Welke maatregelen hebben we genomen:

 • Uiteraard volgen we de richtlijnen van het RIVM, deze leest u hieronder bij ‘Heeft u een afspraak bij RIBW Brabant en heeft u klachten?’ en ‘Heeft u geen klachten en bezoekt u één van onze locaties?’
 • In het geval van cursussen en trainingen maken we steeds de afweging of we online voldoende leereffect bewerkstelligen en als een klassikale bijeenkomst wenselijk is, volgen we strikt de richtlijnen van het RIVM op. Uiteraard informeren we hier cursisten hier rechtstreeks over.
 • We zijn kritisch op bijeenkomsten met grote groepen, zo vinden onze Kiemuren in kleinere groepen plaats en zijn er ook online Kiemuren, zodat we er ook nu zijn voor mensen die steun, een luisterend oor, kracht en verbinding nodig hebben.
 • Als een cliënt met het virus besmet raakt, hebben we uiteraard protocollen en richtlijnen.

Krijg je begeleiding van ons?

Weet dat we aandacht hebben voor het virus en in het contact met jou hier niet aan voorbij gaan. We wegen steeds af of persoonlijk contact (bij symptomen) verantwoord is en of andere vormen van contact uitkomst bieden. Onze professionals zijn steeds op de hoogte en weten hoe zij vanuit de richtlijnen van de GGD en het RIVM kunnen handelen. Volg in ieder geval onderstaande hygiënemaatregelen precies op. 
Heb je een afspraak en kun je geen 1,5 meter afstand bewaren? Dan willen we je dringend vragen om een mondkapje te dragen. Heb je klachten die kunnen wijzen op een coronabesmetting en is het nodig dat je een afspraak met iemand van de begeleiding hebt? Dan vragen we je een chirurgisch mondmasker te dragen. Deze nemen wij dan voor je mee. 

Kun je door klachten de deur niet uit en heb je geen netwerk om op terug te vallen? Dan zijn wij er voor jou. Laat dit op tijd aan jouw begeleiding weten, zodat we oplossingen kunnen zoeken voor eventuele bezoeken aan de huisarts, het regelen van boodschappen of het in contact blijven met anderen. Weet dat we er voor je zijn, juist in deze tijd waarin veel cliënten ons hard nodig hebben.

Heb je een afspraak bij RIBW Brabant en heb je klachten?

Heb je binnenkort een afspraak met ons? En hoest of nies je regelmatig, ben je benauwd of heb je koorts? Laat dit dan (voorafgaand aan de afspraak) even aan onze collega weten, zodat we kunnen verkennen wat in jouw situatie wenselijk is. Uiteraard kan het ook zijn dat jouw contactpersoon van RIBW Brabant klachten krijgt. Dan geldt hetzelfde en verkennen we samen wat op dat moment de beste oplossing is. We hopen dat je begrip hebt voor de situatie. Op de website van GGD Hart van Brabant lees je meer over de verschijnselen van het coronavirus (COVID-19).

Heb je geen klachten en bezoek je één van onze locaties?

Als eerste willen we je vragen om natuurlijk onderstaande hygiënemaatregelen te volgen. Als je in onze algemene ruimtes geen 1,5 afstand kunt houden vragen we je om een mondkapje te dragen, bijvoorbeeld in gangen, toiletten en de entree.

Op onze hoofdlocatie aan de Zuiderkruisweg 1 (Tilburg) staat bij de ingang voor alle bezoekers van het pand een intekenlijst. We willen je vragen hier je gegevens achter te laten, zodat eventueel toekomstig contactonderzoek goed kan worden uitgevoerd.

Wat kun je zelf doen m.b.t. hygiëne om besmetting te voorkomen?

We willen je vragen om dan de richtlijn op te volgen:

 • Houd gepaste afstand van 1,5 meter tot een ander persoon
 • Was je handen regelmatig en grondig (minimaal 20 seconden)
 • Hoest en nies in de binnenkant van je elleboog
 • Gebruik papieren zakdoekjes en gooi deze na gebruik weg
 • Vermijd het contact met mensen die verkouden zijn of griepklachten hebben
 • Zorg dat je kleren goed zijn gewassen
 • Schud geen handen.

Meer informatie, of vragen?

Neem contact op met degene waar je een afspraak mee hebt. De medewerkers van RIBW Brabant weten wat het beleid is en worden continu van de laatste informatie voorzien. Je kunt ook contact opnemen met de GGD of het RIVM:

 • De GGD heeft voor vragen telefoonlijnen opengesteld, voor de regio Hart van Brabant is dat: 0900-3646464.
 • Op www.rivm.nl vindt u steeds de meest actuele informatie over het virus en antwoord op de meestgestelde vragen.