Individuele ondersteuning in Oisterwijk

Sinds kort kan een inwoner van Oisterwijk lichte ondersteuning krijgen van een ervaringsdeskundige van het Kiemuur als ze op een bepaalde manier mentaal en/of emotioneel vastlopen. Dat kan o.a. komen door een nare gebeurtenis, zorgen over een dierbare hebben, je niet goed in je vel voelen, ontevreden zijn over je leefsituatie, piekeren over de toekomst, gevoelens hebben van eenzaamheid etc.

De ervaringsdeskundige is gespecialiseerd in herstelprocessen en heeft kennis over vele onderwerpen die hiermee samenhangen. Hij kijkt naar manieren die voor iemand werken en waardoor die persoon zich beter gaat voelen. Dat kan luisteren zijn, meedenken, sparren, bewustwording creëren, maar wellicht ook doorverwijzen en/of zoeken naar een andere logische vervolgstap.

Ken jij iemand die vastloopt of heb je zelf behoefte aan lichte ondersteuning? Stuur dan een e-mail naar info@hetkiemuur.nl. o.v.v. lichte ondersteuningen Oisterwijk.

Thema-avond Eetstoornissen in Goirle

Op donderdag 4 november organiseert Het Kiemuur in Jongerencentrum Mainframe (Sintjansstaat 1 in Goirle) om 19.00 uur een thema-avond over eetstoornissen. We spreken van een eetstoornis wanneer eten een obsessie voor je is. Na een korte introductie brengt theatergroep Kracht van Beleving de beeldende theatervoorstelling STILLEN. STILLEN gaat over de lange weg naar herstel van een eetstoornis. De zoektocht naar identiteit en de weg naar herstel. Met behulp van getekende figuren, projecties, animaties en muziek vertelt STILLEN een verhaal over irreële gedachten en gevoelens en het overwinnen van angsten om de grip op het leven weer terug te krijgen zonder eetstoornis.

De verschillende fases van herstel worden belicht en er wordt perspectief geboden op een ander, beter leven. STILLEN gaat over goed genoeg zijn, triggers, hoop en vinden wat je vervult. Ook is de voorstelling een pleidooi om de persoon achter de eetstoornis te blijven zien en wordt de kwetsbare balans tussen vasthouden en loslaten tussen de omgeving en de persoon met de eetstoornissen inzichtelijk.

Wil je ook komen? Of ken je iemand die baat heeft bij deze bijeenkomst? Meld je aan door een e-mail te sturen naar info@hetkiemuur.nl. Toegang is gratis.

Nu ook cursus Herstellen doe je zelf in Oisterwijk

Voor inwoners uit Haaren, Heukelom, Moergestel en Oisterwijk bestaat nu de mogelijkheid om de cursus Herstellen doe je zelf gewoon in Oisterwijk te volgen. Tijdens deze cursus krijgt iemand in een veilige en vertrouwde omgeving inzicht in wat er nodig is om er weer bovenop te komen. Herstellen gaat niet over genezing. Herstel gaat over het hervinden van een persoonlijke balans en het ontdekken van mogelijkheden voor een zinvol leven. In 10 bijeenkomsten met 10 tot 11 andere deelnemers gaat iemand op zoek naar de eigen kracht en mogelijkheden. De cursus start op vrijdag 5 november in Cultuurcentrum Tilliander, Spoorlaan 82C in Oisterwijk. Deelname aan de cursus is gratis.

Wil je jezelf of iemand anders aanmelden voor de cursus? Stuur dan een e-mail info@hetkiemuur.nl.
Meer informatie over de cursus is te vinden op de website van het Kiemuur.