Ervaringsdeskundigheid efficiënt en effectief inzetten?

Voor (programma-)managers, (staf-)medewerkers en zorghulpverleners van organisaties die ervaringsdeskundigheid willen inzetten hebben we een whitepaper ontwikkeld. Dit document bevat naast relevante achtergrondinformatie handige tips om mee aan de slag te gaan. Ervaringsdeskundigen zetten hun persoonlijke ervaringen als klant, inwoner, huurder, patiënt of cliënt in om anderen te ondersteunen. Om hun opgedane ervaringskennis in te zetten voor anderen, hebben zij een opleiding afgerond. Opgeleide ervaringsdeskundigen laten zien wat hen heeft geholpen, maar juist ook heeft belemmerd. Met die aanpak zetten ze zowel cliënten als professionals aan het denken. Kijk en lees mee in de whitepaper ervaringsdeskundigheid.

Cursussen voor particulieren via het Kiemuur

Wij bieden ook cursussen aan voor iedereen die nog bezig is met zijn of haar eigen herstel en die wil kijken hoe de eigen kwetsbaarheid op termijn ingezet kan worden om anderen te helpen. Denk hierbij aan cursussen zoals Werken met eigen ervaring, Herstellen doe je zelf en Wellness recovery action plan. Maar we hebben ook een cursus om mentaal gezond te blijven na een levensontwrichtende gebeurtenis, de cursus Co-Kit. Kijk hiervoor onder ‘Cursussen‘ op onze website bij Het Kiemuur

Mental Health First Aid (MHFA)

De cursus voor eerste hulp bij psychische problemen 

De cursus voor iedereen – van hulpverlener tot burger – om eerste hulp te bieden. In de cursus vergroot je je kennis over psychische aandoeningen en leer je situaties beter in te schatten. Samen oefenen we hoe je het gesprek kunt aangaan met iemand die psychische problemen ervaart en hoe je kunt handelen als iemand in een crisis verkeert. Met de kennis en vaardigheden die je in de cursus leert, kun je echt het verschil maken in het leven van iemand die het psychisch moeilijk heeft. Meer informatie over de cursus, zoals een korte video? Bekijk de aparte cursuspagina van Mental Health First Aid (MHFA).

Wil je graag de cursus volgen? Meld je dan aan via de website van de  MHFA. We bieden deze cursus ook in company aan voor organisaties. Geïnteresseerd? We helpen je graag verder! Bel naar 013-5336646 of mail naar: teamtrainingenontwikkeling@ribwbrabant.nl.

Oriëntatietraining Hulpverlener met ervaring

YouTube thumbnail

Contact

Heb je interesse? We helpen je graag verder!
Bel naar 013-5336646.
Of mail met team Training en Ontwikkeling.

Trainingen voor mensen en organisaties 2