Soorten vrijwilligerswerk

Onze cliënten zijn vaak erg geholpen met iemand die wat afleiding kan bieden. Je kunt bijvoorbeeld samen met hen een wandeling maken, sporten, een spelletje spelen of een praatje maken. Sommige cliënten kunnen wat extra ondersteuning gebruiken door samen met hen boodschappen te doen of een klusje uit te voeren. Door dit soort zaken samen met hen te ondernemen, vergroot je hun sociale netwerk en groeit hun aansluiting bij de maatschappij. Hartstikke belangrijk dus. Naast vrijwilligerswerk voor cliënten, kun je ook op een van onze kantoorlocaties terecht. Je ondersteunt daar de facilitaire dienst of je gaat aan de slag als gastvrouw/gastheer.

Waardevol

Als vrijwilliger help je onze cliënten, maar het is ook waardevol voor jou. Je krijgt dankbaarheid terug voor jouw inzet. En het helpt je om bijvoorbeeld je talenten te ontwikkelen, te re-integreren of wat afleiding te hebben.

Werk dat aansluit op jouw wensen

Hoe beter je je bewust bent van jouw wensen en talenten, hoe beter wij jouw vrijwilligersplek daarop af kunnen stemmen. Het is handig om eens na te denken over wat je wil doen. Wat is de reden dat je vrijwilliger wilt worden? Hoeveel tijd wil je erin steken? En waar? Onze cliënten wonen in Tilburg, Waalwijk, Oisterwijk en de omliggende dorpen.

Als cliënt vrijwilligerswerk doen?

Krijg je zelf ondersteuning vanuit RIBW Brabant en wil je graag als vrijwilliger aan de slag? Neem dan contact op met onze coördinator vrijwilligers Mariëlle voor de Poorte. Haar telefoonnummer is 06-10 27 63 20 en haar e-mailadres is MvoordePoorte@ribwbrabant.nl.

Ook vrijwilliger worden?

Lijkt het je wat om vrijwilliger te worden bij RIBW Brabant? Wij zoeken altijd mensen die het leuk vinden om iets op vrijwillige basis voor ons te betekenen. Er zit vast wel iets bij wat jou past. Kijk eens bij de vrijwilligersvacatures over hoe jij waarde als vrijwilliger kunt toevoegen! Voor meer informatie kun je contact opnemen met onze coördinator vrijwilligers Mariëlle voor de Poorte. Haar telefoonnummer is 06-10 27 63 20 en haar e-mailadres is MvoordePoorte@ribwbrabant.nl.