hulp nodig?

Waarvoor begeleiding?

RIBW Brabant hanteert al enige tijd haar eigen leefgebieden. Volwassenen, gezinnen en jeugd vanaf 16 jaar kunnen op ons rekenen voor ondersteuning bij wonen, werken en leren, sociale relaties, financiën en gezondheid.
_DSC4783

Wonen

Al meer dan 35 jaar ondersteunen en begeleiden we mensen met psychische en psychiatrische problemen. Dit doen we bij mensen thuis. Wie (tijdelijk) niet zelfstandig kan wonen, kan bij ons terecht in een beschermde woonvorm in de wijk.

Lees meer >
werken-en-leren-vierkant

Werken en leren

Een goede structuur in je dag is belangrijk voor herstel. Dat is onze ervaring en we horen het ook terug van onze cliënten. Daarom is werk een vast onderdeel van onze herstelondersteunende zorg. Maak kennis met de mensen van KREW: ons team dat alles regelt rondom werk en scholing.

Lees meer >
sociale-relaties-vierkant

Sociale relaties

Door een psychiatrische of psychische aandoening raken sociale relaties vaak verstoord. Tegelijk zijn ze juist heel belangrijk voor een goed en langdurig herstel. Daarom besteden we veel aandacht aan de (her)opbouw van sociale contacten.

Lees meer >
het_verschil_doelgerichte_begeleiding

Financiën en administratie

Moeite met financiën en administratie. Dit speelt bij bijna al onze cliënten als ze bij ons komen. Al lijkt het soms een zwart gat, toch zijn er allerlei mogelijkheden om geldproblemen aan te pakken en echt op te lossen. Ontdek hoe wij je verder kunnen helpen!

Lees meer >
gelijkwaardigheid-vierkant-2

Gezondheid

Beweging, sporten, gezond eten: goed voor lichaam én geest. Daarom hebben we in onze begeleiding aandacht voor een gezonde leefstijl. Voor mentale en emotionele ondersteuning geven we trainingen om jezelf beter te leren kennen en verder te ontwikkelen.

Lees meer >
Zie ook:
Eind 2019 zijn we als RIBW Brabant gestart met de ontwikkeling van onze strategische koers voor de ...
RIBW Brabant ondertekende samen met 22 organisaties in de regio Midden-Brabant een convenant voor ...
Het is lastig te zien voor een individuele hulpverlener waar en hoe stigma (onbedoeld en onbewust) ...