Sporten: een natuurlijk medicijn

Wist je dat je lichaam tijdens beweging of sporten stoffen aanmaakt die ook in veel medicatie zitten? Sporten is een natuurlijk medicijn dus, wat bovendien energie geeft. Ook slapen lukt vaak een stuk beter. Door sport of beweging kun je bovendien structuur en discipline opbouwen. We zien het dan ook als een positieve gewoonte in je herstel. Daarom bieden wij verschillende sport- en bewegingsactiviteiten aan, op zowel individueel- als op groepsniveau. Denk hierbij aan wandelen, zwemmen, hardlopen, (kick-)boksen, fitness, voetballen, maar er is natuurlijk nog veel meer mogelijk. We kijken samen met jou welke sport bij jouw herstel en jouw doelen past.

RIBW Brabant ontwikkelde de tool ‘Oriëntatie leefstijl’ om iemands fysieke gesteldheid in kaart te brengen. Middels de fittest meten we met laagdrempelige oefeningen de fitheid van een cliënt. Na een aantal maanden nemen we de test opnieuw af. Zo stimuleren we cliënten om zichzelf uit te dagen en te verbeteren. Na de fittest blijven de deelnemers onder begeleiding trainen. 

Binnen RIBW Brabant hebben we ook een eigen RIBW Brabant Wielerploeg, organiseren we jaarlijks een (zaal)voetbaltoernooi en lopen we mee met de Tilburg Ten Miles. 

Eet compleet

Gezonde voeding heeft een vergelijkbare invloed als bewegen en sporten. Wat je eet, heeft rechtstreeks invloed op hoe je je voelt en denkt over dingen. Veel mensen weten niet dat ze tekort hebben aan vitamines, mineralen en vezels, vaak door eenzijdig eten. Maar dat kan wel een behoorlijk negatieve invloed op lichaam en geest hebben. Hoe ‘completer’ je voeding, hoe groter de kans dat je je beter voelt.  Binnen RIBW Brabant werken professionals die je kunnen ondersteunen bij de basis van een gezonde voeding en leefstijl. Als er meer gespecialiseerde zorg nodig is, werken we nauw samen met huisartsen en diëtisten.