Divers en verantwoordelijk werk

De herstelondersteuner werkt in een wijkteam en draagt bij aan de te behalen (team)resultaten. In onze teams is iedereen ook resultaatverantwoordelijk voor zijn eigen stuk en is ieders rol even belangrijk. We hebben zo min mogelijk overdrachtsmomenten en korte lijnen. Dit maakt het makkelijker om snel door te pakken. Iedere cliënt kan ondersteuning krijgen vanuit een vaste drie-eenheid uit een wijkteam: de herstelcoach, de herstelondersteuner en een ervaringsdeskundige. Samen ondersteunen jullie de cliënt bij het realiseren van zijn wensen en behoeften. En wanneer de cliënt dit wenst, sluiten collega’s zoals een psycholoog, leerwerkcoach of iemand van het Financieel Bureau Brabant bij dit proces aan. Zodat iedere cliënt veilig, tevreden en zoveel mogelijk op eigen kracht zijn leven (weer) kan inrichten.

We werken in de directe zorg vanuit ongeveer 25 wijkteams, verspreid over Tilburg, Waalwijk, Sprang-Capelle en Oisterwijk. Als herstelondersteuner werk je voor RIBW Brabant zowel ambulant als in een beschermd wonen-omgeving. RIBW Brabant kent een grote verscheidenheid aan doelgroepen. Én je gaat aan de slag met de verschillende leefgebieden. Hartstikke afwisselend dus.

Lijkt het jou mooi om dit werk te doen? Bekijk dan eens wat onze herstelondersteuners vertellen over hun werk of bekijk of er nu vacatures voor herstelondersteuner open staan. 

Wil jij ook waarde toevoegen als herstelondersteuner bij RIBW Brabant?

YouTube thumbnail