Waarom werken bij RIBW Brabant?

Een baan bij RIBW Brabant heeft verschillende pluspunten. Onze maatschappelijke betrokkenheid, onze prettige werkcultuur, hoe wij met onze medewerkers omgaan, welke houding wij (graag) zien bij onze medewerkers en hoe wij collega’s stimuleren om het beste uit zichzelf te halen. We krijgen natuurlijk niet voor niks al tien jaar op een rij het keurmerk ‘beste werkgever’…. Op basis van deze 5 kenmerken bepaal jij of RIBW Brabant als organisatie en werkgever bij jou past.

RIBW Brabant: kansrijke werkgever

Accepteer marketing-cookies om deze video te bekijken

Een warme werkomgeving waarin je waarde toevoegt

RIBW Brabant is een warme, informele en professionele organisatie die haar cliënten centraal stelt. Circa 650 medewerkers, vrijwilligers, stagiaires en BBL’ers staan dag en nacht voor ze klaar. Vol passie en gedrevenheid. We voegen graag waarde toe, ook als werkgever. Onze medewerkers werken graag bij RIBW Brabant. En die waardering levert ons al tien jaar op een rij het keurmerk Beste Werkgever op! Lees hier meer.

Jaarbeeld 2021 – Werken bij RIBW Brabant 7

Iedereen (weer) mee laten doen in de samenleving

Onze 25 wijkteams in Midden-Brabant bieden passende begeleiding en ondersteuning op diverse beschermd wonen-locaties en ambulant, aan huis. Niet alleen op het gebied van wonen. Ook op andere leefgebieden, zoals financiën, gezondheid, sociale relaties, huiselijke relaties, werken en leren. Een totaalpakket. Collega’s die niet in de directe zorg werken, ondersteunen vanuit hun eigen vakgebied, kennis en ervaring. Iedereen draagt bij aan onze herstelvisie, van herstelcoach en leer-werkcoach tot administratief medewerker, marketeer, P&O-er of bestuurder. En ook vrijwilligers, stagiaires en BBL-ers werken vanuit die visie. Ons gezamenlijke doel is: iedereen (weer) mee laten doen in de samenleving. Veilig, tevreden en op eigen kracht. Daarin willen we allemaal waarde toevoegen. Deze gezamenlijke drive maakt de verbondenheid binnen onze organisatie groot.

Bekijk al onze vacatures

RIBW Brabant heeft aantrekkelijke functies en biedt een fijne werkomgeving. Onze medewerkers werken samen met de cliënt aan duurzaam herstel. Daarbij gaan we uit van eigen kracht en verantwoordelijkheid. En we geloven in gelijkwaardigheid, in onze begeleiding, én op de werkvloer.

Wij zijn een geestelijke gezondheidszorg-organisatie. In de cao van Geestelijke Gezondheidszorg vind je afspraken over loon, toeslagen, werktijden, overwerk, vakantie en pensioen. Aan deze afspraken houden wij ons uiteraard. 

Goed werkgeverschap vinden we belangrijk. Als jij dat ook belangrijk vindt en graag waarde toevoegt aan het leven van onze cliënten, kijk dan eens hier welke vacatures we op dit moment hebben. 

Restaurant Waanzinnig is klaar voor het nieuwe normaal

Werken in het wijkteam “Vrijheid levert de beste zorg op”

De professionals van RIBW Brabant helpen mensen met psychiatrische of psychische klachten aan huis of op beschermd wonen locaties bij eigen leven, sociale relaties, werken, dagbesteding en leren, gezin en huiselijke relaties. Zo dragen zij bij aan hun herstel. Een uitdagende baan. Herstelcoach Bo Jespers neemt je mee in een werkdag.

Jaarbeeld 2021 – Werken bij RIBW Brabant

Contactpersonen

Wil je aan de slag als medewerker, vrijwilliger, Howie-student, stagiair of BBL-leerling? Dan krijg je met een van deze mensen te maken.

De 5 pluspunten van RIBW Brabant als werkgever

Maatschappelijke betrokkenheid

RIBW Brabant is een organisatie met dienstverlening die ertoe doet. Bij alles wat we doen, staat onze cliënt centraal. Zo maken wij het verschil voor honderden mensen met een psychische of psychiatrische kwetsbaarheid. Elke dag opnieuw. Als je bij RIBW Brabant werkt kun je zonder aarzeling zeggen: mijn werk is écht belangrijk. Je draagt bij aan de maatschappij. En dat is niet alleen heel relevant, het voelt ook nog eens héél goed.
Door extramuralisering van de GGZ, bieden we onze zorg steeds meer in verbinding met anderen. Niet alleen met het sociaal netwerk van de cliënt, maar ook met wijkprofessionals en regionale partnerorganisaties. Alleen door samen te werken bieden we het hoofd aan een steeds complexere zorgvraag. De uitdaging is om met elkaar méér te kunnen betekenen voor de cliënt en tegelijk slimmer om te gaan met middelen.

Uitdaging

Een baan bij RIBW Brabant is veelzijdig en biedt volop uitdaging. Het klinkt als een cliché, maar het is echt zo. Dat zit in verschillende aspecten. Wij werken volgens onze eigen unieke herstelvisie; een visie die onze medewerkers en vrijwilligers aanspreekt. RIBW Brabant kent bovendien een verscheidenheid aan doelgroepen, in een interessante sector: de psychiatrie, en we bieden een combinatie van ambulante zorg en begeleid wonen. Daarnaast gaan we aan de slag in verschillende leefgebieden, zodat iedereen eigen interesses en expertises optimaal kan toepassen.

Gelijkwaardigheid en respect

Respect en gelijkwaardigheid zijn belangrijk bij RIBW Brabant. Onze medewerkers ervaren dat ook zo, blijkt uit onderzoek. Er heerst een positieve, informele sfeer in de organisatie, met ruimte voor humor. Collega’s respecteren elkaar en staan klaar voor elkaar. Dat geldt overigens niet alleen voor onze relatie met elkaar, als collega’s, maar ook voor de relatie met onze cliënten. We staan naast de cliënt. Stapsgewijs en vanuit verschillende leefgebieden en deskundigheidsprofielen werken we samen met onze cliënten aan langdurig herstel. Zo is bijna tien procent van onze circa vijfhonderd medewerkers ervaringsdeskundig. De mix van kennis en ervaring in onze begeleiding is heel krachtig. We klaren de klus samen; alle medewerkers zijn gelijkwaardig aan elkaar en vullen elkaar aan.

Verantwoordelijkheid

RIBW Brabant is een platte organisatie, met korte lijnen. De organisatiestructuur zorgt dat cliënten, medewerkers en vrijwilligers veel zelf kunnen inbrengen; de verantwoordelijkheden en bevoegdheden liggen laag in de organisatie. Wij moedigen eigenaarschap en resultaatverantwoordelijkheid aan. Organisatiebreed: in het primaire proces en bij de staf en de ondersteunende diensten. Onze professionals werken in kleine, resultaatverantwoordelijke teams en daarbinnen hebben zij regelruimte om te doen wat voor de cliënt nodig is, zo lang als het voor de cliënt nodig is. Als je beslissingen écht samen neemt, sta je veel sterker als team. Je werkt samen naar één doel en dat is goed voor de teamspirit. Bovendien kan zo iedereen vanuit eigen rol verantwoordelijkheden pakken. Dat maakt het werk interessanter en het zorgt dat medewerkers en vrijwilligers hun kwaliteiten optimaal benutten en zich continu blijven ontwikkelen. 

Ontwikkeling

Er is veel ruimte voor de professionele autonomie van onze medewerkers. We verbinden persoonlijke drijfveren en talenten van medewerkers aan de visie van RIBW Brabant. We zorgen ervoor dat de prestaties van de organisatie en de teams inzichtelijk zijn, zodat medewerkers zien hoe zij bijdragen aan het geheel en hier tevens invloed op kunnen uitoefenen. We zetten in op taakverbreding en investeren bovendien volop in scholing en persoonlijke ontwikkeling.

Op de hoogte blijven van vacatures en nieuws van RIBW Brabant?

Lijkt RIBW Brabant je een interessante werkgever en wil je graag op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen binnen onze organisatie, de samenwerkingsverbanden waarin wij participeren en vacatures?

Meld je dan aan voor onze digitale nieuwsbrief.  Deze verschijnt vier keer per jaar en bevat verhalen voor alle medewerkers van organisaties met een maatschappelijke taak, zoals: gemeentes, wijkteams, huisartsen, zorgorganisaties, woningcorporaties en zorgverzekeraars.

 

 

Cookiestatement 1