasser
- Toiletrollen-handdoeken vervangen
- Hand- en spandiensten
- Indien nodig licht huishoudelijk werk
- Voorraad in de gaten houden en eventueel kleine inkopen doen
Lees meer >

Gastvrouw/gastheer bij locatie de Heikant


Binnen team Tilburg Noord zijn wij opzoek naar een gastvrouw/gastheer die vrijwilligerswerk wil komen doen bij locatie de Heikant!
Op deze locatie wonen 15 cliënten die onder de doelgroep “ouderen” vallen.

Functie omschrijving van een gastvrouw/gastheer;
- Koffie/thee drinken met cliënten 1 op 1 en/of in een groep.
- Spelletjes spelen met cliënten 1 op 1 en/of in een groep.
- Gezellig samenkomen organiseren samen met cliënten.
- Wandelingen maken met cliënten 1 op 1 en/of in een groep.
Lees meer >

Boodschappen doen op de Duo-Fiets!


Boodschappen doen op een duo-fiets met een mevrouw op leeftijd en die het ook leuk zou vinden na afloop ergens een kopje koffie of thee te drinken. Team Oost is gespecialiseerd in het werken met mensen met het syndroom van Korsakov. In de omgang zijn hiervoor een aantal handvaten die het contact gemakkelijker laten verlopen. In het team hebben we genoeg kennis in huis hierover en dit zouden we dan ook graag met je delen.
Lees meer >

Boodschappen maatje gezocht!


Dhr vd A is een man van 79 jaar. Zoekt iemand om een keer in de week/twee weken met de auto mee boodschappen te doen.
Lees meer >

Gezocht; mannelijke vrijwilliger die van Salsa dansen houdt.


Voor Dhr S van 60 jaar zijn we opzoek naar een mannelijke vrijwilliger die met hem naar bijvoorbeeld salsa les zou willen gaan of andere activiteiten zou willen ondernemen. Dhr heeft een licht verstandelijke beperking dus een vrijwilliger met affiniteit daarmee zou erg welkom zijn.
Lees meer >

Ben jij gek op spelletjes? Dan ben jij de vrijwiiliger die we zoeken!


Voor Dhr C van 66 jaar zijn we opzoek naar een vrijwilliger die houdt van een potje dammen of ‘ Mens erger je niet of die met hem af en toe een wandeling zou willen maken. Dhr is slecht ter been dus grote afstanden lukken niet meer zo goed.
Lees meer >

Gezocht; Vrijwilliger die mee gaat naar het winkelcentrum.


Voor mvr V van 64 jaar zijn we opzoek naar een vrijwilliger die 1 keer in de twee weken mee zou willen lopen naar het winkelcentrum.
Lees meer >

Gezocht; Vrijwilligster die gezellig komt kletsen met Dhr. J.


Dhr. J is een man van 69 jaar die zelfstandig woont. Hij is een persoon die graag contact heeft met andere mensen. Hij heeft niet veel moeite om contact te maken, maar vindt het fijn als de ander ook makkelijk contact maakt.
Zijn hobby's zijn TV kijken, computers en gewoon gezellig kletsen. Hij heeft een zacht maar ook zeker een eigen karakter.
Dhr. J zoekt een maatje die 1 keer per week gezellig komt kletsen en waar hij zijn verhaal bij kwijt kan en mee kan lachen.
Lees meer >

Vrijwilliger gezocht die graag wandelt!


Dhr F. woont op een woongroep in de buurt van kantoor Hasselt samen met andere bewoners. Dhr F.is rustig en zou graag weer willen wandelen, want daar haalt hij plezier uit.
De vrijwilliger kan altijd terugvallen op de aanwezige collega’s op kantoor. Als het regent gaat het wandelen natuurlijk niet door, maar een praatje maken ter vervanging is erg gewenst.
Lees meer >

Wie gaat er met Dhr. R uit Kaatsheuvel mooie tochten fietsen?


Een ambulante client uit Kaatsheuvel (man van 32 jaar) is op zoek naar iemand die met hem 1x per week 1,5 uur wil gaan fietsen. Het liefst op vrijdagmiddag, andere dagen doordeweeks zou eventueel ook in de avonduren kunnen.
Lees meer >

Gezocht; Maatje voor Mevr. S


Een maatje voor Mevr. S, 78 jaar.
Mevr. wil graag kunnen praten over allerlei zaken zoals het nieuws, politiek, actualiteiten, etc. Ook vindt ze het leuk om een spelletje te spelen, bijv. scrabble. Daarnaast zou het fijn zijn als de vrijwilliger ook af en toe een klusje in huis kan doen, bijv. een schroef vastdraaien. Mevr. gaat weinig de deur uit. Ze gaat eigenlijk alleen naar de supermarkt om de hoek. Het zou dus prettig zijn als de vrijwilliger ook met haar wat verder weg wil gaan, mevr. kan hiervoor gebruik maken van de regiotaxi.
Lees meer >

Sjoel-maatje!


Samen sjoelen, dit is per 11-07 omdat de huidige vrijwilligster er mee stopt.
De mevr. met wie je gaat sjoelen Mevr. vindt het fijn om complimentjes te krijgen over haar uiterlijk en de werkjes die ze doet.Lees meer >

Nederlandse les geven.


We zoeken een vrijwilliger die aan een Mevr. ondersteuning kan bieden in Nederlandse les.
Lees meer >

Maatje voor een praatje gezocht.


Mevr. is 66 jaar en is rolstoel gebonden, slechtziend en slecht horend.
Ze vindt het gezellig om een praatje te maken over van alles.
Mevr. zoekt iemand om mee te wandelen in de middag.
Lees meer >

Geïnteresseerd in politiek, boeken, films en muziek? Dan zoeken we jou!


Meneer is 57 jaar, heeft epilepsie en zou graag in de middagen met iemand willen praten over bijvoorbeeld politiek, boeken, films en muziek.
Lees meer >

Gezocht: vrijwilliger met een goed luisterend oor!


Dhr. is een zachtaardige man van 55 jaar. (met een Dubbeldiagnose problematiek)
Hij woont sinds een aantal jaar in een beschermd wonen setting. Hiervoor heeft hij lang in broekhoven gewoond, dus het is een echte Tilburger.
Dhr. is opzoek naar een vrijwilliger waar hij goed mee kan praten. Hij vind het belangrijk om zijn verhaal kwijt te kunnen over verdriet van vroeger en vaak ook over zijn angsten.
Doordat Dhr. veel last heeft van angst komt hij niet veel buiten. De vrijwilliger zou hem af en toe kunnen aanbieden om een rondje te wandelen o.i.d.
Het is ook prima als hij alleen op de woning van Dhr. komt om in gesprek te zijn.
Lees meer >

Vlotte vrijwilligster gezocht!


Mevr. van bijna 50 jaar die recent op zichzelf is gaan wonen zoekt een maatje voor gezelligheid, een kopje koffie / thee, een stukje wandelen. drankje in de stad drinken (af en toe). Ze wil samen met een vrijwilliger bijv. naar een wijkcentrum, samen tv kijken. mevr. houdt van gezelligheid.

Lees meer >

Activiteiten ondernemen met moeder en 2 kinderen!


Mevr. S.S. is 30 jaar oud en woon in Tilburg Noord. Zij is moeder van 2 kinderen, een zoon van 5 en een dochter van 3. Op het moment ervaart zij veel spanning, hierdoor vallen de leuke dingen doen met de kinderen in het niet. .
Mevr. heeft 2 katten. Mevr. heeft een persoonlijkheidsstoornis maar is makkelijk in de omgang. Mevr. maakt graag een praatje en stiltes ervaart zij als ongemakkelijk.
Vindt je het leuk om leuke dingen te doen met mij en mijn kinderen, laat iets van je horen!
Lees meer >

Gezocht: vrijwilliger om sociaal netwerk te verrijken.


Een ambulante cliënt, mw. van 67 jaar zoekt een vrijwilliger om meer sociaal contact te hebben. Ze voelt zich vaak eenzaam en wil graag een maatje. Mw. is minder mobiel, ze kan een klein blokje om lopen wanneer je haar ondersteunt. Hobby's: Tv kijken, uiterlijke verzorging (nagels lakken etc), en breien in de winter.
Lees meer >

Heb jij affiniteit met autisme?


De cliënt is 64 jaar en heeft de diagnose autisme en heeft moeite met haar oriëntatie. Ze heeft moeite met de boodschappen doen en van A naar B te komen. Ook vind de cliënt het moeilijk om de weg ergens naartoe te leren kennen. Hierin wordt zij belemmerd in haar dagelijkse bezigheden en is een vrijwilliger wenselijk.
Vind je het leuk om wekelijks met deze cliënt op pad te gaan en zie jij hier een uitdaging in dan ben je van harte welkom om kennis te maken.
Lees meer >

Koffie-uurtje!


Op onze locatie wandelboslaan hebben wij elke woensdagavond een ‘koffieuurtje‘ voor onze bewoners.

Ze spelen dan wat spelletjes, kijken tv en kletsen gezellig wat.
Meestal zijn hier zo’n 10 bewoners aanwezig.

Dit koffieuurtje wordt dan samen met een andere vrijwilliger gedraaid.
Lees meer >

Ben jij de nieuwe promoter voor het Bestuivingsteam van het Kiemuur?


We zoek nog vrijwilligers voor het Bestuivingsteam een promotie team van het Kiemuur.
De werkzaamheden zijn: Flyeren in wijken, promotie maken op relevante jaarmarkten/ workshops/websites, aansluiten evenementen, uitwerken en samen werken van grote thema’s van het Kiemuur, stukjes schrijven voor facebook.
Lees meer >

Gezocht; Gezellige vrijwilligster die in de buurt van Tilburg woont.


Mevrouw houdt van wandelen, sporten, fietsen, gezellig kletsen, kaarten en zou dit graag willen doen met een vrijwilligster.
Lees meer >

Maatje voor een praatje!


Dhr. K. is een man van 76 jaar oud die een maatje zoekt om 1 keer in de week bij hem langs te komen en een praatje te maken. Soms zou hij het ook fijn vinden om met een vrijwilliger op pad te gaan, bijvoorbeeld een terrasje pakken. K. is een man die eenzaamheid ervaart en graag wat meer afleiding zou willen krijgen. Meneer zijn interesses liggen op het gebied van opwarming van de aarde, geloof en filosofie. Verder heeft hij een hond waar hij graag mee op pad gaat.
Lees meer >

Heb jij groene vingers?


Gaat om een man van 76 jaar oud, woonachtig in Tilburg.
Dhr. heeft een moestuintje, maar heeft vaak wat externe motivatie nodig om hier naar toe te gaan.
Gaat er vooral om dat hij ook de deur uitgaat!
Daarnaast heeft hij wat lichamelijke klachten, waardoor hij niet meer alles zelf kan.

Het is belangrijk dat het iemand is die het leuk vindt om daar te werken. Denk aan spitten, verzorging van de planten (zoals water geven), oogsten van eventuele groente.
Lees meer >

Kop koffie drinken


Voor een 53-jarige man uit Tilburg zijn we op zoek naar iemand die hem kan ondersteunen. Meneer heeft veel meegemaakt in zijn leven en is hierdoor getraumatiseerd.
Vroeger heeft hij altijd alles zelf gedaan en is nu afhankelijk van hulp, wat hij niet altijd makkelijk vindt.

Hij is op zoek naar iemand met wie hij eens een kop koffie kan drinken, samen naar de voedselbank kan lopen, naar het bos kan, om gewoon over dagelijkse dingen te praten. Hij kan op die manier wat meer uit zijn hoofd komen.

Door zijn ADD heeft hij weinig overzicht, het is daarom belangrijk dat de vrijwilliger een rustig, enigszins gestructureerd persoon is. Het liefst een man van dezelfde leeftijd, die dus ook levenservaring heeft.

Lees meer >

Maatje gezocht!


Voor een vrouw van 57 jaar zijn we op zoek naar een vrijwilliger. Mevrouw is bekend met een eetstoornis en heeft last van depressieve gevoelens.

Momenteel is haar netwerk erg klein en ze vindt het lastig om keuzes te maken, haar eigen mening te geven. Ze is heel erg op zoek naar nabijheid en is vriendelijk in contact.
Mevrouw is angstig voor nieuwe onbekende dingen.

Doel is om mevrouw af te leiden / een leuke tijd te bezorgen / er even op uit te zijn.
Lees meer >

Samen boodschappen doen!


Zijn op zoek naar een vrijwilliger voor een man van 66 jaar uit Tilburg.

Meneer zou graag wat ondersteuning willen krijgen in het samen boodschappen doen of een keer samen koken.
Hij heeft moeite om hierin zichzelf te motvieren en zou dit graag steeds meer zelf willen gaan doen.

Ben jij degene die hem hierin zou willen motiveren? Laat het ons weten!

Lees meer >

Reeshof


Gaat om een rustige man van 39 jaar die woonachtig is in de Reeshof. Meneer vindt het moeilijk om contact te leggen en het gesprek gaande te houden, maar zou graag wat meer contacten willen hebben. Meneer heeft last van angsten.

Meneer zou graag een keer in de week wat afleiding willen door een keer samen een spelletje te spelen.
Als het vertrouwen wat meer gegroeid is, zou hij het ook leuk vinden om samen naar muziek te luisteren, het maken van een wandeling en eventueel een boodschap doen.

Waar kun je rekening mee houden:
- Eerste gesprekken zijn samen met begeleiding, totdat meneer zich veiliger voelt.
- Veel geduld hebben
- Goed inlevingsvermogen in zijn leefwereld
- Er is weinig tot geen wederkerig contact, is fijn als je een vlotte babbel hebt.
- Interesse in mensen met sociale angsten

Lees meer >

Vrijwilliger voor 59-jarige vrouw


Gaat om een 59-jarige mevrouw met een bipolaire stoornis en heeft veel begeleiding nodig voor zowel haar psychische als lichamelijk gesteldheid. Ze is heel sociaal en houdt van een babbeltje. Daarom heeft ze juist behoefte aan ontspanningsmomenten om met een vrijwilliger bijvoorbeeld bordspelletjes (scrabble) te doen. Verder vindt ze zingen, schilderen, tekenen en schrijven ook erg leuk. Ze is slecht ter been wat het moeilijk maakt om buiten haar woning activiteiten te ondernemen.

Wat de vrijwilliger voor haar kan betekenen is een luisterend oor en tijd voor haar maakt voor leuke momenten.
Lees meer >

Voedselbank in Tilburg


We zoeken een vrijwilliger die ons zou willen ondersteunen om met zijn auto producten bij de voedselbank op te halen.

Het gaat om maandag (voedselbank naar ypelaer), dinsdag (voedselbank naar Jeruzalem) en woensdag (voedselbank naar de Poorten).

Om 13.30 moet de vrijwilliger bij de voedselbank klaar staan. Een medewerker van de voedselbank geeft aan welke producten en welke hoeveelheden er mee mogen. De vrijwilliger laadt de producten in zijn/haar auto en brengt deze naar de Kiemuur Kookt locaties. Het gaat dus om 3 dagen ongeveer een uurtje werk.

Hij/zij mag natuurlijk ook even blijven zitten voor een kopje koffie of thee en een praatje bij Kiemuur Kookt, maar hoeft niet natuurlijk. Hij/zij mag ook meehelpen koken, organiseren, tafel dekken, gesprekjes aanknopen met bezoekers etc. Kan allemaal, maar alleen eten ophalen en brengen mag ook.
Lees meer >