Ruime ervaring

De Raad van Toezicht van RIBW Brabant is blij met haar benoeming. Voorzitter Marten Kroese: “We hebben in Gertrude Graumans een ervaren en inspirerende bestuurder gevonden die de ingeslagen koers van RIBW Brabant kan voortzetten. Gertrude heeft ruime, voor RIBW waardevolle ervaring met het werken binnen samenwerkingsverbanden. Wij hebben alle vertrouwen in Gertrude en kijken uit naar de samenwerking.”  

Gertrude Graumans: “RIBW Brabant is een mooie en innovatieve organisatie die samen met de cliënten werkt aan de basis voor herstel. Daarnaast ligt er een opgave in de samenwerking met andere partners binnen de regio, waaronder Siem. Ik vind het een prachtige kans om hier een bijdrage aan te leveren. Ik zie erg uit naar de samenwerking.”

In verbinding

Marina Hesen was ruim zes jaar bestuurder bij RIBW Brabant. Zij draagt in november het stokje over aan Gertrude en gaat daarna met pensioen. Marten Kroese: “Wij zijn Marina dankbaar voor haar fantastische bestuursperiode. Marina heeft de basis gelegd voor hoe we onze herstelondersteunende zorg voor cliënten dichterbij (t)huis en meer in verbinding met anderen organiseren. Haar rol als voorzitter van samenwerkingsverband Siem is hiervan een voorbeeld. Zij heeft zich verder hard gemaakt voor het vergroten van de participatie van mensen met een psychiatrische kwetsbaarheid in de samenleving.”