Inhoud app

De nieuwe mensen krijgen vanaf het moment dat zij hun arbeidsovereenkomst met ons tekenen, toegang tot de app. Maar dan komen ze vaak nog niet direct werken. In de eerste hoofdstukken van de app, is de informatie heel laagdrempelig. Pas vanaf het moment dat de eerste werkdag plaatsvindt, is de informatie echt gericht op wat medewerkers moeten weten. Dan pas vinden ze bijvoorbeeld informatie over de systemen die wij gebruiken, hoe wij resultaatgericht werken zien en wat bijvoorbeeld de Facilitaire dienst doet. Alle nieuwe medewerkers krijgen 100 dagen toegang tot de app. Zodat ze ‘m ook gewoon kunnen gebruiken als naslagwerk. Er staan bijvoorbeeld ook een checklist en een ‘woordenboek’ in.

Onderdeel van compleet introductieprogramma

De app is onderdeel van het totale (nieuwe) introductieprogramma voor nieuwe medewerkers. De twee introductiemiddagen, het trainingsaanbod, het inwerkschema en deze app sluiten helemaal op elkaar aan. Met dit complete pakket willen we onze organisatie introduceren bij alle nieuwe collega’s om uiteindelijk te zorgen dat er een goede verbinding tussen hen en ons als organisatie ontstaat. En dat iedereen zich tot vakman/-vrouw en een goede vertegenwoordiger kan ontwikkelen.

Recruiter aan het woord

Yvonne de Laat, recruiter van RIBW Brabant is blij met de app. Yvonne: “Het is een product geworden waar veel afdelingen en medewerkers aan meewerkten. De introductie app is daardoor ook heel helpend voor nieuwe collega’s. Het biedt praktisch nuttige informatie op allerlei vlakken waarmee ze ons echt leren kennen. Hierdoor verschijnt een nieuwe collega net wat zekerder op de eerste werkdag en begrijpt deze net wat sneller hoe wij zijn en doen. De introductie app is laagdrempelig van opzet en tegelijk is het een uitgebreid naslagwerk. Ik kreeg veel positieve reacties van onze huidige medewerkers. Zo van: ‘ik had deze app ook wel willen gebruiken toen ik in dienst kwam’, en ‘leuk middel en ik heb er ook nog wat van opgestoken’.”

Nieuwe medewerker aan het woord:

Burak Gezginci startte onlangs als medewerker ICT voor RIBW Brabant. Hij is erg enthousiast over de app. Burak: “Fijn dat ik voordat ik begon al wat kon lezen. Het is goed voor nieuwe medewerkers, dan voel je je meteen al een beetje verbonden met RIBW Brabant. En toen ik echt ging werken, was het ook goed om meer te weten over bijvoorbeeld ROP (sociaal intranet) en te weten hoe mijn salarisstrook eruit ziet. Ik heb nog bij geen enkele van de werkgevers waar ik hiervoor werkte zo’n introductie-app ontvangen. Nu raad ik alle werkgevers zo’n app aan. Het is modern en handig; je voelt je welkom als nieuwe medewerker. Maar dat doe ik sowieso bij RIBW Brabant. Dat is een fijne werkgever, en de mensen die er werken zijn sociaal en behulpzaam.”