Veel van onze cliënten krijgen hun leven weer op orde. Dat gaat niet vanzelf. De basis voor succes zit in onze onderscheidende aanpak. Oordeel zelf:
Herstelondersteunende zorg
De basis van ons werk is herstelondersteunende zorg. We gaan uit van de talenten en vaardigheden van mensen, niet van hun beperkingen. 

Ook kijken we naar hun omgeving: wat kunnen familie, vrienden, buren, werk, studie, de wijk en een vrijwilliger betekenen in de ondersteuning? 
Duidelijk resultaat, solide kennis
RIBW Brabant heeft al meer dan 25 jaar ervaring met complexe psychische problematiek en met psychiatrie.

Daarbij werken we met professionele, bewezen methodieken.
Ervaringsdeskundigheid
Als RIBW Brabant zijn we voortdurend bezig met vernieuwing. Het inschakelen van ervarings­deskundigen is een bewuste keuze.
Succesvol samenwerken
Samen sta je sterker en werk je scherper. We betrekken de omgeving van de cliënt bij onze begeleiding en werken samen met andere zorgpartijen.
Wij geloven in duurzaam herstel. Daarom komen bij ons leefgebieden aan bod: wonen, daginvulling, sociale relaties, financiën en gezondheid.
Wonen
Werken en leren
Sociale relaties
Financiën en administratie
Gezondheid
RIBW Brabant is gespecialiseerd in de begeleiding en ondersteuning van mensen met een psychiatrische problematiek.
Organisatie
Wie is wie?
Cliënten
Publicaties
Werken bij

“Door dit werk hervond ik mijn eigenwaarde”

29 december 2017
Rob had wat je noemt een ‘gewoon’ leven: hij had een baan, en was daarnaast huisvader van twee kinderen. Toen kreeg hij te maken met een aantal nare gebeurtenissen in zijn persoonlijke leven, die ook nog bijna tegelijk plaatsvonden. Het bleek te veel om allemaal te kunnen verwerken. “Ik kwam in een zware depressie terecht en moest mijn werk opgeven.” Nu gaat het weer veel beter met hem, mede door het werk dat hij kon doen via KREW bij Print-Canvas. Wat was de rol van dit werk in zijn herstel?

Werken op bestelling

“Een jaar lang kwam er weinig uit mijn handen. Daarna kreeg ik langzaam weer zin om iets te ondernemen. Werken met mijn handen, dat zag ik wel zitten. Via een artikel in het wijkblad kwam ik bij KREW op de Nimrodstraat in Tilburg terecht. Eerst werkte ik in de houtwerkplaats, later ben ik bij Print-Canvas gaan werken.

We werken hier bedrijfsmatig, met duidelijke werkprocessen. Die heb je ook nodig want we werken altijd op bestelling. Het begint altijd met een klant, die een foto mailt die hij op canvas geprint wil hebben. We kijken eerst of de foto goed van kwaliteit is. Als het nodig is nemen we contact op met de klant om samen te zoeken naar een oplossing.

Vrijheid in werken

Door Print-Canvas heb ik foto’s leren bijwerken met Photoshop. Als de foto naar onze tevredenheid is, printen we hem uit op canvas met de grote, professionele inkjet-printer. Daarna spannen we dit canvasdoek op een houten frame: dat is secuur werk, want hij moet er helemaal strak op komen te zitten.

Het contact met de klanten vind ik één van de leukste aspecten aan dit werk. Ik heb zelf het hele proces in handen, van het eerste mailcontact tot aan het wegbrengen van de bestelling naar een PostNL-punt. Die vrijheid vind ik erg prettig.  Ik vind het fijn dat we als KREW-deelnemers mogen meedenken om Print-Canvas verder te professionaliseren. Van bijna elke idee dat ik aandraag zegt mijn leer-werkcoach: prima, dat gaan we doen.

‘Herstel gaat in fases’

Die waardering is heel belangrijk om te krijgen. Ik heb hier geleerd om mijn eigen kwaliteiten weer te zien, want mijn eigenwaarde had een flinke deuk opgelopen. Ook het onder de mensen zijn doet me goed, zeker omdat ze min of meer in hetzelfde schuitje zitten of zaten. Dan heb je aan een half woord van elkaar genoeg.

Zonder RIBW Brabant en dit werk was ik niet zover in mijn herstel geweest. Eigenlijk is er qua inhoud weinig verschil tussen het werk dat ik nu doe en betaald werk. Maar op dit moment ben ik niet bezig met een baan zoeken, die stap is nu nog te groot. Een herstelproces gaat niet voor niets in fases. Alles op zijn tijd!” 

Bekijk hier de website van Print-Canvas.nl
Rob_PC_KREW
Zie ook:
“Mijn werk is zo interessant omdat ik echt geloof dat bijna iedereen weerbaar genoeg kan ...
Rob had wat je noemt een ‘gewoon’ leven: hij had een baan, en was daarnaast huisvader ...
Stel: je bent politieman en treft een psychisch verwarde man die overlast veroorzaakt bij zijn ...