Tafelpraat

Waanzinnig is niet zomaar een restaurant. Het restaurant wordt namelijk, onder begeleiding van leer-werkcoaches en ervaren horecamedewerkers, gerund door mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid. Rafke en Sander werken bij restaurant Waanzinnig. In coronatijd hebben ze ‘Tafelpraat’ ontwikkeld. In een glazen pot zitten verschillende stellingen die een bezoeker thuis kan gebruiken om een gesprek aan te gaan. Ook hebben zij nieuwe bedrijfsshirts ontworpen met prikkelende vragen zoals ‘Ben je wel eens eenzaam?’ of ‘Hoeveel stemmen hoor jij in je hoofd?’. Rafke: ,,We zijn op het idee gekomen om zo mensen te laten praten over onze psychische klachten. Zodat ze zich voor kunnen stellen wat wij daarbij denken of voelen. Om het bespreekbaar te maken.” 

Waanzinnig@Home

Tafelpraat is een product van de Waanzinnig@Home productlijn. Zo is er een kookboek met verhalen van de deelnemers, make & bake potten, setjes olijfolie en azijn, tafelpraat-potten en borrelplanken. Zo kun je altijd ook thuis genieten van de heerlijke huisgemaakte producten van restaurant Waanzinnig! Bekijk onze productlijn en bestel snel via info@restaurantwaanzinnig.nl of 013 5425229. 

Invloed van corona op psychische problemen

Voor cliënten in de geestelijke gezondheidszorg betekende de coronacrisis nogal wat. Zij werden er onrustig van en konden soms aan niets anders meer denken. Daarom is ons restaurant gewoon opengebleven voor onze deelnemers in coronatijd.
Door te starten met afhaalmaaltijden en de ontwikkeling van een eigen productlijn hebben onze deelnemers bij Waanzinnig in coronatijd toch hun structuur en sociale contacten kunnen behouden.

Interview Brabants Dagblad

Journalist Bas Vermeer interviewde Rafke en Sander over hun initiatief en dat leverde een mooi artikel op in het Brabants Dagblad.

Wil jij net als Rafke en Sander werkervaring opdoen?

Wil je meer informatie over werken, dagbesteding of leren? Onze leer-werkcoaches helpen je graag verder!

Of wil je meteen aanmelden? Klik dan hieronder voor het aanmeldformulier of op contact als je eerst wat meer informatie wilt!

Werken en leren KREW