Nieuw: Kiemuur in Koningshaven

Op 7 september is er een nieuw wekelijks Kiemuur gestart in wijkcentrum Koningshaven, locatie Kruisvaarderstraat 32c in Tilburg. Van 10.00 tot 12.00 ontvangt professioneel ervaringsdeskundige Henny Lourensen inwoners uit de wijken Fatima, Hoogvenne en Broekhoven die op zoek zijn naar contact. Fijn voor iedereen die tijdelijk – of wat langer – een steuntje in de rug kan gebruiken. Meer weten? Kijk op onze website: Nieuw: Kiemuur Koningshaven per 7 september – Het Kiemuur

Nieuwe locatie Kiemuur Goirle

Per woensdag 6 september is het Kiemuur Goirle verplaatst van jongerencentrum Mainframe naar wijkcentrum De Deel. Om meer zichtbaar te zijn en ook meer nieuwe bezoekers te kunnen ontvangen, hebben we ervoor gekozen om de locatie, dag en tijdstip van het Kiemuur in Goirle te wijzigen. Ervaringsdeskundigen Wesley Ypelaar en Henny Lourensen ontvangen bezoekers van 14.00 tot 16.00 uur in wijkcentrum De Deel, Frankische Driehoek 3 te Goirle. Aanmelden is niet nodig.

Gratis cursus Herstellen doe je zelf voor inwoners van Kaatsheuvel en Loon op Zand

Op woensdag 27 september a.s. start van 14.00 tot 16.00 uur de nieuwe cursus Herstellen doe je zelf in Kaatsheuvel! In 12 bijeenkomsten krijgen deelnemers in een veilige en vertrouwde omgeving inzicht in wat er nodig is om er weer bovenop te komen. Wat doe jij wanneer je je rot of eenzaam voelt? Wie bel je of van wie krijg je steun? Wat kun je doen als je je zo voelt? Daar gaat deze cursus over. Herstellen gaat niet over genezing. Herstel gaat over het terugvinden van een persoonlijke balans nadat iemand mentaal de greep op het leven even kwijtraakte. En het gaat over het ontdekken van mogelijkheden voor een zinvol leven.

Meer weten? Of wil je deelnemen? Bekijk de informatie op de website van Het Kiemuur en meld je aan: Cursus Herstellen doe je zelf – Kaatsheuvel – Het Kiemuur

Nieuw Levende Boeken-event in Oisterwijk in november 2023

Na twee succesvolle Levende Boeken-events in 2022 en juni 2023 organiseert Het Kiemuur opnieuw een nieuw Levende Boeken-avond in november in Oisterwijk. Houd de website van Het Kiemuur in de gaten voor de exacte datum, meld je aan en lees eens een levend boek!

Bij een Levende Boeken-middag lees je geen boeken, maar mensen. Interessante mensen, die je in het dagelijks leven niet snel spreekt. Klopt wat we denken over mensen op basis van de buitenkant wel met de werkelijkheid? Ieder ‘levend boek’ heeft zelf te maken met een bepaald vooroordeel. In een open gesprek mag alles gevraagd en besproken worden. Het is uitdrukkelijk geen verhaal vertellen, maar juist een dialoog. Het Kiemuur wil vooroordelen tegengaan. Daarom organiseert Het Kiemuur opnieuw een Levende Boeken-middag om onbevangen met elkaar in gesprek te gaan.

Volg Het Kiemuur!

Op de hoogte blijven van de ontwikkelingen bij Het Kiemuur? Volg hen op Facebook en bekijk de website. 

Het Kiemuur 1