“Ik weet dat het een flink aantal mensen betreft, misschien wel 3 op de 10. En dat heeft wat mij betreft niet alleen te maken met de coronatijd waar we nu in zitten, maar met de huidige maatschappij. We verwachten zo ontzettend veel van mensen, waardoor er veel druk is. Jongeren moeten bijvoorbeeld op zo’n jonge leeftijd al zo veel kunnen en leren. Ik kan me voorstellen dat die druk zich soms kan uiten in psychische of psychiatrische klachten. Dat er vooroordelen zijn, weet ik. In een wijk in de buurt ontstond er namelijk veel ophef toen bekend werd dat er cliënten van RIBW Brabant zouden komen wonen. Onnodig wat mij betreft: wij hebben nooit last van ze. Dat zoveel mogelijk verschillende mensen samen in een wijk wonen, vind ik juist mooi en belangrijk. Daarom is het goed om psychische of psychiatrische klachten voldoende onder de aandacht te brengen. Iedereen heeft en verdient een plek in de samenleving.”