Soorten vrijwilligerswerk

We hebben vooral behoefte aan vrijwilligers voor de ondersteuning van cliënten die beschermd wonen en cliënten die begeleiding thuis krijgen. Voor hen ben je als vrijwilliger van groot belang.  Je kunt bijvoorbeeld samen een wandeling maken, een boodschap doen, afleiding bieden door een spelletje te spelen of soortgelijke dingen. Want door dit soort zaken te ondernemen, vergroot je hun sociale netwerk en groeit hun aansluiting bij de maatschappij. Werk je liever in een kantooromgeving? We hebben ook mogelijkheden voor organisatie-ondersteunende werkzaamheden, zoals secretariële taken of gastheerschap.

Als cliënt vrijwilligerswerk doen?

Krijg je zelf ondersteuning vanuit RIBW Brabant, en ben je eraan toe om als vrijwilliger aan de slag te gaan? Neem dan contact op met de coördinator vrijwilligers voor een oriënterend gesprek om te kijken naar de mogelijkheden.

Werk dat aansluit op jouw wensen

Als je interesse hebt in vrijwilligerswerk bij RIBW Brabant, is het handig om eerst eens na te denken over de werkzaamheden die je zou willen doen. Wat is de reden dat je vrijwilliger wilt worden? Welke van jouw kwaliteiten kunnen van pas komen bij het doen van vrijwilligerswerk? Hoeveel tijd wil je erin steken? Hoe beter je je bewust bent van jouw wensen, hoe beter wij de werkzaamheden daarop af kunnen stemmen.

Zinvol en inspirerend werk

Bij de uitvoering van je werkzaamheden wordt je begeleid door onze professionele medewerkers. We houden rekening met je persoonlijke kwaliteiten en wensen. Je kunt je heel flexibel inzetten: van twee uur per maand tot een paar dagdelen per week. Vrijwilligerswerk bij RIBW Brabant is een inspirerende en zinvolle tijdsbesteding die veel mogelijkheden biedt voor het ontplooien van je talenten en kwaliteiten. En, niet onbelangrijk: het kan je kansen op de arbeidsmarkt vergroten.

Ook vrijwilliger worden? 

Lijkt het je wat om vrijwilliger te worden bij RIBW Brabant? Bekijk onze vrijwilligersvacatures eens! Voor een oriënterend gesprek kun je contact opnemen met onze coördinator vrijwilligers Annet de Laat. In een gesprek kunnen we kijken naar mogelijkheden richting vrijwilligerswerk.  Haar telefoonnummer is 06 – 1170 64 13 en haar e-mailadres is annetdelaat@ribwbrabant.nl