Autisme Informatiemarkt in Wijkcentrum de Symfonie

Wanneer:     Donderdag 26 Maart 2020
Waar:            Wijkcentrum de Symfonie, Eilenbergstraat 250, Tilburg
Aanvang:     18.00 tot 21.00 uur
Entree:         gratis
Georganiseerd door MEE De Meent Groep, RIBW Brabant, ContourdeTwern, Zintri Zorggroep, AIC Tilburg, GGZ Breburg en Impegno.

Alle lezingen zijn net als de informatiemarkt gratis te bezoeken. Aanmelden kan vanaf 15 minuten voor aanvang van de workshops Kom bijtijds want VOL = VOL. De eerste workshopsronde is van: 18.30 tot 19.15 uur. De tweede workshopsronde is van: 19.45 tot 20.30 uur.
In de eerste workshopsronde van: 18.30 tot 19.15 uur kunnen bezoekers gratis deze 2 workshops volgen:  
 • Droomspel, Spelen met je dormen en talenten – Impekt
  IMPEKT is een ondernemende gemeenschap van makers en dromers. Door uit te gaan van je droom en aan de slag te gaan met waar je goed in bent wil IMPEKT de wereld veranderen en een beetje mooier maken. Verander de wereld, begin bij jezelf, laten we dat vooral samen doen! 
  “Dromen over de toekomst doen we allemaal wel eens. Maar durf jij ook echt te werken aan jouw toekomstdromen? Of laat jij jezelf tegenhouden door mogelijke obstakels ? Tijdens de workshop ga je aan de slag met jouw persoonlijke droom. Zo krijg je een beter en completer beeld van jezelf en je droom. Ook leer je hulp te vragen en accepteren. Het spel helpt je om inzicht te krijgen en prikkelt je om vervolgstappen te zetten richting het verwezenlijken van jouw droom. 
 • Emoties en gevoelens: Hoe maak je moeilijke onderwerpen eenvoudig bespreekbaar? – Bots en Bofn
  De methodiek van Buts en Bofn maakt gevoelens, emoties en gedachten visueel, geeft inzicht en helpt verandering in gang te zetten. Jeanette: “Waarom vindt iemand het lastig om te zeggen wat hij of zij voelt of denkt? En als iemand boos kijkt, is hij dan boos van verdriet, van pijn, of misschien eenzaamheid? Als iemand lacht, is hij of zij dan ook blij? En als je antwoord hebt op deze vragen, welke gedachten en gevoelens helpen dan verder en welke zitten in de weg? In deze workshop laat ik je ervaren hoe je door het visualiseren van gevoelens en emoties snel tot de kern van het probleem komt. Pas als het probleem helder is kun je werken aan verandering of ontwikkeling. 
Tijdens de tweede workshopsronde van 19.45 tot 20.30 uur kunnen bezoekers gratis deze 2 workshops volgen:  
 • Hoe Kijkt Autisme – Ivo Ketelaar
  Ivo Ketelaar is fotograaf. Met zijn concept ‘Hoe kijkt autisme’ wil hij mensen met en zonder autisme van alle leeftijden dichter bij elkaar brengen en verbinden. Ivo Ketelaar: “Gedurende de eerste 50 jaar van mijn leven snapte ik de wereld niet en de wereld snapte mij niet. Na de diagnose Asperger wist ik waardoor dat ‘wederzijds niet snappen’ kwam. In de workshop leg ik uit hoe iemand met autisme kan kijken naar de werkelijkheid en welke emoties daarbij naar boven kunnen komen. De korte teksten bij de fotobeelden maakt een verbinding tussen mensen met en mensen zonder autisme. 
 • Zin in Seks? Wat nu…. – Loekje van Hooft
  Mijn kompas is gespecialiseerd in het adviseren, begeleiden en coachen van mensen met een beperking. 
  Loekje van Hooft: “In mijn werk als ambulant jeugd/gezinsprofessional merkte ik dat er vraag is naar sekseducatie, omdat het vaak niet duidelijk is wie daar nu verantwoordelijk voor is. Ik zag dat cliënten niet wisten wat binnen intimiteit en seksualiteit acceptabel is en dat zij met vragen rondliepen. Om de juiste seks educatie te kunnen geven, heb ik door de jaren heen allerlei materialen verzameld.”

Meer informatie en programmaboekje

Om alle geïnteresseerden van de workshops een eerlijke kans te geven zijn de kaarten voor de workshops vanaf 15 minuten voor aanvang van de workshops beschikbaar bij de ingang. De kaarten voor de tweede ronde zijn daar vanaf 19.30 beschikbaar. Meer informatie en de meest actuele berichten staan op de Facebook pagina van Autisme Informatiemarkt