Actueel

“Door dit werk hervond ik mijn eigenwaarde”

13 februari 2018
Rob had wat je noemt een ‘gewoon’ leven: hij had een baan, en was daarnaast huisvader van twee kinderen. Toen kreeg hij te maken met een aantal nare gebeurtenissen in zijn persoonlijke leven, die ook nog bijna tegelijk plaatsvonden. Het bleek te veel om allemaal te kunnen verwerken. “Ik kwam in een zware depressie terecht en moest mijn werk opgeven.” Nu gaat het weer veel beter met hem, mede door het werk dat hij kon doen via KREW. Wat was de rol van dit werk in zijn herstel?
rob.76c86ae249f1
Werken op bestelling
“Een jaar lang kwam er weinig uit mijn handen. Daarna kreeg ik langzaam weer zin om iets te ondernemen. Werken met mijn handen, dat zag ik wel zitten. Via een artikel in het wijkblad kwam ik bij KREW op de Nimrodstraat in Tilburg terecht. Eerst werkte ik in de houtwerkplaats, later ben ik bij Print-Canvas gaan werken.
We werken hier bedrijfsmatig, met duidelijke werkprocessen. Die heb je ook nodig want we werken altijd op bestelling. Het begint altijd met een klant, die een foto mailt die hij op canvas geprint wil hebben. We kijken eerst of de foto goed van kwaliteit is. Als het nodig is nemen we contact op met de klant om samen te zoeken naar een oplossing.

Vrijheid in werken
Door Print-Canvas heb ik foto’s leren bijwerken met Photoshop. Als de foto naar onze tevredenheid is, printen we hem uit op canvas met de grote, professionele inkjet-printer. Daarna spannen we dit canvasdoek op een houten frame: dat is secuur werk, want hij moet er helemaal strak op komen te zitten.
Het contact met de klanten vind ik één van de leukste aspecten aan dit werk. Ik heb zelf het hele proces in handen, van het eerste mailcontact tot aan het wegbrengen van de bestelling naar een PostNL punt. Die vrijheid vind ik erg prettig.  Ik vind het fijn dat we als KREW-deelnemers mogen meedenken om Print Canvas verder te professionaliseren. Van bijna elke idee dat ik aandraag zegt mijn leer-werkcoach: prima, dat gaan we doen.

‘Herstel gaat in fases’
Die waardering is heel belangrijk om te krijgen. Ik heb hier geleerd om mijn eigen kwaliteiten weer te zien, want mijn eigenwaarde had een flinke deuk opgelopen. Ook het onder de mensen zijn doet me goed, zeker omdat ze min of meer in hetzelfde schuitje zitten of zaten. Dan heb je aan een half woord van elkaar genoeg.
Zonder RIBW Brabant en dit werk was ik niet zover in mijn herstel geweest. Eigenlijk is er qua inhoud weinig verschil tussen het werk dat ik nu doe en betaald werk. Maar op dit moment ben ik niet bezig met een baan zoeken, die stap is nu nog te groot. Een herstelproces gaat niet voor niets in fases. Alles op zijn tijd!” 
Actueel
Het jaarlijkse Renda event voor woningcorporaties van donderdag 11 oktober ging over de identiteit ...
Veel werkgevers willen graag blijk geven van hun maatschappelijke betrokkenheid, onder meer via hun ...
Woningcorporatie WonenBreburg maakt gebruik van de ervaringsdeskundigen van RIBW Brabant. Collin ...