Door deze samenwerking kunnen cliënten van RIBW Brabant de komende twee jaar aansluiten bij de activiteiten van Avondje Uit 013. Maar ook deelnemers aan een Avondje Uit 013 kunnen aansluiten bij speciale werkproject-activiteiten van KREW, bijvoorbeeld een workshop houtbewerking.

Een gezellige barbecue. Een rondvaart door de Piushaven. Een bezoek aan het safaripark.  Avondje Uit 013 organiseert leuke activiteiten voor mensen die graag anderen willen leren kennen. De sfeer is gemoedelijk en de activiteiten zijn toegankelijk voor iedereen. Wij als RIBW Brabant ondersteunen cliënten met een psychische kwetsbaarheid bij hun herstel. Door de samenwerking kunnen onze cliënten naast hun werk, studie of dagbesteding ook meedoen aan sociale activiteiten en zo bouwen aan sociale vaardigheden en zelfvertrouwen.

Positieve ervaring

Kim* is cliënte van RIBW Brabant, 32 jaar en woont in Tilburg. Zij nam laatst deel aan een workshop bij KREW op de Ledeboerstraat in Tilburg. Ze vertelt: “Avondje Uit 013 en RIBW Brabant creëerden samen een sfeer waarin ik me op mijn gemak voelde. Zo kon ik rustig wennen aan de groep. Ik ga zeker vaker meedoen aan dit soort activiteiten.”

Stimuleren van sociaal contact

Wij zijn blij met de samenwerking. Margo van Ardenne, manager KREW: “Onze cliënten en deelnemers genieten hiermee van een gezellige avond. Dankzij de professionele ondersteuning vanuit Avondje Uit 013 is er hulp bij bijvoorbeeld het aangaan van sociaal contact. Zo leren ze nieuwe mensen kennen. Dat draagt bij aan herstel en deelname aan de samenleving.” Cyrille, één van de oprichters van Avondje Uit 013 vult aan: “De komende tijd kijken we of ons aanbod aansluit bij de wensen van de cliënten van RIBW Brabant en of we samen komen tot nieuwe activiteiten.”

Alle activiteiten staan ook op de website van Avondje Uit 013: https://www.avondjeuit013.nl/kalender