Onze professionals zijn geen behandelaars of artsen, maar begeleiden daar waar het herstel plaatsvindt: in het dagelijks leven. Dat doen zij met kennis van psychiatrische ziektebeelden, met professionele, onderbouwde methodieken en met herstelondersteunende zorg als basis. Dit laatste betekent dat de talenten, wensen en doelen van de cliënt centraal staan. We nemen het nooit over, maar werken samen stap-voor-stap aan concrete doelen. Deze doelen liggen op het gebied van 6 leefgebieden.

Verbinding met de directe omgeving
Deze begeleiding vraagt steeds nadrukkelijker om sterke verbindingen met de directe omgeving van de cliënt (sociaal netwerk én buurt), maar ook met partnerorganisaties die een specifieke -vaak specialistische- rol hebben in het herstel van cliënten, zoals de GGZ of verslavingszorg. Of organisaties die een prominente rol hebben in de buurt- en de samenlevingsopbouw, zoals gemeentes, woningcorporaties en wijk- en welzijnswerk. 

Samenwerkingsverbanden
We participeren daarom in diverse samenwerkingsverbanden, zoals:

Trainingen 
Naast de samenwerking voor de dagelijkse zorg, zetten onze ervaringsdeskundige trainers hun deskundigheid in voor anderen binnen de publieke sector. Met de inzet van diverse trainingen en cursussen bieden de zij organisaties een vernieuwende kijk op zorg en benadering van hun doelgroep, bijvoorbeeld met de trainingen Mental Health First Aid (MHFA) en Hulpverlener met Ervaring, maar ook met 29 verschillende cursussen op maat. Klik hier voor meer informatie over onze trainingen. 

Blijf op de hoogte

Wil je op de hoogte blijven van wat wij doen op het gebied van herstel? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief!

Ons netwerk 1