Herstelondersteunende zorg

Ons uitgangspunt is herstelondersteunende zorg. Dit betekent dat we luisteren naar wat jij nodig hebt om te herstellen. Jouw talenten, wensen en doelen staan centraal, waardoor je inzicht krijgt in wat je nodig hebt en hoe je dit kunt bereiken. We kijken samen met jou naar welke organisaties jou ook hulp bieden en of familie en vrienden iets voor jou kunnen betekenen. Mocht je op dit moment weinig contact met anderen hebben, dan helpen we je om gebroken contacten te herstellen of nieuwe op te doen. We nemen nooit jouw leven over: we lopen als het ware (een tijdje) met je mee, totdat je zelf weer vertrouwen hebt. We werken samen stap-voor-stap aan concrete doelen en beginnen bij dat waar jij het meest last van ervaart. Als deze problemen verminderen, sta je alweer sterker en kun je de rest makkelijker aan.

Begeleiding thuis

De begeleider, wij noemen dit een herstelcoach, komt bij jou thuis of op een plek die je fijn vindt. Dit noemen we ambulante begeleiding. Hoe vaak de herstelcoach langskomt en hoe lang, hangt af van wat je nodig hebt. In elk van onze begeleidingsteams werkt ook een ervaringsdeskundige. Ervaringsdeskundigen hebben zelf een herstelproces doorlopen van ervaringen die hun eigen leven flink op zijn kop hebben gezet. Ze zijn geschoold om die ervaringskennis in te zetten voor anderen. Hierdoor weten ze als geen ander wat je doormaakt.  

Uiteraard kom je alleen bij ons terecht als je psychiatrische of psychische klachten ook van invloed zijn op de zes leefgebieden die hieronder staan. 

Begeleiding bij jou thuis (ambulante begeleiding)

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken

Welke stappen onderneem je om in aanmerking te komen?

Bij het aanmelden voor onze zorg, volg je enkele stappen, om te verkennen welke zorg bij jou past. Uiteraard kom je alleen bij ons terecht als jouw zorgvraag voortkomt uit een psychiatrische of psychische kwetsbaarheid.

Homepage 7

Ons netwerk

We gaan er samen met onze partners voor om passende ondersteuning en zorg te bieden. De basis van onze samenwerking is dat iedereen doet waar hij goed in is. Bij de start van onze begeleiding, bekijken we samen welke organisaties ook hulp (kunnen) bieden, kijken we naar de voorzieningen in de wijk en welke familie en vrienden iets (kunnen) betekenen. 

Ons netwerk 2