Actueel

Waanzinnige Vegetarische Restaurantweek

29 februari 2020
Van 9 tot en met 15 maart 2020, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, organiseert De Hippe Vegetariër in samenwerking met de Vegetariërsbond en diverse partners, een vernieuwde versie van de Vegetarische Restaurantweek. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit! Alle chefs van de deelnemende lunchrooms en restaurants willen je laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken. Of je nu regelmatig vegetarisch eet, of net begint met een dagje minder vlees: je zult verrast worden. Extra reden voor een bezoek aan Restaurant Waanzinnig in het hart van de Willem II straat in Tilburg!
Waanzinnige Vegetarische Restaurantweek
Gasten van Restaurant Waanzinnig kunnen tijdens de Vegetarische Restaurantweek kiezen uit de volledige kaart en uit:
  • Vegetarische snelle hap: Vegan Worstenbrood. In de Vegetarische Restaurantweek is de lancering van het Vegan Worstenbrood. Restaurant Waanzinnig staat al bekend om de heerlijke Brabantse worstenbroodjes. Nu is er ook een eigen huisgemaakte vegan versie! 
  • Vegetarisch lunchgerecht: Vegan laab 
  • Vegetarische avondmaaltijd: Bonenburger
  • Vegetarisch 3 gangen diner: Vegan laab, jacques bourguignon en vegan chocolademousse.

Kim de Schaaf, bedrijfsleider vertelt "Restaurant Waanzinnig staat bekend om de creatieve wijze waarop we met groenten om gaan. Hoewel we ook vlees en vis serveren, proberen we ook altijd gerechten te bedenken waarbij de groenten de hoofdrol spelen. De Vegetarische Restaurantweek is een mooie manier om hier nóg meer bekendheid aan te geven. Zoals gezegd: al begin je met een dagje minder vlees, je zult versteld staan hoe bijzonder veelzijdig en fantastisch groenten kunnen zijn. Wij denken de echte carnivoren ook te kunnen verrassen en enthousiasmeren." 

Waanzinnig 

Restaurant Waanzinnig serveert het hele jaar door vegetarische en veganistische gerechten, passend bij het seizoen. Veel restaurants en eetgelegenheden bieden wel vegetarische en soms ook veganistische opties, maar vaak blijft de keuze beperkt tot een pasta of salade. Restaurant Waanzinnig serveert creatieve en volwaardige vegetarische en veganistische gerechten.  

Het restaurant wordt geheel gerund door mensen met een psychische kwetsbaarheid, allemaal in het bezit van creativiteit en inzet. Zij krijgen begeleiding van leer-werkcoaches en ervaren horecamedewerkers. Hun doel: werkervaring opdoen om richting regulier werk en/of scholing te kunnen gaan.
Meer informatie over Restaurant Waanzinnig, reserveren en in een filmpje zien hoe Roy de Waanzinnige Brabantse worstenbroodjes maakt vind je op de website van Restaurant Waanzinnig. Details over de Vegetarische Restaurantweek lees je hier 


Actueel
Mariëlle Hoefnagel werkt als ervaringsdeskundige binnen een woonteam van RIBW Brabant en blogt ...
Als RIBW Brabant volgen we de ontwikkelingen omtrent het coronavirus nauwgezet en volgen de ...
Paola Buitelaar heeft lang geworsteld met psychoses en klinische opnames daarvoor. Deze ...