Actueel

Wat en hoe van de Wmo: websites met informatie

De veranderingen in de langdurige zorg roepen bij cliënten vragen op. Houd ik mijn recht op zorg? Moet ik meer gaan betalen? Houd ik dezelfde zorgverlener? Er zijn steeds meer websites die informatie geven over de invoering van de nieuwe Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 2015 en/of de hervorming van de langdurige zorg (HLZ).

Wil je hier meer over weten? Hieronder hebben wij een aantal duidelijke, onafhankelijke bronnen op een rij gezet. Verder hebben de meeste gemeenten ook informatie op hun websites over de Wmo.

  • De site www.hoeverandertmijnzorg.nl is specifiek gericht op mensen die nu zorg ontvangen. Het is een klantvriendelijke en zeer leesbare website. Je leest hier ook welke rechten cliënten hebben bij de overgang naar de nieuwe zorg.

  • Op de website www.hervorminglangdurigezorg.nl is veel interessante informatie te vinden over de alle veranderingen die eraan komen en is breder dan alleen de Wmo 2015. Verschillende brancheorganisaties hebben naast ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, hieraan meegewerkt.

  • Op de site www.rijksoverheid.nl kun je bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport ook informatie over de Wmo 2015 vinden, maar dit vergt iets meer zoekwerk.

Het ministerie van VWS heeft ook een infographic gemaakt: een duidelijk schema waarin je goed kunt zien hoe de veranderingen er feitelijk uit zien. Je kunt deze hier downloaden.
Nog wat moeite met de vele Wmo-begrippen? Dat begrijpen we! Download hier deze Wmo-begrippenlijst.

Actueel
Op 1 en 2 september is het weer zo ver dan vindt de Tilburg Ten Miles plaats mét verschillende ...
Heeft u de artikelen in de zorgbijlage bij De Volkskrant van Nina Visser gelezen en heeft u vragen ...
Ken jij iemand met autisme of heb je zelf autisme? Kom naar de Autisme Informatiemarkt in ...