Actueel

Bij welk zorgmeldpunt kun je terecht?

16 januari 2015
Door een grote toename in zorgmeldpunten is het nogal lastig om zelf te beoordelen bij welk meldpunt je terecht kunt met jouw klacht of melding en welke meldpunten er nu allemaal precies zijn. ZorgWijzer.nl heeft een handig overzicht gemaakt van welke zorgmeldpunten er allemaal zijn en hoe en waarvoor ze je ze kunt benaderen.

Grote toename in meldpunten
De grote opkomst van zorgmeldpunten hangt samen met de veranderingen en hervormingen in de langdurige zorg (AWBZ). Bij de meldpunten kun je een melding doen van een misstand, positieve ervaring of een klacht indienen ten aanzien van de hervormingen en veranderingen binnen de langdurige zorg, jeugdwet, Wet maatschappelijke ondersteuning en zorgverzekeringswet. Verschillende organisaties, gemeentes en politieke partijen zijn al een meldpunt gestart en de kans is aanwezig dat er nog meer bijkomen. Het is nogal lastig om zelf  te beoordelen welke meldpunten er nu precies zijn en bij welk meldpunt je terecht kunt met jouw klacht of melding.

Vind het juiste meldpunt
ZorgWijzer.nl heeft een overzicht samengesteld met de zorgmeldpunten die Nederland anno 2015 kent. Daarnaast wordt er uitgelegd wat de doelgroep is van de meldpunten, welke klachten worden behandeld en hoe er wordt omgegaan met de meldingen die binnenkomen. Hierdoor wordt het gemakkelijker om het juiste meldpunt te vinden.

Klik hier voor het overzicht van zorgmeldpunten van ZorgWijzer.nl


Actueel
Een goed landelijke voorbeeld en handreiking om wijkgericht sociale inclusie te verbeteren en ...
Op Wereldarmoededag in 2013 en in 2016 verscheen de armoedeglossy Quiet 500, als tegenhanger van de ...
Professionals werkzaam bij RIBW Alliantie en brancheorganisaties zoals VNG en Zorgverzekeraars ...