Actueel

De Werkplaats: nu erkend leerbedrijf

9 maart 2015
Recent behaalde De Werkplaats het certificaat voor erkend leerbedrijf! Dit certificaat is uitgereikt door Fundeon, het kennis- en adviescentrum voor het opleiden en ontwikkelen van personeel in de bouw en infra. Begeleiders van deze werklocatie doorliepen hiervoor de benodigde cursussen en sloten deze af met een goede beoordeling.
20150211_NimrodErkendLeerbedrijf_LG

Cliënten die begeleid aan de slag gaan bij de Werkplaats hebben een psychische beperking, maar vooral ook ambities en talenten. Met extra ondersteuning van zowel de mensen uit de praktijk als jobcoaches leren ze niet alleen een beroep, maar ook hoe ze maatschappelijk weer mee kunnen doen.

Nog beter voorbereid
Cliënten die een beroepsopleiding niveau 1 volgen, kunnen nu ook stage lopen bij de Werkplaats. Begeleiding en beoordeling gebeurt door gecertificeerde leermeesters: daarom krijgt de praktijkopleiding een extra kwaliteitskeurmerk. Op deze manier zijn cliënten nog beter voorbereid om aan de slag te gaan bij een reguliere werkgever.

De Werkplaats neemt een belangrijke plaats in bij RIBW Brabant. Op deze plek kunnen onze cliënten werken aan hun herstel: bij een houtbewerkingsbedrijf, een autokeuringsgarage en een aannemersbedrijf. Hier kunnen cliënten daadwerkelijk toewerken naar meer zelfstandigheid en zelfredzaamheid.

Actueel
Heb jij ervaring als cliënt in de psychiatrie? En wil je jouw ervaring benutten om anderen te ...
RIBW Brabant biedt in het Safehouse in Tilburg begeleid wonen aan cliënten die een gevorderd ...
Howie the Harp biedt in co-productie met ROC Zadkine de opleiding MOED (Medewerkers Opleiding tot ...