De voornamelijk wat oudere bewoners van onze woonlocatie genieten van hun plek in de binnenstad omdat alles op loopafstand is. In de zomer maken ze een wandelingetje naar een terrasje in de buurt. En boodschappen doen ze ook lopend. Ze vinden het rustig wonen in het centrum, behalve als het kermis is. Die zorgt voor veel prikkels en mag best ergens anders 😊.

Zo’n centrumwijk is een gemeenschap op zich. De winkeliers en omwonenden letten een beetje op onze mensen. Helpen als er eens iets is. Maken een praatje. Heel gewoon en tegelijkertijd bijzonder. Want de gemeenschap om onze bewoners heen maakt die zelfstandigheid mede mogelijk en dat is iets waar we heel blij mee zijn.

Ook RIBW Brabant-bestuurder Gertrude Graumans was er ook bij. “We waarderen het dat onze bewoners gezien worden. Niet alleen in de wijk zelf, maar ook tijdens dit bezoek. Voor ons als RIBW Brabant is het belangrijk dat onze bewoners meedoen aan de samenleving en dat kan hier ook. We willen af van het stigma dat op psychische kwetsbaarheid zit, zo’n bezoek helpt daarbij. Het is fijn dat de burgemeester aandacht heeft voor de héle Tilburgse binnenstad.”