Het Kiemuur voor Jongeren

Sinds 9 november organiseren we ook een speciaal Kiemuur Online voor kwetsbare jongeren tussen de 16 en 23 jaar. We vinden het belangrijk dat ook jongeren een plekje hebben waar ze gezien en gehoord worden. Vooral in deze coronatijd waarin sociale contacten tot een minimum beperkt moeten worden en met groepjes bij elkaar komen niet mag, ligt eenzaamheid op de loer voor jongeren. Het Kiemuur Jongeren is opgezet door kwetsbare jongeren voor kwetsbare jongeren en is op iedere maandag van 19.30 tot 20.30 uur. Meer info? Neem contact op met Ilona Pelders, ervaringsdeskundige team Kiemuur: 06-29466828 of mail naar ipelders@ribwbrabant.nl.

Training Co-Kit: maak samen je ultieme Corona survival Toolkit

In december en januari starten we met de training Co-Kit. Deze training is voor iedereen die overweldigd is, of worstelt door de coronamaatregelen, het vallende blad of de komende feestdagen. Voor diegene voelt het misschien weer even als overleven. Maar samen met onze trainers doorlopen de deelnemers de vier fasen van een herstelproces, zodat men zelf weer overzicht en grip krijgt en van daaruit kan handelen. Men leert te accepteren wat niet veranderd kan worden en te veranderen wat wel veranderd kan worden.

Co-Kit is een korte praktische online training van 4 bijeenkomsten met een luchtige mix van praktische doe-opdrachten en uitwisseling, maar waarbij ook moeilijke zaken aan bod kunnen komen. We kijken terug naar hoe een deelnemer zich eerder staande heeft weten te houden en welke kwaliteiten toen zijn ingezet. Daarnaast helpt het iemand om te delen met anderen want dan word je je bewust van je eigen kennis en vaardigheden en kun je daar een ander ook mee helpen. Meer weten? Kijk op de website van Het Kiemuur bij Cursussen.

Start Kiemuur Loon op Zand

Binnenkort starten we een wekelijks Kiemuur in Loon op Zand! Op dit moment worden de laatste afspraken gemaakt met het dienstencentrum De Rode Loper in Kaatsheuvel om hier in januari te kunnen starten met een wekelijks Kiemuur. Maar tot die tijd mogen alle inwoners uit Kaatsheuvel, Loon op Zand en De Moer al deelnemen aan onze online Kiemuren. Iedereen uit deze gemeente kan zich opgeven voor de online Kiemuren door een e-mail te sturen naar info@hetkiemuur.nl of door te bellen naar de Kiemtelefoon: 06- 15904492.